شناسهٔ خبر: 74284169 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در هشتادمین سالگرد بمباران اتمی ژاپن؛

شهردار ناگازاکی نسبت به وقوع جنگ هسته‌ای قریب‌الوقوع هشدار داد

تهران- ایرنا- شهردار ناگازاکی در هشتادمین سالگرد بمباران اتمی این شهر توسط آمریکا، نسبت به تشدید تهدیدها و وقوع جنگ هسته‌ای قریب‌الوقوع هشدار داد و از جهانیان خواست تا از تاریخ عبرت گیرند و اطمینان حاصل شود که ناگازاکی واقع در جنوب غربی ژاپن آخرین شهری باشد که چنین خسرانی (فاجعه‌ای) را متحمل ‌شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری کیودو، «شیرو سوزوکی» (Shiro Suzuki) در آیینی که به مناسبت بزرگداشت قربانیان این فاجعه اتمی برگزار شد، با انتشار اعلامیه صلح، گفت: این بحران (جنگ هسته‌ای) برای بشریت همچنان وجود دارد و برای تک تک ما انسان ها که روی زمین زندگی می‌کنیم، قریب‌الوقوع شده است.

بر اساس این گزارش، شهردار ناگازاکی در این اعلامیه چشم‌انداز تاریکی را برای جهانی که به اعتقاد وی گرفتار یک چرخه معیوب تقابل و تجزیه شده است، ترسیم کرد.

سوزوکی در این مراسم از رهبران جهان خواست تا راه مشخصی برای نابودی تسلیحات اتمی در جهان ترسیم و در پیش گیرند.

شهردار ناگازاکی با اشاره به تلاش برای مقابله با تابوی هسته‌ای و برچیدن چنین سلاحی توسط جامعه جهانی و همچنین از سوی بازماندگان این فاجعه بشری، تاکید کرد: اکنون این امر تحت الشعاع تهدید به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در جنگ اوکراین، تنش‌ها در خاورمیانه و اتکای فزاینده به بازدارندگی هسته‌ای قرار گرفته است.

شهردار ناگازاکی نسبت به وقوع جنگ هسته‌ای قریب‌الوقوع هشدار داد در شهر ناگازاکی، هشتادمین سالگرد حمله اتمی آمریکا به ژاپن با یک دقیقه سکوت به یاد قربانیان این فاجعه بشری برگزار شد

شیگرو ایشیبا نخست وزیر ژاپن نیز ضمن حضور در این مراسم در سخنرانی خود وعده داد که به تعهد چند دهه‌ای ژاپن مبنی بر تهیه نکردن، تولید یا اجازه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای پایبند باشد.

وی گفت که دولت ژاپن به طور پیوسته برای رهبری تلاش‌های جهانی برای ایجاد «جهانی بدون جنگ هسته‌ای و دنیایی عاری از تسلیحات هسته‌ای» تلاش خواهد کرد.

کیودو گزارش داد: این در حالی بود که نخست وزیر ژاپن، علی‌رغم درخواست‌های مجدد مقام های هیروشیما و ناگازاکی مبنی بر پیوستن ژاپن به معاهده منع سلاح های هسته ای در سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۲۱ لازم الاجرا شد، در نطق خود بدان اشاره‌ای نکرد.

این آیین در ساعت ۱۱:۰۲ صبح امروز (به وقت محلی)، زمانی که بمب پلوتونیومی با نام رمز «مرد چاق» (Fat Man) توسط یک بمب‌افکن آمریکایی در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم بر فراز شهر بندری ناگازاکی پرتاب و منفجر شد آغاز و با یک دقیقه سکوت همراه شد.

حمله اتمی آمریکا به ناگازاکی در مورخ پنجشنبه ۱۸ امرداد ماه ۱۳۲۴ برابر با ۹ آگوست ۱۹۴۵، سه روز پس از پرتاب بمب اتمی به هیروشیما، در غرب ژاپن، رخ داد.

این انفجار موجب شدت که تا پایان آن سال، در مجموع حدود ۷۴ هزار نفر در شهر ناگازاکی جان باخته و بسیاری دیگر نیز از اثرات آن رنج ببرند.

ژاپن در نهایت در مورخ چهارشنبه ۲۴ امرداد ماه ۱۳۲۴ برابر با ۱۵ آگوست ۱۹۴۵ تسلیم و به جنگ جهانی دوم پایان داد.