شناسهٔ خبر: 74061891 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تلاش مالزی برای میانجی‌گری بین کامبوج و تایلند

تهران- ایرنا- همزمان با تشدید درگیری‌های مرزی میان تایلند و کامبوج و آوارگی هزاران نفر، نخست‌وزیر مالزی که کشورش ریاست دوره‌ای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) را برعهده دارد، اعلام کرد: برای توقف خشونت‌ها، گفت‌وگو با مقامات دو کشور را آغاز کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش عصر شنبه ایرنا از خبرگزاری برناما، در حالی‌که تنش‌ها در مناطق مرزی میان تایلند و کامبوج شدت گرفته، انور ابراهیم نخست‌وزیر مالزی امروز (شنبه) اعلام کرد کوالالامپور در حال گفت‌وگو با رهبران دو کشور برای ارائه یک طرح صلح و آتش‌بس است.

به گفته وی، هون مانت نخست‌وزیر کامبوج و فومتام وچایاچای نخست‌وزیر موقت تایلند از این ابتکار استقبال کرده‌اند.

انور ابراهیم در جمع خبرنگاران گفت: درگیری‌های پراکنده در مرز ادامه دارد. از وزیر خارجه کشور خواسته‌ام تا با همتایان خود در تماس باشد و در صورت لزوم، خودم نیز برای توقف درگیری‌ها وارد عمل خواهم شد.

وی یک روز پیش‌تر نیز هشدار داده بود که ادامه تنش‌ها در مرز کامبوج و تایلند می‌تواند بر امنیت منطقه‌ای و حتی بر مالزی تأثیر بگذارد. انور ابراهیم همچنین از آمادگی دو کشور برای بررسی آتش‌بس استقبال کرد.

در همین حال، منابع نظامی در کامبوج گزارش داده‌اند که در این درگیری‌ها حدود ۳۵ هزار و ۸۰۰ نفر در استان‌های مرزی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. ژنرال مالی سوچئیتا سخنگوی وزارت دفاع کامبوج، تأیید کرد از آغاز درگیری‌ها تاکنون دست‌کم پنج سرباز و هشت غیرنظامی کشته و بیش از ۷۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

درگیری‌های جدید از روز پنج‌شنبه آغاز شده و به گفته مقامات کامبوج، ارتش تایلند بامداد امروز با شلیک چندین گلوله، به مناطقی در استان «پوسات» حمله کرده است. گفته می‌شود این حملات از محدوده مرزهای مورد مناقشه فراتر رفته و به دیگر استان‌های کامبوج نیز گسترش یافته است.

وزارت آموزش، جوانان و ورزش کامبوج نیز از تعطیلی ۴۸۸ مدرسه در پنج استان مرزی خبر داده و اعلام کرده است وضعیت امنیتی اجازه ادامه فعالیت آموزشی را نمی‌دهد.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، ریشه تنش میان تایلند و کامبوج به اختلافات تاریخی بر سر مرز ۸۱۷ کیلومتری مشترک بازمی‌گردد که هنوز به‌طور کامل ترسیم نشده است. آخرین موج درگیری‌ها پس از حادثه‌ای مرگبار در منطقه «پریه ویهیر» آغاز شد که در آن یک سرباز کامبوجی جان خود را از دست داد.
نخست‌وزیر مالزی تأکید کرده است که این کشور به تلاش برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران ادامه خواهد داد.