شناسهٔ خبر: 74025717 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آیت‌الله نوری همدانی در نامه‌ای به پاپ و صدور بیانیه‌ای اعلام کرد:

فجایع غزه با هیچ یک از موازین انسانی قابل تصور نیست

قم - ایرنا -آیت‌الله حسین نوری همدانی در نامه‌ای به پاپ لئون چهاردهم و همچنین با صدور بیانیه‌ای آورده‌است: آنچه امروز در غزه می‌گذرد، با هیچ‌یک از موازین دینی، انسانی و اخلاقی قابل تصور نیست؛ هر روز ده‌ها کودک قربانی قحطی و گرسنگی می‌شوند؛ آیا اگر انبیای الهی امروز حضور داشتند فقط نظاره‌گر حوادث غزه بودند؟

صاحب‌خبر -

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از دفتر آیت الله نوری همدانی،این مرجع تقلید در نامه‌ای به پاپ لئون چهاردهم که توسط سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان تقدیم وی شد،‌آورده است: همان گونه که استحضار دارید، کرامت انسانی به معنای شرافت، بزرگی و ارزش ذاتی انسان، یکی از مفاهیم بنیادین در ادیان الهی است. ادیان ابراهیمی جملگی بر جایگاه والای انسان تاکید ورزیده اند و انسان را موجودی دارای ارزش ذاتی و ظرفیت های روحانی می دانند که به صورت خاصی از سوی خداوند آفریده شده‌است، همه ادیان الهی اصل برابری، آزادی، مسئولیت پذیری و حقوق انسانی را تایید نموده و تبعیض نژادی، قومی و طبقاتی را شدیدا نفی میکنند.

آیت الله نوری همدانی در ادامه این نامه آورده‌است:‌ بدیهی است ادیان الهی، با وجود تفاوت‌های اعتقادی، در تاکید بر کرامت ذاتی انسان مشترکند، این کرامت نه تنها بنیان حقوق انسانی است، بلکه زمینه ساز تعامل اخلاقی و انسانی میان پیروان ادیان مختلف می‌باشد، در جهانی که خشونت و تبعیض رو به افزایش است، بازگشت به این اصل مشترک می تواند راهی مطلوب برای همزیستی مسالمت آمیز و تفاهم میان ادیان باشد.

وی بیان کرده‌است: همان‌گونه که می‌دانید غزه، سرزمین محاصره‌ شده‌ای است که امروز به نماد مظلومیت انسان در برابر ظلم و بی‌عدالتی بدل شده‌است، در حالی‌ که جهان شاهد مرگ روزانه کودکان، زنان و مردان بی‌گناه بر اثر گرسنگی، تشنگی و کمبود دارو است، رژیم صهیونیستی با ادامه محاصره کامل غزه و منع ورود غذا و کمک‌های بشردوستانه، فاجعه‌ای بی‌سابقه در تاریخ معاصر رقم زده‌است، این رفتار نه تنها از منظر انسانی، بلکه از نگاه دینی، اخلاقی و حقوق بین‌المللی کاملاً مردود و محکوم است.

این مرجع تقلید در نامه به پاپ تاکید کرده‌است: اسلام دین رحمت و انسان‌دوستی است و آزار رساندن به بی‌گناهان، به ویژه کودکان و زنان، شدیداً نکوهش شده‌است، در تعالیم مسیح نیز کمک به گرسنگان و نیازمندان یک وظیفه الهی می‌باشد، در تورات نیز بر عدالت و مهربانی با دیگران تأکید فراوان شده‌است، از منظر ادیان الهی، محروم‌ کردن مردم از غذا، ظلمی فاحش در برابر خواست الهی است.

نامه ادامه یافته‌است:از منظر اخلاق انسانی و وجدان بیدار هم محاصره صدها هزار نفر بی‌گناه از جمله زنان و کودکان و اعمال فشار و هجوم ددمنشانه بر آنان و جلوگیری از رسیدن غذا و دارو به ایشان، خطایی نابخشودنی است، اخلاق انسانی بر پایه کرامت ذاتی انسان بنا شده‌است. هر انسان بی‌گناهی، صرف‌نظر از ملیت، دین یا نژاد، سزاوار زندگی شرافتمندانه است. محروم‌سازی عامدانه یک جمعیت از غذا، آب و دارو، جنایتی علیه وجدان بشر و نافی اصول بنیادین همزیستی انسانی است، رفتار رژیم صهیونیستی با مردم غزه نه‌ تنها غیراخلاقی و غیرانسانی، بلکه بر اساس اسناد معتبر حقوق بین‌الملل جنایت جنگی محسوب می‌شود.

آیت الله نوری همدانی در این نامه تاکید کرده‌است:‌ رفتار ظالمانه و غیرانسانی رژیم صهیونیستی در ممانعت از ورود غذا و اقلام حیاتی به مردم غزه، نقض صریح اصول دینی، انسانی، اخلاقی و حقوق بین‌الملل است. این اقدام نه‌ تنها شایسته محکومیت جهانی است، بلکه مستحق پیگرد و مجازات بین‌المللی نیز می‌باشد. اکنون وظیفه همه انسان‌های آزاده، سازمان‌های حقوق بشر، نهادهای دینی و ملت‌های جهان است که در برابر این جنایت خاموش نباشند و صدای مظلومان غزه باشند.

وی ادامه داده‌است: اینجانب ضمن تحسین از مواضع جنابعالی در مسئله فلسطین که در خطابه اخیر، نگرانی خود را از وضعیت فاجعه بار انسانی مردم غزه ابراز نموده‌اید و آن را وضعیتی دانسته‌اید که بهای دردناک آن به ویژه بر دوش کودکان، سالمندان و بیماران است، از سوی دیگر از جامعه بین المللی درخواست کرده‌اید که به حقوق بشر دوستانه پایبند باشد و به وظیفه حفاظت از غیر نظامیان، ممنوعیت مجازات جمعی، استفاده بی رویه از زور و جابجایی اجباری جمعیت احترام بگذارد.

این مرجع تقلید تاکید کرده‌است: عالیجناب؛ اکنون آنچه در غزه در حال وقوع است قطعا با هیچ یک از موازین دینی، انسانی و اخلاقی قابل تصور نیست، هر روز دهها کودک به خاطر قحطی و گرسنگی جانشان را از دست می دهند و یک نسل کشی آشکار است و دل هر انسان آزاده ای را جریحه دار می‌سازد، در این اوضاع هولناک اگر انبیای الهی همچون حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حضرت محمد(ص) حضور داشتند آیا مشاهده این همه رنج و مصیبت را تحمل می کردند؟ یا صرفا نظاره گر این نوع رویداد های خشن و غیر انسانی بودند و هیچ گونه واکنشی از خود نشان نمی دادند؟ امید است جنابعالی و دیگر رهبران دینی در پیشگیری از این نوع جنایات ضد بشری توسط رژیم صهیونیستی اقدامات موثر و نقش آفرین انجام دهند.

آیت الله نوری همدانی در نامه بیان کرده‌است: عالیجناب در پایان پیشنهاد می‌کنم، ادیان ابراهیمی ضمن محکومیت سوء استفاده ابزاری از دین برای خلق فجایع پیش گفته ( تداوم ۸۰ سال جنایت به بهانه تشکیل دولت یهودی توسط صهیونیست‌های جنایتکار) ذیل چارچوبی هوشمند و جهانی، تمام ظرفیت خویش را برای ممنوعیت و محکومیت بکارگیری زور و خشونت از یک سو و نضج صلح و انسانیت از سوی دیگر بکار بندند.

بیانیه آیت‌الله نوری همدانی در خصوص غزه

آیت‌الله نوری همدانی همچنین در بیانیه‌ای پیرامون اوضاع غزه آورده است: فاجعه غزه، نه تنها یک بحران انسانی، بلکه آزمونی تاریخی برای جهان اسلام است اگر امروز در قبال خون‌های پاک ریخته شده سکوت شود، فردا نوبت سرزمین‌های دیگر خواهد بود.

بیانیه حاکیست: بار دیگر وجدان بشریت و فطرت‌های پاک، در برابر جنایتی هولناک و ننگین از سوی رژیم کودک‌کش صهیونیستی به لرزه درآمد. غزه مظلوم، اکنون نه تنها در آتش بمباران‌های بی‌امان می‌سوزد، بلکه در حلقه محاصره غذایی، دارویی و انسانی نیز گرفتار آمده است. گرسنگیِ گسترده، شهادت مظلومانه کودکان، زنان، سالخوردگان و بیماران و صحنه‌های دلخراش جان دادن بی‌دفاع مردم بی‌گناه، دل هر انسان آزاده‌ای را به درد می‌آورد.

وی در این بیانیه افزوده‌است:  این اقدامات، نه‌تنها مصداق بارز نسل‌کشی و جنایت جنگی است، بلکه با هیچ معیار انسانی، حقوقی، شرعی و بین‌المللی قابل توجیه نیست. فریاد مظلومیت مردم غزه، امروز آزمون بزرگی برای علمای اسلام، رهبران کشورهای اسلامی و نهادهای بین‌المللی است.

آیت الله نوری همدانی اضافه کرده‌است: در روزگاری که فریاد مظلومیت ملت فلسطین، به‌ویژه در غزه، به گوش جهانیان رسیده، وجدان‌های بیدار انسانی در سراسر جهان، از ظلم آشکار رژیم صهیونیستی بر مردم بی‌دفاع به خشم آمده‌اند. در این میان، وظیفه‌ای سنگین بر دوش علمای دین و دولت‌های اسلامی است؛ چرا که نه تنها بر اساس معیارهای انسانی، بلکه به حکم قرآن و سنت، موظف به دفاع از مظلوم و مقابله با ظلم‌اند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم در بیانیه تاکید کرده‌است: وظیفه علمای دین در این شرایط حساس و تاریخی این است که با صدور فتواهای حمایتی و دعوت به وحدت در برابر دشمن مشترک و نیز محکومیت صریح رژیم صهیونیستی و هرگونه عادی‌سازی روابط با آن گام های نقش آفرین و موثری را بردارند. تشویق مردم به حمایت مادی و معنوی از ملت فلسطین و همچنین استفاده از تریبون‌های نماز جمعه  و جماعات و بهره گیری از ظرفیت های حوزوی و دانشگاهی رسانه‌ها برای بیدارسازی امت اسلامی از وظایف خطیر دینی ، سیاسی و اجتماعی همه ما است و طبعا غفلت و تسامح از آن عقوبت دنیوی و اخروی را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داده‌است: دولت‌های اسلامی نیز نه تنها بر اساس همبستگی دینی، بلکه از منظر انسانی و حقوق بشری موظف‌اند در برابر جنایات جنگی رژیم اشغالگر قدس موضعی قاطع اتخاذ کنند. متأسفانه، در بسیاری از موارد، شاهد سکوت یا حتی همکاری برخی دولت‌ها با این رژیم بوده‌ایم. از دولت های اسلامی انتظار می‌رود روابط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی قطع یا تعلیق کنند و ازظرفیت نهادهای بین‌المللی برای محکوم‌سازی و مجازات این رژیم بهره گیرند.و همچنین کمک‌های انسان‌دوستانه و پزشکی به مردم غزه ارسال نموده و حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین را در دستور کار قرار خود دهند.

بیانیه حاکیست: بی‌تفاوتی علمای دین و دولت‌های اسلامی، نه تنها موجب استمرار ظلم می‌شود، بلکه به تضعیف جایگاه اسلام در سطح جهانی می‌انجامد. وحدت اسلامی و بیداری امت، تنها در سایه اقدام عملی و حمایت واقعی از مظلومان شکل می‌گیرد. نسل جوان مسلمانان نیز عملکرد علمای دین و رهبران سیاسی را با دقت رصد می‌کنند و سکوت را نشانه‌ای از نفاق یا ضعف اراده دینی می‌دانند.

این مرجع تقلید تاکید کرده‌است: اکنون زمان آن فرا رسیده است که همه نیروهای صادق جهان اسلام، اعم از علما، روشنفکران، و دولت‌مردان، با کنار گذاشتن اختلافات داخلی، به وظیفۀ اسلامی و انسانی خود در قبال مردم غزه عمل کنند. بیداری امت اسلامی، نیازمند فریاد عدالت‌خواهی و اقدام هماهنگ است.

آیت الله نوری همدانی در این بیانیه آورده‌است:‌فاجعه غزه، نه تنها یک بحران انسانی، بلکه آزمونی تاریخی برای جهان اسلام است. علمای اسلام باید نقش پیشگامان این حرکت بیداری را ایفا کنند و دولت‌های اسلامی نیز باید ثابت کنند که شایستۀ نام «اسلامی» هستند. اگر امروز در قبال خون‌های پاک ریخته شده سکوت شود، فردا نوبت سرزمین‌های دیگر خواهد بود. ما یقین داریم که وعده الهی در نصرت مظلومان و سقوط ظالمان، تخلف‌ناپذیر است: «إِنَّهُ لا یُفْلِحُ الظَّالِمُونَ» (انعام، ۱۳۵)