بیش از ۷۰ درصد سلولهای ایمنی بدن در رودهها قرار دارند. این سلولها، اولین خط دفاعی بدن در برابر میکروبها و عوامل بیماریزا هستند. اما رژیمهایی سرشار از چربیهای اشباع و ترانس، مانند فستفودها و غذاهای سرخشده، تعادل باکتریهای مفید روده (میکروبیوتا) را برهم زده و زمینه را برای رشد باکتریهای مضر فراهم میکنند.
نتیجه این اختلال، تضعیف دیواره روده، نفوذ ذرات مضر به جریان خون و در نهایت تحریک بیشازحد سیستم ایمنی و ایجاد التهاب مزمن در بدن است. این وضعیت میتواند احتمال ابتلا به مشکلاتی همچون سندرم روده تحریکپذیر، اختلال در جذب مواد مغذی، افزایش التهاب، و در نهایت بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و حتی افسردگی را افزایش دهد.
به گزارش خبرآنلاین، برای حفظ سلامت سیستم ایمنی روده، توصیه میشود از منابع چربی سالم مانند روغن زیتون، مغزها، آووکادو و امگا ۳ استفاده کرده و مصرف غذاهای چرب و فرآوریشده را کاهش دهید. همچنین، گنجاندن منابع غنی از فیبر، پروبیوتیکها (مانند ماست و کفیر) و پریبیوتیکها (مانند موز، سیر و پیاز) در رژیم غذایی روزانه، نقش مهمی در تقویت ایمنی روده و جلوگیری از بیماریها دارد.
∎