شناسهٔ خبر: 74140535 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه:

ثبت جهانی خوراک، راهی برای احیای فرهنگ بومی کرمانشاه است

کرمانشاه- ایرنا- رییس سازمان فرهنگی شهرداری کرمانشاه، با اشاره به دستاوردهای شهر خلاق خوراک گفت: «ثبت جهانی کرمانشاه به‌عنوان تنها شهر خلاق خوراک ایران، فرصتی برای احیای فرهنگ بومی، توسعه گردشگری و تعاملات بین‌المللی است؛ فرصتی که حالا کرمانشاه را به رای‌دهنده‌ جهانی در انتخاب شهرهای خلاق بدل کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایمان درخشی عصر چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به اهمیت برندهای شهری جهانی در کشورهای در حال توسعه افزود: برندهای جهانی مثل شهرهای خلاق، راهی برای برون‌رفت از بن‌بست‌های فرهنگی و ارتباطی هستند؛ کرمانشاه با ورود به شبکه شهرهای خلاق یونسکو، به یکی از این برندهای معتبر جهانی دست یافته است.

وی با اشاره به دشواری‌های مسیر ثبت جهانی کرمانشاه در حوزه خوراک تصریح کرد: شیراز برای چهارمین بار در تلاش است تا در حوزه ادبیات به عنوان شهر خلاق ثبت شود، اما کرمانشاه در اولین تلاش موفق شد در فهرست ۴۹ شهر خلاق سال ۲۰۲۱ قرار بگیرد.

درخشی با اشاره به این‌که عنوان شهر خلاق خوراک، تنها متعلق به شهر کرمانشاه نیست بلکه مزایای آن سراسر استان را در برمی‌گیرد، گفت: تاکنون ۶۰ خوراک محلی به ثبت رسیده، ۲۴۰ خوراک در حال پژوهش است و برخی پژوهشگران معتقدند بیش از ۳۰۰ خوراک در کرمانشاه وجود دارد. تنوع اقلیمی استان باعث به‌وجود آمدن این گستره وسیع از خوراک‌ها شده که در هیچ جای کشور مشابهش را نمی‌بینیم.

او افزود: برای احیای خوراک‌ها به مناطق دوردست استان سفر کردیم. در واقع با زنده‌کردن یک خوراک، یک فرهنگ را نیز احیا کردیم. نان از شرق تا غرب استان، از گهواره تا اورامانات، همگی نان هستند اما هویت، طعم و معیار کیفیت‌شان متفاوت است. این یعنی تنوع فرهنگی و غذایی در بالاترین سطح.

ثبت جهانی خوراک، راهی برای احیای فرهنگ بومی کرمانشاه است

به گفته درخشی، یونسکو هر چهار سال یک‌بار شهرهای عضو شبکه شهرهای خلاق را رصد می‌کند و برای حفظ این عنوان باید به تعهدات خود پایبند باشیم: ما طی دو سال گذشته، ۱۰ رویداد برگزار کردیم که در راستای اهداف یونسکو و توسعه خلاقیت در حوزه خوراک بوده است. همچنین در رویدادهایی مانند «کودک و صبحانه» خانواده‌ها با صبحانه‌های متنوع کرمانشاهی آشنا شدند.

وی همچنین گفت: بعد از دریافت عنوان شهر خلاق خوراک، جشنواره‌های خرما، انار، انگور و لیمو در استان شکل گرفتند. همچنین برای اولین بار، نقشه خوراک استان تدوین شد که نشان‌دهنده پراکندگی و تنوع غذایی در مناطق مختلف کرمانشاه است.

درخشی از دستاوردهای جهانی این عضویت هم گفت: در کتاب "نان جهان" یونسکو، ۸ صفحه به کرمانشاه اختصاص یافته و در کتاب در دست تدوین "پنیر جهان" هم نام کرمانشاه خواهد آمد. در جشنواره فیلم کرمانشاه نیز ۲ فیلم مرتبط با شهر خلاق خوراک برگزیده شدند.

وی از احیای پیوندهای بین‌المللی با عنوان خواهرخواندگی کرمانشاه و غازی عینتاب ترکیه به عنوان یکی دیگر از برکات شهر خلاق نام برد و افزود: ما در نشست پنج شهر خلاق کشور با وزارت کشور و دستگاه‌های مسوول، موانع ارتباطات بین‌المللی را بررسی و مسیر را برای همکاری‌های بیشتر هموار کردیم.

درخشی در پایان گفت: امسال کرمانشاه با سه غذای محلی شامل قیسی‌روون، ترخینه و قاورمه در رویداد سالانه ماکائو شرکت کرد و امروز به دلیل تجربیات ۲ ساله خود، در جایگاهی قرار دارد که می‌تواند در انتخاب شهرهای جدید عضو این شبکه در سطح جهان رأی بدهد. این یعنی کرمانشاه نه فقط مصرف‌کننده بلکه مشارکت‌کننده فعال در سیاست‌گذاری جهانی خوراک است.