به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رسانه های عراقی، «عباس الموسوی» در این باره گفت: بحث درباره تصویب قانونی برای انحلال حشد الشعبی در قالب یک معامله، بهطور کامل و قاطع از سوی رهبران جریانهای شیعه رد شده است.
الموسوی در ادامه تأکید کرد: هماکنون زمینهسازی برای یک کمپین سازمانیافته جهت تخریب وجهه حشد الشعبی در روزهای آینده در جریان است. این در حالی است که اگر حشد الشعبی نبود، ما نیز مانند علویها در سوریه، قتل عام میشدیم.
وی همچنین تصریح کرد که مواضع جریانهای شیعه، بهویژه چارچوب هماهنگی، پیرو منافع تنگنظرانه حزبی نیستند. بلکه هدف آنها، منافع ملی و حفظ عراق است.
مشاور نخست وزیر اسبق عراق خاطرنشان کرد که حشد الشعبی نقش تعیینکنندهای در جلوگیری از تکرار سناریوهای خونین مشابه آنچه در سوریه رخ داد، ایفا کرده است.
مشاور مالکی در خصوص تماس اخیر مارک روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، با «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق اظهار داشت: بلینکن پس از شکست تلاش های پیشین، درصدد است با موج سواری، جایگاه تازهای برای خودش از طریق السودانی بازتعریف کند.
هفته گذشته نیز «ایوب الربیعی» عضو سابق کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، تحرکات آمریکا برای هدف قرار دادن نیروی بسیج مردمی عراق را شکست خورده دانست.
الربیعی اعلام کرد که تلاشهای آمریکا برای هدف قرار دادن نیروهای حشد الشعبی و فرماندهان و رهبرانش با شکست مواجه خواهد شد.
وی افزود: حشد الشعبی یک نهاد امنیتی رسمی صرف نیست بلکه نمایانگر ایثار و قهرمانی است. این نیرو پس از حوادث ژوئن سال ۲۰۱۴ با فتوای مرجعیت دینی تشکیل شد و عراق را از طرح هایی نجات داد که هدف آن، تجزیه و تحویل دادن عراق به یک گروهک تروریستی بود؛ گروهک تروریستی که چندین سرویس اطلاعاتی به آن کمک کردند تا به کشتار در مناطق سیطره خود در موصل و صلاح الدین و الانبار و دیگر مناطق دست بزند.
الربیعی تاکید کرد: تحرکات واشنگتن برای هدف قرار دادن و انحلال حشد الشعبی به سه دلیل اصلی شکست خواهد خورد؛ ابتداء هوشیاری عراقی ها، ایمان آنها به توان الحشد الشعبی که نماینده همه طیف هاست و سوم اعتماد کامل آنها به نیرویی که برای آزاد کشور جانفشانی کرد و همچنان در راستای تامین امنیت و تحقق ثبات عراق عمل می کند.
عضو سابق کمیسون امنیت و دفاع پارلمان عراق ادامه داد: این تحرکات در راستای طرح های مشکوکی است که هدفش تضعیف کشورهای خاورمیانه به نفع رژیم صهیونیستی است که مرتکب جنایات هولناک علیه فلسطینیان در غزه با حمایت آشکار کشورهای غربی از جمله آمریکا می شود بدون اینکه تحرک جدی از سوی آنها انجام شود و یا حتی با محکومیتی از جانب آنان با وجود شهید و زخمی شدن بیش از ۱۷۰ هزار فلسطینی، روبرو شود.