شناسهٔ خبر: 74282572 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فرمانده تیپ ۲۳۰ گرگان:

خبرنگاران با اطلاع‌رسانی به‌موقع، سنگر اعتماد مردم را حفظ می‌کنند

گرگان- ایرنا- فرمانده تیپ ۲۳۰ متحرک هجومی شهید اسدالله متاجی گرگان گفت: خبرنگاران با ترکیب شجاعت، جسارت و عدالت، در خط مقدم جهاد تبیین و جنگ روایت‌ها قرار دارند و با نقد منصفانه، آگاهی‌بخشی به‌موقع و امیدبخشی به جامعه، می‌توانند سرمایه بی‌بدیل اعتماد عمومی را تقویت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا امیر علی‌اکبر عرب روز شنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز گلستان به مناسبت روز خبرنگار، با تبریک این روز به فعالان عرصه رسانه اظهار کرد: حضور امروز ما برای تجدید دیدار با همکاران رسانه‌ای و قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی خبرنگاران است که در شرایط سخت و با وجود محدودیت‌ها، رسالت خطیر اطلاع‌رسانی را بر دوش می‌کشند.

وی افزود: نخستین خبر و اطلاع‌رسانی به‌موقع، جایگاهی ویژه در حرفه خبرنگاری دارد؛ چرا که سرعت و صحت خبر، نخستین گام در جلب اعتماد مردم است. اگر این گام درست برداشته شود، مسیر آگاهی‌بخشی و اقناع افکار عمومی هموار خواهد شد.

فرمانده تیپ ۲۳۰ متحرک هجومی شهید متاجی با تاکید بر اینکه تخصص خبرنگاران باید با دو ویژگی مهم «نگاه نقادانه» و «نگاه منصفانه» همراه باشد، گفت: نقد و انصاف مکمل یکدیگرند و نبود هر یک، کار رسانه را ناقص می‌کند. خبرنگار باید همواره شجاعت در بیان واقعیت‌ها، جسارت در طرح مسائل و عدالت در قضاوت را با هم داشته باشد؛ ترکیبی که دستیابی به آن دشوار اما ضروری است.

عرب با یادآوری نقش خبرنگاران در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: در آن دوران، حضور به‌موقع خبرنگاران در خط مقدم و انعکاس دقیق شرایط، موجب افزایش آگاهی و آمادگی مردم برای حضور در صحنه شد. شهید سیدمرتضی آوینی و دیگر فعالان رسانه‌ای جنگ، با وجود خطرات فراوان، در خط اول نبرد روایت‌ها حضور یافتند و این همان روحیه‌ای است که امروز هم به آن نیاز داریم.

وی با بیان اینکه کار خبرنگاری در بسیاری مواقع با تهدید و فشار همراه است، افزود: خبرنگار باید بدون وابستگی به مراکز قدرت یا منافع خاص، واقعیت را منتقل کند. در این مسیر، ابزار خبرنگار نه سلاح، بلکه قلم، دوربین و تریبون اوست که می‌تواند به اندازه یک ابزار نظامی در حفظ امنیت و آرامش جامعه مؤثر باشد.

خبرنگاران با اطلاع‌رسانی به‌موقع، سنگر اعتماد مردم را حفظ می‌کنند

فرمانده تیپ ۲۳۰ متحرک هجومی شهید متاجی گفت: اعتماد عمومی به رسانه، سرمایه‌ای است که اگر به‌درستی شکل بگیرد، مردم خبر رسانه را همانند سخن یک پدر برای فرزند می‌پذیرند و دیگر به منابع غیررسمی مراجعه نمی‌کنند. ایجاد و حفظ این اعتماد، نیازمند استمرار صداقت، دقت و انصاف در کار رسانه‌ای است.

وی همچنین بر لزوم هم‌افزایی بین رسانه‌ها و سازمان‌ها تاکید کرد و افزود: اگر این همکاری تقویت شود، می‌توان دانش و تجربه را به اشتراک گذاشت و اخبار و تحلیل‌ها را به‌موقع و دقیق منتشر کرد. هم‌افزایی، علاوه بر ارتقای کیفیت اطلاع‌رسانی، موجب رشد مجموعه رسانه‌ای کشور خواهد شد.

عرب امنیت را زیربنای پیشرفت دانست و گفت: اگر امنیت وجود نداشته باشد، فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به نتیجه نمی‌رسد. همان‌گونه که در تجربه جهانی دیده‌ایم، قدرت نظامی بازدارنده موجب حفظ امنیت می‌شود و امنیت هم بستر توسعه است.

وی با اشاره به اهمیت استقلال مالی رسانه‌ها گفت: وابستگی مالی، گاهی مانع جسارت و نقد منصفانه می‌شود. رسانه‌ای که مستقل باشد، می‌تواند با قدرت بیشتری هم نقد کند و هم امیدبخشی داشته باشد. نقد همراه با امید، هم مسئولان را به پاسخگویی وادار می‌کند و هم جامعه را از یأس و ناامیدی دور می‌سازد.

فرمانده تیپ ۲۳۰ متحرک هجومی شهید متاجی در پایان ضمن تبریک مجدد روز خبرنگار اظهار داشت: خبرنگاران باید همان‌طور که نقد می‌کنند، امید هم بدهند. این ترکیب، رسانه را به تریبونی اثربخش و مردم را به نیرویی پویا و آماده برای پیشرفت کشور تبدیل می‌کند.