شناسهٔ خبر: 74093427 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

صرفه جویی ۲۲۲ میلیون مترمکعب آب با کشت ۳۷ هزار هکتار چغندر قند پاییزه

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی سطح زیرکشت چغندرپاییزه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ را ۳۷ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح دو میلیون و ۳۶۰ هزار تن محصول به دست آمده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی با اشاره به اینکه برای دستیابی به خوداتکایی در تولید شکر، افزایش سطح کشت پاییزه چغندرقند را تا ۶۰ هزار هکتار با تولید بیش از ۴.۵ میلیون تن برنامه‌ریزی کرده‌ایم، اظهار کرد: میزان آب مصرفی در چغندرقند پاییزه حدود یک‌دوم چغندرقند بهاره و یک‌پنجم نیشکر است و از این رو با کشت حدود ۶۰ هزار هکتار چغندرقند در فصل پاییز، مصرف آب تا بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب کاهش خواهد یافت.

وی افزود: در کشت چغندرقند پاییزه به ازای هر مترمکعب آب مصرفی بیش از ۱.۲ کیلوگرم شکر تولید می‌شود. تولید ۴.۵ میلیون تن چغندرقند پاییزه با توجه به ماهیت پاییزه بودن این محصول و استفاده از آب سبز و بارندگی، بدون فشار بر منابع آبی کشور خواهد بود.

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی سطح زیرکشت چغندر پاییزه در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ را ۳۷ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح دو میلیون و ۳۶۰ هزار تن محصول به دست آمده است. از این میزان تولید چغندرقند پاییزه، ۲۷۳ هزار تن شکر تولید شود.

حصادی عنوان کرد: برای تولید این میزان چغندرقند پاییزه ۲۲۲ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده است. این دستاوردهای بزرگ در شرایطی به دست آمده است که کشور درگیر تغییرات اقلیمی، خشکسالی و کاهش محسوس منابع آبی شده است.

وی، توسعه کشت پاییزه چغندرقند در کشور را نشان از انتخاب صحیح راهبرد به ویژه با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوب کشت این محصول در کشور دانست.