به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ امیر حسین دارابی افزود: این وضعیت باعث اختلال در سیستم تنظیم دمای بدن و آسیب به اندامهای حیاتی میشود.
وی با بیان اینکه خطر گرمازدگی در آبوهوای گرم و مرطوب در مقایسه با آبوهوای گرم و خشک بالاتر میرود افزود: در آبوهوای گرم و مرطوب، کمآبی سلولی رخ میدهد، بهطوریکه بدن الکترولیت دفع میکند؛ ولی به علت تعریق بیاثر، بدن خنک نشده و همچنین شوک گرمایی رخ میدهد که دمای بدن در مدت زمان کمی (۱۵-۱۰ دقیقه) به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد.
دارابی با اشاره به راههای پیشگیری از گرمازدگی توصیه کرد: فعالیتهای سنگین به ساعات خنکتر روز منتقل شود مثل صبح زود یا غروب؛ از حضور در فضای باز بین ساعات ۱۰ صبح تا ۱۶ پرهیز شود، همچنین استفاده از لباس نخی گشاد با رنگ روشن، کلاه لبهدار آفتابگیر، عینک آفتابی ضد uv، کرم ضد آفتاب SPF>۳۰ توصیه میشود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهرادامه داد: آبرسانی پیشگیرانه با نوشیدن ۱۵۰ الی ۲۰۰ سیسی آب در فواصل مختلف حتی بدون احساس تشنگی، مصرف نوشیدنیهای ایزوتونیک و ورزشی حاوی سدیم و پتاسیم برای تامین الکترولیتها یا محلول ORS، مصرف دوغ کم نمک، ماست کم نمک و مصرف میوههای آبدار مثل هندوانه و خربزه یکی دیگر از راههای پیشگیری از گرمازدگی است.
دکتر دارابی بیان کرد: در گرمازدگی و نیاز به کاهش سریع دمای بدن، انجام مواردی مانند پاشویه در آب سرد، قراردادن مچ دستها زیر آب جاری مثل شیر آب، استفاده از پنکه مثلاً پنکههای دستی، اسپریکردن آب روی صورت و پشت گردن، قراردادن کمپرس یخ روی گردن، زیر بغل، کشالهها و مرطوب کردن گردن با پارچه یا دوشگرفتن توصیه میشود.