شناسهٔ خبر: 74094731 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در حاشیه پانزدهمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون رامسر در زیمباوه؛

وزیر محیط‌زیست زیمبابوه خواستار گسترش همکاری‌های محیط‌زیستی با ایران شد

تهران - ایرنا - «اوِلی‌ئن ندولووُ» وزیر محیط‌زیست، اقلیم و حیات‌وحش زیمبابوه در حاشیه پانزدهمین اجلاس متعاهدین کنوانسیون رامسر در دیدار با احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، خواستار گسترش همکاری‌های دوجانبه محیط‌زیستی با ایران شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، در ابتدای این نشست، اوِلی‌ئن ندولووُ ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی از ملاقات با نمایندگان کشورمان به عنوان خاستگاه کنوانسیون رامسر ابراز خرسندی کرد.

وی خواستار ارتقای همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف محیط‌زیست با توجه به سابقه طولانی فعالی تهای محیطزیستی ۲ کشور شد.

اوِلی‌ئن ندولووُ با تاکید بر تجربه‌های این کشور در حفاظت از حیات وحش اعلام کرد: آماده گسترش همکاری ها بین ایران و زیمبابوه در حوزه محیط‌زیست هستیم.

همچنین احمدرضا لاهیجان‌زاده در این دیدار ضمن قدردانی از میزبانی دولت زیمبابوه، از وزیر محیط‌زیست، اقلیم و حیات‌وحش زیمبابوه برای سفر به ایران و بازدید از مناطق حفاظت شده و تالاب‌های کشور دعوت کرد.

وی با توجه به سوابق کشور در مدیریت محیط‌زیست و حیات‌وحش تاکید کرد: این بازدید می‌تواند آغاز اقدامات آتی در قالب امضای تفاهم‌نامه مشترک باشد.

وی در ادامه بر آموزش نیروهای یگان حفاظت محیط‌زیست هر ۲ کشور و نیز تبادل آموخته های تجربی و علمی مدیریت آب و نیز حفاظت از یوزپلنگ آسیایی تاکید کرد.

در پایان این دیدار ۲ طرف ابراز امیدواری کردند عقد تفاهم‌نامه و اجرای آن در کمترین زمان در دستور کار مقامات عالی محیط‌زیست ۲ کشور قرار گیرد.

کشور زیمبابوه با تنوع‌زیستی منحصربه‌فرد و اکوسیستم‌های آبی چشمگیر و تجارب ارزنده در حوزه حیات وحش یکی از مهم‌ترین قطب‌های محیط‌زیستی جنوب آفریقا محسوب می‌شود.

وزیر محیط‌زیست زیمبابوه خواستار گسترش همکاری‌های محیط‌زیستی با ایران شد

دبیر کل کنوانسیون رامسر با معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست دیدار کرد

موسوندا مومبا، دبیر کل کنوانسیون رامسر در حاشیه پانزدهمین اجلاس جهانی کنوانسیون رامسر با احمدرضا لاهیجان زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار لاهیجان زاده درباره آخرین وضعیت تالاب‌های ایران گزارشی را ارائه داد و در ادامه در خصوص برنامه‌ها و اقدامات و وضعیت تالاب‌های ایران و برخی چالش‌های تالاب‌های فرامرزی مانند هامون و هورالعظیم تبادل نظر شد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در این دیدار بر ضرورت توسعه همکاری‌ها و توجه بین‌المللی به ویژه کنوانسیون رامسر به وضعیت تالاب هامون به عنوان یکی از تالاب‌های مهم رامسر سایت و ذخیره‌گاه زیستکره اشاره کرد که در ادامه دبیر کل کنوانسیون رامسر در این راستا پیشنهاد یک ماموریت مشورتی برای بررسی وضعیت تالاب هامون را ارائه داد.

همچنین لاهیجان زاده در خصوص تالاب هورالعظیم و آتش سوزی های اخیر آن گزارشی را ارایه داد و از کنوانسیون برای کمک به حل مناقشات آبی بین کشورهای حوضه تالاب درخواست همکاری کرد.

در این نشست نمایندگان کشورمان با اشاره به اینکه کنوانسیون رامسر اولین معاهده جهانی محیط‌زیستی است به خسارات زیست‌محیطی ناشی از جنگ تحمیلی اخیر اشاره کردند.

در این دیدار مدیر مرکز منطقه ای کنوانسیون رامسر نیز ضمن ارائه برنامه‌ها خواستار حمایت بیشتر کنوانسیون از مرکز و تقویت آن با همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شد و دبیر کل کنوانسیون نیز در ادامه بر اهمیت فعالیت های مرکز اشاره و بر حمایت دبیرخانه از این مرکز تاکید کرد.

وزیر محیط‌زیست زیمبابوه خواستار گسترش همکاری‌های محیط‌زیستی با ایران شد

به گزارش ایرنا، در جریان برگزاری پانزدهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون رامسر که از روز جمعه ۳ مرداد ۱۴۰۴ در شهر «ویکتوریا فالز» کشور زیمباوه آغاز شده و تا تاریخ ۹ مرداد ادامه دارد؛ جمهوری اسلامی ایران به اتفاق آراء به عنوان نایب رییس کنفرانس کشورهای عضو انتخاب شد.

کنوانسیون رامسر در زمینه حفاظت از تالاب ها در سال ۱۳۴۹ در شهر رامسر ایران امضا شد و در حال حاضر ۱۷۲ عضو دارد. با عضویت عربستان سعودی به این کنفرانس در جریان این کنفرانس، تعداد اعضای کنوانسیون از ۱۷۲ کشور به ۱۷۳ افزایش می یابد.

در این نشست سید حامد بیکائی، شهردار بابل و نماینده ای از جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از سه شهر تالابی ایران گواهینامه های خود را دریافت کردند.

شهرهای تالابی رامسر سایت، شهرهای حامی تالاب‌ها هستند که به‌ عنوان یک ابزار حفاظتی و الگویی برای توسعه پایدار شهری در همزیستی با طبیعت طراحی شده‌اند.

پیش از این در بهمن ماه ۱۴۰۳، سازمان حفاظت محیط‌زیست از وارد شدن سه شهر بابل، کیاشهر و گندمان به فهرست شهرهای تالابی در کنوانسیون رامسر خبر و اعلام کرده بود که پیش از این ۲ شهر «بندر خمیر» در استان هرمزگان و «ورزنه» در استان اصفهان به عنوان شهرهای تالابی کنوانسیون رامسر پذیرفته شده بودند.