شناسهٔ خبر: 74036921 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آذربایجان غربی؛ پیشرو در تخصیص اعتبار گردشگری و توسعه زیرساخت‌ها

استان آذربایجان غربی با تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال گذشته، رتبه اول کشور را در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کسب کرده است.

صاحب‌خبر -

آذربایجان غربی؛ پیشرو در تخصیص اعتبار گردشگری و توسعه زیرساخت‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مهاباد،مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی اظهار کرد: این استان به دلیل تنوع آداب و رسوم و فرهنگ و همچنین برخورداری از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی و مهمتر از همه طبیعت بکر روستاها، بستر مناسبی برای رونق صنعت بوم گردی است و برای تحقق این مهم راه اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی گامی مثبت است.

مرتضی صفری با بیان اینکه ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی از مولفه‌های گردشگری آذربایجان‌غربی است، یادآور شد: هر اندازه روستاییان و اقشار مختلف مردم به ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی رغبت پیدا کنند، به همان اندازه گردشگری استان رونق گرفته و علاوه بر این زمینه اشتغال‌زایی هم برای روستاییان فراهم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز گردشگران داخلی و خارجی ماندن در اقامتگاه‌های بوم گردی و استفاده از غذای محلی و مشاهده سبک و سیاق زندگی روستایی را بیش از هرچیزی دوست دارند و اقبال بیشتری نسبت به اقامتگاه‌های بوم‌گردی نشان می‌دهند.

صفری با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳ واحد بوم‌گردی فعال در استان وجود دارد که ۱۳ مورد آن فقط در سردشت قرار دارد، گفت: متاسفانه این تعداد پاسخگوی نیاز‌های آذربایجان غربی نبوده، زیرا در برخی شهرستان‌های استان اقامتگاه بوم‌گردی وجود ندارد، در حالی که راه‌اندازی این واحد‌ها هزینه زیادی ندارند و دولت تسهیلات لازم را در این حوزه نیز پرداخت می‌کند.

وی با اشاره به توجه مسئولان به گردشگری استان خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته استانداران توجه ویژه‌ای به حوزه گردشگری استان داشتند به‌طوری که سال گذشته اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از نظر میزان تخصیص اعتبار رتبه یک کشوری را داشت که نشان‌دهنده توجه جدی به این حوزه بوده است.

وی ادامه داد: در این راستا در حال حاضر طرح‌های فاخری مانند شمس تبریزی خوی، مسجد جامع ارومیه، پل میرزارسول میاندوآب، تخت سلیمان تکاب، سایت‌موزه جنگ چالدران در حال اجرا است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی به افزایش فضای موزه‌ای استان هم اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح توسعه‌ای، فضای موزه باستان‌شناسی ارومیه بیش از سه‌برابر افزایش می‌یابد؛ علاوه بر این موزه شهر، موزه مجاهدت‌های خاموش و موزه صنایع‌دستی نیز راه‌اندازی شده است که همگی باعث افزایش سرانه فضای موزه‌ای آذربایجان‌غربی شده است.

وی گفت: در آینده نزدیک، گردشگری نقش مهمی در توسعه استان خواهد داشت چرا که ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه بسیار پایین است، برای نمونه بالاترین میزان امضای تفاهم‌نامه با ۲۰ مورد در بین کارگروه‌های همایش اینوا مربوط به کارگروه گردشگری و خدمات بود.

صفری با بیان اینکه برای ایجاد و ثبت برندینگ روستا‌های آذربایجان غربی به‌دنبال ثبت جهانی روستای حسنلو نقده هستیم، توضیح داد: پرونده این روستا در حال حاضر جزو هشت روستای نامزد ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده است؛ در حال حاضر تنها دو روستای اصفهک خراسان جنوبی و کندوان آذربایجان شرقی ثبت جهانی هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: دهیاران باید نگاه جامع و پدرانه به روستا‌ها داشته و برای توسعه آنها تلاش کنند.

وی افزود: از دهیاران درخواست می‌شود برای حفاظت و نگهداری از تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی در روستا‌ها نقش فعالی داشته باشند؛ در حال حاضر یک‌هزار و ۳۵۰ محوطه و تپه تاریخی در سطح استان وجود دارد که از این حیث جزو استان‌های برتر کشور هستیم.