شناسهٔ خبر: 74294078 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

بازدید مدیرعامل مؤسسه سینماشهر سازمان سینمایی کشور و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و هیئات همراه از سینما و سالن های اجتماعات دهدشت

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه، عبدالکریم عبودی خبر حضور مدیرعامل مؤسسه سینماشهر سازمان سینمایی کشور حبیب ایل بیگی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و هیئات همراه در دهدشت را داد.

حبیب ایل بیگی در بازدید از سینمای دهدشت از تدوین طرحی برای توسعه زیرساخت‌های سینمایی در شهرهای فاقد سینما خبر داد و اظهار کرد: این طرح با هدف تحقق عدالت فرهنگی در حال بررسی کارشناسی با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور است.

این مدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره هدف سفر خود به دهدشت افزود: این سفر نودمین بازدید میدانی از شهرهای کشور است که با هدف ارزیابی دقیق امکانات و تهیه گزارش کارشناسی انجام می‌شود زیرا این گزارش‌ها مبنای مذاکرات با سازمان مدیریت برای گنجاندن طرح تجهیز سینماها در بودجه سال ۱۴۰۵ خواهد بود.

مدیرعامل مؤسسه سینما شهر سازمان سینمایی با اشاره به وضعیت سینمای دهدشت، تصریح کرد: این شهر دارای سینمایی نوستالژیک است که با تصویب تسهیلات پنج میلیارد تومانی، امکان بازسازی و تبدیل به پردیس دو یا سه‌سالنه را دارد.

بخش خصوصی در دهدشت فعال است و می‌تواند با حمایت دولت، این سینما را دوباره وارد چرخه اکران کند. وی درباره تعداد شهرهای دارای سینما در کشور گفت: در حال حاضر ۵۵۰ شهر دارای سینما هستند که تا اواخر دهه ۸۰، روند تعطیلی سینماها به دلیل کاهش مخاطب شدت گرفت، اما از سال ۱۳۹۲ با دیجیتال شدن سالن‌ها، مخاطب سینما افزایش یافت و سال گذشته سینمای ایران ۳۵ میلیون بیننده داشت.

ایل بیگی درباره معیارهای سینمادار شدن شهرها توضیح داد: در طرح جدید، اولویت با شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و شهرهای مرزی است که از نظر فرهنگی استراتژیک محسوب می‌شوند که البته شهرهای ۳۰ تا ۴۰ هزار نفری نیز متقاضی هستند، اما باید از شهرهای پرجمعیت‌تر آغاز کرد.

وی با تأکید بر ضرورت تحقق عدالت فرهنگی افزود: مردم ایران در همه شهرها باید امکان تماشای فیلم‌های روز را داشته باشند.

این طرح در شورای سینما تصویب شده و در صورت توافق با سازمان مدیریت، در بودجه سال آینده لحاظ خواهد شد.

کهگیلویه و بویراحمد کمترین استقبال از سینما را دارد مدیرعامل مؤسسه سینما شهر همچنین از استقبال پایین از سینما در برخی استان‌ها خبر داد و گفت: در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۴، استان کهگیلویه و بویراحمد کمترین استقبال را داشته و از جمعیت ۷۱۳ هزار نفری، تنها ۱۲۳۴ نفر به سینما رفتند.

این مدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود سینماهای استاندارد در شهرها را ضروری دانست و اضافه کرد: مردم از طریق تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی با فیلم‌ها آشنا هستند، اما باید امکان دسترسی به آن‌ها فراهم شود.

ایل بیگی ابراز کرد: سه‌شنبه این هفته، به دلیل نیم‌بها بودن بلیت، رکورد مخاطب شکسته شد و ترکیب متنوع آثار اکران‌شده شامل فیلم‌های اجتماعی و کودک، نقش مهمی در افزایش استقبال داشته است.  

 

امین درخشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد نیز در بازدید از پروژه‌های سینمایی استان گفت: در حال حاضر چهار سالن سینمایی در استان فعال یا در حال تجهیز هستند.

درخشان افزود:هم‌اکنون تنها سالن فعال استان درمجموعه فرهنگی ارشاد اسلامی مرکز استان قرار دارد و برنامه‌ریزی برای احیای سینمای دهدشت نیز در حال انجام است و یکی از سالن‌های وابسته به اداره ارشاد در این شهرستان قرار است به سینما تبدیل شود تا زمینه بازسازی سالن بخش خصوصی را نیز فراهم کند.

درخشان با اشاره به وضعیت سینمای سی‌سخت گفت: با وجود مکان‌یابی قبلی و شروع پروژه، مشکلات مالی موجب کندی پیشرفت آن شده است، اما امید می‌رود تا پایان سال شاهد بهره‌برداری از این پروژه نیز باشیم.

سینما گچساران؛ پروژه‌ای ۷۰ درصدی با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیارد ریالی درخشان پروژه سینمایی گچساران را از شاخص‌ترین پروژه‌های سینمایی کشور دانست و گفت: این طرح با سرمایه‌گذاری قابل توجه در حال تکمیل است و با پیگیری‌های انجام‌شده از سوی نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه در راستای این بازدید عنوان کرد: به جرأت می‌توان گفت سینما یکی از قدرتمندترین رسانه‌هایی‌ست که در شکل‌دهی به افکار عمومی، باورها، سبک زندگی و حتی الگوهای رفتاری مردم نقش مستقیم دارد.

وی افزود: فرهنگ را نباید فقط در کتاب و سخنرانی جست بلکه امروزه فرهنگ در سکانس‌های سینما نفس می‌کشد.

عبودی در پایان ابراز امیدواری کرد که با حضور مدیرعامل مؤسسه سینماشهر سازمان سینمایی کشور و مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای احیا و ایجاد سینما در شهرستان کهگیلویه گامهای مؤثری برداشته شود.