شناسهٔ خبر: 74114197 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انصاری: بحران آب و گردوغبار، نتیجه غفلت از حقابه‌های محیط زیستی است

قزوین - ایرنا - معاون رییس‌ جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به چالش‌های زیست‌محیطی کشور، تاکید کرد: بحران آب، خشک شدن تالاب‌ها و کانون‌های گردوغبار، حاصل بی‌توجهی به حقابه‌های طبیعی و عدم رعایت توازن در توسعه صنعتی، کشاورزی و محیط زیست است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، شینا انصاری روز سه‌شنبه در جلسه شورای اداری استان قزوین با اشاره به وضعیت بحرانی منابع طبیعی کشور اظهار داشت: امروز کشور به دلیل کم‌توجهی به اصول و سیاست‌های محیط زیستی، با چالش‌های عمیق و پیچیده‌ای در حوزه بحران آب، گردوغبار و تخریب زیست‌بوم‌ها مواجه است که باید با یک عزم ملی و تغییر نگاه در سطوح مدیریتی به مقابله با آن پرداخت.

وی ابا بیان اینکه مساله بحران آب، اصلی‌ترین چالش زیست‌محیطی ایران است، تصریح کرد: تالاب‌هایی که در گذشته حیات مناطق وسیعی را تضمین می‌کردند، امروز به دلیل مغفول ماندن حقابه‌های محیط زیستی به کانون‌های گردوغبار بدل شده‌اند و کیفیت زیست مردم را به‌شدت تحت تاثیر قرار داده‌اند.

انصاری با اشاره به سیاست‌های کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: در این سیاست‌ها که در ۱۵ بند تدوین شده، تمامی وظایف و مسوولیت‌های ارگان‌ها و مردم در قبال محیط زیست مشخص شده و محور اصلی آن توسعه پایدار و متوازن با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر ضرورت اصلاح سیاست‌های کلان در حوزه آب تصریح کرد: ما نیازمند بازنگری جدی در نحوه تخصیص منابع آبی هستیم، اگرچه به آب شرب، کشاورزی و صنعت توجه می‌شود، اما نادیده گرفتن حقابه‌های طبیعی باعث خشکسالی و بروز کانون‌های گردوغبار شده است.

معاون رییس جمهور ادامه داد: صنایع کم‌آب‌بر باید در اولویت توسعه قرار گیرند و در بخش کشاورزی نیز هوشمندسازی الگوی کشت و گسترش کشت‌های گلخانه‌ای کم‌آب، یک ضرورت انکارناپذیر است، همچنین باغستان‌های سنتی قزوین، گواهی روشن از همزیستی متوازن با طبیعت بوده که از گذشتگان به ارث رسیده و باید حفظ و الگوسازی شوند.

انصاری همچنین به اهمیت بازچرخانی آب در صنایع اشاره کرد و گفت: افتتاح تصفیه‌خانه‌های صنعتی، نظیر تصفیه‌خانه شرکت شیمیایی بهداش در قزوین، می‌تواند در مدیریت منابع آبی و کاهش فشار بر منابع زیرزمینی تاثیر شگرفی داشته باشد.

این مسول با اشاره به بحران ناترازی انرژی در کشور یادآور شد زمستان‌ها با چالش کمبود انرژی مواجه هستیم و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باید با جدیت بیشتری دنبال شود تا بتوانیم از وابستگی به منابع محدود فسیلی بکاهیم.

انصاری در پایان خاطرنشان کرد: حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، لازمه تحقق توسعه همه‌جانبه، متوازن و پایدار کشور است و این مهم جز با تغییر نگاه مدیریتی و مشارکت مردم امکان‌پذیر نخواهد بود.

گفتنی است سفر یک‌روزه معاون رییس‌ جمهور به استان قزوین با هدف افتتاح تصفیه‌خانه شرکت شیمیایی بهداش، حضور در نشست شورای اداری استان و دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین و همچنین تشکل‌های زیست‌محیطی صورت گرفته است.