شناسهٔ خبر: 74023562 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

شهردار اصفهان:

نخبگان با حضور در عرصه‌های اجتماعی، روحیه پژوهش را در جامعه تقویت کنند

شهردار اصفهان با اشاره به نقش مرجعیت فکری اساتید و پژوهشگران، خواستار ایفای نقش فعال آن‌ها در جهت‌دهی فرهنگی جامعه شد و گفت: نخبگان با حضور در عرصه‌های اجتماعی، روحیه پژوهش را در جامعه تقویت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده در جلسه هیئت امنای مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به مسئولیت اجتماعی نخبگان، پژوهشگران، دانشگاهیان و فرهیختگان اظهار کرد: از آن‌ها درخواست می‌شود که با ورود مؤثر به عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی، نقش‌آفرینی خود را در مسیر ترویج عقلانیت و اندیشه‌ورزی در جامعه پررنگ‌تر کنند.

وی افزود: درخواست من از اساتید، نخبگان، اهل پژوهش و تحقیق این است که به‌واسطه مسئولیت اجتماعی‌ای که دارند، هر کجا که می‌توانید، کمک کنید مردم ما به سمت تفکر پیش از عمل سوق داده شوند.

شهردار اصفهان با تأکید بر اینکه نقطه آغاز هر اقدام مؤثر و ماندگار در جامعه، اندیشه‌ورزی و پژوهش است، خاطرنشان کرد: هرچه بتوانیم عقلانیت جامعه را ارتقا دهیم، گام مؤثری در پیشگیری از آسیب‌های فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی برداشته‌ایم، زیرا یکی از چالش‌های اجتماعی ما این است که هیجان بر تعقل غلبه یافته و این موضوع در بسیاری از زمینه‌ها ما را آسیب‌پذیر کرده است.

قاسم‌زاده گفت: حتی در جلسات مذهبی هم گاهی سهم هیجان و احساس را بر سهم عقل و تعقل پیشی داده‌ایم؛ در حالی که نیاز امروز جامعه ما این است که عقلانیت، تأمل و تفکر پیش از عمل به عنوان یک اصل در دستور کار قرار گیرد و این مسئله مسئولیتی اجتماعی برای نخبگان و فرهیختگان ایجاد می‌کند.

وی ضمن دعوت از اساتید و فرهیختگان برای سخن گفتن در مجامع عمومی ادامه داد: بین مردم حرف بزنیم، در محافل اجتماعی و فرهنگی حضور پیدا کنیم، حتی در جمع‌های خانوادگی، مساجد، محله‌ها و اگر فرصت هست فقط دو دقیقه صحبت کنید، زیرا این گفت‌وگوهای کوتاه می‌تواند زمینه‌ساز حاکم شدن روح پژوهش در جامعه باشد.

شهردار اصفهان با اشاره به اینکه جامعه ما باید به سمتی برود که پژوهش، تحقیق و تفکر تبدیل به کنش‌های رایج اجتماعی شود، افزود: اگر عقلانیت در جامعه حاکم و روح پژوهش نهادینه شود، خودبه‌خود قابلیت‌های فراوان جامعه فعلیت می‌یابد و شاهد ارتقای روزافزون آن خواهیم بود.

قاسم‌زاده با ذکر مثالی ملموس گفت: ما بیش از آنکه به بوکسور نیاز داشته باشیم، به شطرنج‌بازانی نیاز داریم که از عقل و فکرشان استفاده کنند، زیرا نه‌تنها زور بازوی خود، زیرا جامعه‌ای که عقلانیت در آن تقویت شود، بدون شک در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت خواهد کرد.