جواد داوری در گفتوگو با میزان، ضمن اشاره به عملکرد تیم ملی بسکتبال زنان ایران در مسابقات دیویژن B کاپ آسیا، اظهار داشت: ما نیاز داشتیم که قدرت تیم بسکتبال زنان در آسیا تثبیت شود. درست است که عملکرد تیم در فینال میتوانست بهتر باشد، اما واقعیت این است که ما تیمی بسیار قدرتمند و باتجربه داریم که سالهاست در رقابتهای مختلف حضور مؤثر دارد و میتواند بهتر از اینها باشد.
وی در ادامه افزود: کسب عنوان نایبقهرمانی در دیویژن B کاپ آسیا افتخار بزرگی است. چهار تیم برتر دنیا اعم از چین، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند در قاره آسیا و اقیانوسیه قرار دارند. ما با تثبیت جایگاهمان در میان هشت تیم برتر آسیا، به موقعیت مهمی رسیدهایم.
آینده کاپوچیانی سرمربی تیم ملی بسکتبال زنان؟
داوری با اشاره به اینکه رسیدن به جمع ۵ تیم برتر بانوان قاره، هدف بعدی فدراسیون بسکتبال است، تصریح کرد: این مسیر سختیهای خودش را دارد و نیازمند برنامهریزی دقیق، زمان و سرمایهگذاری هدفمند است. مدتها بود که در عرصه بینالمللی غیبت داشتیم و حالا برای رسیدن به سطح اول، باید به شکل مستمر تلاش کنیم.
رئیس فدراسیون بسکتبال در پاسخ به پرسشی درباره آینده «النی کاپوچیانی» سرمربی تیم ملی بسکتبال زنان، گفت: ما در ۳ سال گذشته با او همکاری خوبی داشتیم. مربی بسیار باانگیزه و حرفهای است. ابتدا باید عملکردش را در جلسه فنی بررسی کنیم و بعد از آن، قطعاً با او درباره ادامه مسیر گفتوگو خواهیم کرد. من با او صحبت خواهم کرد زیرا این نوع قراردادها یکطرفه نیست و تصمیم نهایی باید در چارچوب منافع بسکتبال ایران باشد. باید شرایط را بررسی کنیم تا به زودی تکلیف سرمربی تیم ملی زنان مشخص شود.
نظر داوری درباره بازیکنان دوتابعیتی: تضادی با استعدادیابی وجود ندارد
داوری در بخشی دیگر از اظهاراتش در پاسخ به پرسشی در رابطه با احتمال به وجود آمدن اختلافنظرهای فراوان درباره استفاده از بازیکنان دوتابعیتی و موازیکاری این اقدام با استعدادیابی فدراسیون تصریح کرد: هر فرد ایرانی که در هر نقطه دنیا زندگی میکند و برای پرچم کشور ارزش قائل است، میتواند برای تیم ملی بازی کند. نمونهاش بازیکنی مثل رکسانا برهمن (بازیکن ملیپوش ایرانی - آمریکایی) است که نقش مهمی در قهرمانی غرب آسیا داشت.
وی تأکید کرد که این موضوع، منافاتی با استعدادیابی داخلی ندارد و گفت: ما جامعهای ۹۰ میلیونی داریم و طرح استعدادیابی فدراسیون در سراسر کشور فعال است. اولویت ما همیشه شناسایی استعدادهای داخل ایران است، اما استفاده از بازیکنان دوتابعیتی، اگر در خدمت ارتقای سطح تیم ملی باشد، تصمیم درستی است. این دو مقوله نباید در تضاد با یکدیگر قرار بگیرند.
ماجرای یخچالی و تیم ملی؛ تصمیمی شخصی با دلایل خانوادگی
داوری درباره غیبت یخچالی در اردوهای تیم ملی و برخی حواشی ایجادشده توضیح داد: بهنام یخچالی در پنجره پیشین مشکلاتی داشت و عذرخواهی کرد. ما تصور کردیم مسائلش حل شده، اما دوباره مشخص شد مشکلات خانوادگی جدی دارد و نتوانست به تیم اضافه شود.
وی ادامه داد: بهنام بازیکنی است که علاقهمند به حضور در تیم ملی است. من او را میشناسم و مطمئنم عدم حضورش در اردوی تیم ملی به صورت عمدی نبوده است، اما خانواده برای هر کسی در اولویت است و این موضوع را درک میکنیم. امیدواریم مشکلاتش رفع شود و در پنجره بعدی بتواند تیم ملی را همراهی کند. باید سعی کنیم بهنام یخچالی را وارد حواشی نکنیم.
داوری ضمن ابراز امیدواری نسبت به آینده تیم ملی، گفت: پوستاندازی اخیر در تیم ملی مردان، اتفاق بزرگی بود. جایگزینی بازیکنان در بسکتبال ایران سختتر از دیگر رشتههاست. همین یک مهره میتواند در نتیجه بازیها تأثیر بگذارد. در بازیهایی مثل دیدار دوستانه اخیر مقابل تیم ملی مصر، شاید اگر بازیکنی باتجربهتر حضور داشت، نتیجه متفاوتی رقم میخورد و با اختلاف یک امتیاز نمیباختیم.
رئیس فدراسیون بسکتبال در پایان خاطرنشان کرد: ما در فدراسیون تمام تلاشمان را کردهایم، چه در بخش مردان و چه زنان؛ حتی اگر در برخی مقاطع دچار کمبود بازیکن یا استعداد شدهایم، سعی کردهایم با بهره بردن از دانش مربیان بینالمللی این فاصله را جبران کنیم.
انتهای پیام/