به گزارش ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، الاشقر با بیان اینکه کشور به گفتوگوی ملی خالص و بدون فشار بیرونی نیاز دارد، تصریح کرد: در کنار هر تصمیم دولتی که بر اساس اجماع ملی اتخاذ شود، خواهیم ایستاد.
دولت لبنان به تازگی از ارتش خواست تا پایان سال طرحی را برای انحصار سلاح در دست دولت و خلع سلاح مقاومت تدوین کند.
جریان ملی آزاد (التیار الوطنی الحر) در سال ۱۹۹۴ توسط میشل عون رئیسجمهور سابق لبنان، پایهگذاری شد. این حزب که عمدتاً پایگاه مردمی خود را در میان مسیحیان مارونی دارد، در ابتدا به عنوان یک جنبش مقاومت علیه اشغال سوریه و برای پایان دادن به درگیریهای داخلی لبنان شکل گرفت.
جریان ملی آزاد، بتدریج روابط نزدیکی با حزبالله برقرار کرد و به بخشی از ائتلاف «۸ مارس» تبدیل شد. این ائتلاف در برابر ائتلاف «۱۴ مارس» قرار داشت که از سوی غرب و عربستان حمایت میشد.
ر همین حال، حزب الله لبنان تصمیم دولت این کشور به ریاست نواف سلام برای خلع سلاح مقاومت را اشتباهی بزرگ دانست.
حزبالله لبنان اعلام کرد: تا زمانی که رژیم صهیونیستی به حملات خود علیه لبنان ادامه دهد، مقاومت هرگونه جدول زمانی برای تحویل سلاحهای خود را رد میکند.
شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله به کسانی که از مقاومت میخواهند تسلیم شوند پاسخ داد و گفت: ما برده هیچ کسی نیستیم.
وی هشدار داد منافع اسرائیل در این است که از جنگ گسترده پرهیز کند زیرا مقاومت، ارتش و مردم لبنان در برابر هر تجاوزی خواهند ایستاد و امنیتی که رژیم صهیونیستی طی هشت ماه ساخته است، ظرف یک ساعت فرو خواهد ریخت.
دبیرکل حزب الله تأکید کرد تسلیم سلاح مقاومت به هیچ عنوان به توقف تجاوزات منجر نخواهد شد، چیزی که مسئولان اسرائیلی نیز به آن اذعان کردهاند.