شناسهٔ خبر: 74109425 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آغاز برداشت سیب‌زمینی تابستانه از مزارع اردبیل

برداشت سیب زمینی تابستانه از مزارع روستا‌های تابعه شهرستان اردبیل به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید این محصول آغاز شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، محصول تابستانه سیب زمینی که در حدود ۲۵۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان اردبیل کشت شده، حدود یک ماه زودتر از فصل برداشت گسترده این محصول روانه بازار می‌شود.

بر اساس مشاهدات میدانی برداشت محصول سیب زمینی در مزارع روستا‌های نیار و کلخوران شهرستان اردبیل آغاز شده و محصول برداشت شده هم اینک هر کیلوگرم محصول جدید به قیمت ۱۲۰ هزار تا ۱۵۰ هزار ریال در بازار به فروش می‌رسد که کمتر از انتظار قیمت کشاورزان است.

به‌گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، برداشت سیب زمینی اغلب در ۲۵۰ هکتار از مزارعی آغاز شده که محصول آنها در اواخر فصل زمستان و به صورت زودهنگام کشت شده است.

غفور آقایی کشت و برداشت زودهنگام محصول سیب زمینی را موجب تعدیل بازار و به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده دانست و افزود: ورود تدریجی محصول به بازار موجب می‌شود که کشاورزان محصول خود را به قیمت مناسبت‌تری بفروشند و خریداران نیز با قیمت‌های پایین‌تری سیب زمینی را تهیه کنند.

وی اضافه کرد: روز گذشته ۱۵۰ تن از محصول سیب زمینی تازه اردبیل به مقصد یکی از کشور‌های آسیای میانه صادر شد و با تداوم روند برداشت و صادرات، قیمت این محصول نیز به حد انتظار کشاورزان سیب‌زمینی کار خواهد رسید.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین میزان تولید محصول سیب زمینی تابستانه در واحد سطح در استان اردبیل را تقریبا نصف متوسط تولید گسترده این محصول ذکر کرد و گفت: متوسط عملکرد سیب زمینی تابستانه در اردبیل ۲۰ تا ۲۵ تن در هر هکتار است.

آقایی بیان کرد: در سال‌های گذشته به علت برداشت همزمان سیب زمینی در محدوده زمانی چند هفته در همه نقاط استان اردبیل و افزایش عرضه، قیمت این محصول به شدت افت می‌کرد و کشاورزان متضرر می‌شدند ولی با کاشت و برداشت زودهنگام، بازار خرید و فروش سیب زمینی در اردبیل تعدیل می‌شود.

وی اضافه کرد: همه ساله برداشت گسترده محصول سیب زمینی در استان اردبیل از اوایل شهریورماه آغاز شده و تا ۱.۵ ماه بعد ادامه می‌یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کشت محصول سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی شهرستان‌های اردبیل، نمین، سرعین و نیر در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که از این میزان سطح زیر کشت، حدود ۸۰۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار شود.

۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل در سال زراعی جاری از رقم آگریا و مابقی از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا بوده است.

میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل ۴۰ تن است.