شناسهٔ خبر: 74049100 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

عراقچی: جنگ ۱۲ روزه یکی از نمونه‌های هماهنگی بین میدان و دیپلماسی بود/ مستندسازی جنایت‌های رژیم صهیونیستی

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه دولت عملکرد درخشانی در طول جنگ تحمیلی ۱۲ روزه داشت، گفت که غیر از شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هیچ سازمان و نهاد بین‌المللی نبود که از ایران حمایت نکند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه شنبه، ۴ مرداد در نشستی با حضور رئیس‌جمهور و معاونان و مدیران وزارت امور خارجه به تشریح اقدام‌های دستگاه دیپلماسی در طی جنگ ۱۲ روزه و همچنین پس از آن و همراهی دیپلماسی و میدان در این حوزه پرداخت.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه در دوران سخت ولی غرورآفرین جنگ ۱۲ روزه، مدیران وزارت امور خارجه همگی در دفاتر خود در وزارت‌خانه حاضر بودند، گفت: همانطور که حضرت آقا هم فرمودند میدان دیپلماسی در کنار میدان نظامی به اتفاق جلو رفتند؛ این جنگ ۱۲ روزه نمونه بارز از هماهنگی میدان و دیپلماسی است؛ وزارت امور خارجه دوشادوش نیرو‌های مسلح که واقعا قهرمانانه در مقابل دو ارتش مسلح با آخرین تسلیحات از کشور دفاع کردند، در کنار اینان دیپلمات‌های ما هم شبانه روز در صحنه بودند.

وی گفت: همانطور که نیرو‌های مسلح از کشور دفاع کردند دیپلمات‌های ما نیز از حقانیت مردم ایران و از مشروعیت دفاع از خود در برابر یک تهاجم آشکار دفاع کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی در بخشی دیگر اظهار کرد: آنچه دشمن را به عقب‌نشینی و درخواست بدون پیش شرط آتش‌بس وادار کرد، هم مقاومت نیرو‌های مسلح و هم مدیریت فوق‌العاده دولت در اداره و تمشیت امور کشور بود که هیچ خلل ضعف و کوتاهی پیش نیاید.

عراقچی گفت: در ۱۲ روز مجموعه وزارتخارجه، اقدام‌های دیپلماتیک قابل توجهی انجام داد؛ در نتیجه تماس‌های تلفنی، اقدام‌های سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور، بیش از ۱۲۰ کشور در دنیا این حمله‌ها را علیه ایران محکوم و با ایران ابراز حمایت و همبستگی کردند؛ غیر از شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که تکلیفشان روشن است، هیچ سازمان و نهاد بین‌المللی نبود که از ایران حمایت نکند.

وزیر امور خارجه همچنین اظهار کرد: شانگهای، مجموعه عدم تعهد، شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا و بسیاری از مقام‌های دنیا به حقانیت مردم ایران اذعان کردند.

عراقچی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمانی مورد حمله قرار گرفت که در حال اجرای دیپلماسی و درگیر اجرای مذاکرات دیپلماتیک بود، گفت: همین مسئله نشان داد چه کسی اهل دیپلماسی و استفاده از را‌ه‌های دیپلماتیک برای حل مسائل بین‌المللی است و چه کسانی دنبال زور و قلدری و سلطه‌طلبی است؛ این حقانیت مردم ایران را در این مسیر در این ۱۲ روز نشان داد.

به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی، این حقانیت اثبات شد ولی کار ما همچنان ادامه دارد؛ وی در ادامه گفت: به همراه معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال مستندسازی جنایت‌‎ها علیه مردم ایران هستیم و پیگیری‌های حقوقی را در سازمان ملل و دیگر نهاد‌ها با قوت ادامه خواهیم داد.

عراقچی تاکید کرد: همزمان نیز با تحولات غزه و فلسطین مواجه هستیم؛ در چند روز گذشته وزارت امور خارجه درگیر تماس‌های فشرده دیپلماتیک با موضوع غزه بوده است.

انتهای پیام/