جواد کمیزی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهارکرد: کارگران ساختمانی در سالهای گذشته بارها از تبعیض، بیعدالتی و بیتوجهی فریاد زدهاند ولی متاسفانه فقط وعده کمکهای معیشتی و بیمهای شنیدهاند. بخشنامههایی که صادر شده، به طور غیرمنصفانهای، وضعیت بیمهای کارگران را تحت تأثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: بارها این موضوع را گفتهایم که سالانه بسیاری از کارگران ساختمانی به دلیل حوادث ناشی از کار جان خود را از دست میدهند و یا دچار صدمات جدی میشوند. ولی نمیدانیم چرا هیچ توجهی به این قشر مظلوم و بیپناه نمیشود!
کمیزی بیان کرد: ظلم آشکار، تبعیض، عدم شفافیت مالی، عدم پاسخگویی و قطع شدن بیمه تامین اجتماعی، تنها بخشی از مشکلات کارگران ساختمانی است. به راستی چرا نمایندگان مجلس در مسیر بهبود معیشت و بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی اقدامی نمیکنند؟
وی افزود: درحال حاضر بیش از ۱۵۰۰ کارگر ساختمانی در گرگان بیمه ندارند و سهیمهای که سالانه اختصاص داده میشود اصلا جوابگو نیست. این وضعیت تا کی میخواهد ادامه پیدا کند؟ ما همچنان بعداز گذشت ۵سال، منتطر بیمه بیش از هزار و پانصد کارگر عزیز و زحمتکش ساختمانی هستیم.
وی گفت: اگر تامین اجتماعی نمیتواند همه کارگران مشغول در ساختمان را بیمه کند یا سازوکار و فرایند را عوض کند یا به این بیعدالتی پایان دهد. این بیعدالتی تامین اجتماعی، از آن جهت که پول بیمه را از انبوه سازان و ساختمانسازان میگیرد ولی کارگران را بیمه نمیکند، بسیار نگران کننده و ظالمانه است.
وی گفت: وضعیت معیشتی کارگران بخشهای مختلف کشور اصلا خوب نیست ولی در این میان کارگران ساختمانی، در موقعیت بدتری قرار گرفته اند. کارگران ساختمانی فصلی هستند و درنیمه دوم سال در استانی مثل گلستان که ساخت و ساز کمتر است، عموماً بیکارند.
وی در پایان اظهار کرد: گرانی مصالح ساختمانی، کاهش حاشیه سود تولید کنندگان، افزایش قیمت سرسامآور زمین و بسیاری دلایل دیگر باعث شده است که دیگر کمتر کسی به سراغ ساخت و ساز برود. دولت باید دوباره به ساخت و ساز رونق بدهد تا شاهد رشد و شکوفایی در زمینه اشتغال باشیم. زمانی که ساخت و ساز جدید راه میافتد، بیش از ۱۰۰ رسته شغلی مشغول به کار میشوند.