شناسهٔ خبر: 74021528 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرکل حج و زیارت لرستان:

تحقق مطالبه ۴۰ ساله؛ زائران حج تمتع از فرودگاه خرم‌آباد اعزام شدند

مدیرکل حج و زیارت لرستان گفت: برای نخستین‌بار و در پی تحقق یکی از مطالبات دیرینه مردم لرستان، اعزام زائران حج تمتع از طریق فرودگاه خرم‌آباد انجام شد؛ رویدادی که به‌عنوان نقطه عطفی در فعالیت‌های حج و زیارت استان شناخته می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا از لرستان، حمید مصطفایی امروز _چهارشنبه یکم مرداد_ در نشست اجتماعی با حضور استاندار لرستان، مدیران دفاتر زیارتی، مسئولان کاروان‌های حج تمتع و کارگزاران حج استان، ضمن ارائه گزارش عملکرد حج ۱۴۰۳، از تلاش‌های استاندار برای راه‌اندازی پروازهای مستقیم حج از فرودگاه خرم‌آباد قدردانی کرد.

وی افزود: ا گرچه هدف اصلی، ارائه گزارش بود، اما با توجه به زحمات فراوانی که برای اعزام زائران حج تمتع از فرودگاه خرم‌آباد صورت گرفت، لازم بود ضمن قدردانی، گزارشی رسمی از روند انجام امور نیز ارائه شود، تحقق این مطالبه چهل‌ساله، یک نقطه عطف در فعالیت‌های حج و زیارت استان به شمار می‌رود.

مدیرکل حج و زیارت لرستان گفت: بدنه حج و زیارت استان لرستان، متشکل از نیروهایی است که اغلب وابستگی مستقیم سازمانی ندارند، اما با تکیه بر تجارب ارزشمندشان، نقش‌آفرینی مؤثری در حوزه‌های مختلف داشته‌اند و علیرغم تعداد اندک پرسنل رسمی، با همکاری گسترده این مجموعه، شاهد تحقق دستاوردهای قابل توجهی بوده‌ایم.

وی با اشاره به آغاز مجدد اعزام‌های عمره از مهرماه ۱۴۰۲ پس از وقفه‌ای ۹ ساله گفت: در مدت کمتر از ۷ ماه، حدود ۵ هزار زائر لرستانی در قالب ۵۰ کاروان به سرزمین وحی اعزام شدند. این اقدام باعث شد دفاتر زیارتی مجدداً فعال شده و اشتغال کارگزاران این حوزه احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: در جریان این اعزام‌ها، چهار مجموعه هتل در مکه و مدینه در اختیار کارگزاران لرستانی قرار گرفت که کارنامه درخشانی از خود بر جای گذاشتند. یکی از این مجموعه‌ها حتی موفق به کسب نمره "الف" شد که نشان از توانمندی و شایستگی بالای کارگزاران استان دارد.

وی افزود: پس از پایان عملیات عمره، روند اعزام زائران حج تمتع نیز آغاز شد و امسال حدود هزار زائر در قالب هفت کاروان چهار کاروان مدینه قبل و سه کاروان مدینه بعد از استان لرستان به حج اعزام شدند، تحقق پروازهای مستقیم از فرودگاه خرم‌آباد که با مشکلات و موانع زیادی همراه بود، در سایه پیگیری‌ها و حمایت‌های استاندار، نماینده ولی‌فقیه و نمایندگان استان در مجلس به ثمر نشست.

وی اظهار کرد: در ابتدا اعلام شده بود که فقط هواپیماهای سبک می‌توانند در فرودگاه خرم‌آباد نشست‌وبرخاست کنند، اما با تلاش و پیگیری استاندار، این مطالبه دیرینه محقق شد و به اذعان مسئولان سازمان حج و زیارت، اگر این پشتوانه وجود نداشت، امسال نیز پروازها انجام نمی‌شد.

وی افزود: عملیات بازگشت زائران با توجه به تحولات منطقه، به‌صورت زمینی انجام شد و با برنامه‌ریزی مناسب، زائران علاوه بر بازگشت، زیارت عتبات عالیات را نیز انجام دادند. این تجربه می‌تواند به‌عنوان الگوی جدید برای اعزام‌های آینده ترکیبی (هوایی و زمینی) مدنظر قرار گیرد.

پروازهای عمره و عتبات از فرودگاه خرم‌آباد در دستور کار

سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان، در نیز با تأکید بر نقش کلیدی گفت‌وگو در حل مسائل جامعه، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات باقی‌مانده تنها با تعامل سازنده با مردم و شنیدن دغدغه‌های آن‌ها قابل حل است. ریشه بسیاری از بی‌اعتمادی‌ها، ناشی از رفتارهای طایفه‌ای، جناحی و گروهی است که باید کنار گذاشته شود.

وی افزود: ما برای حزب، گروه یا طایفه خاصی کار نمی‌کنیم. معیار اصلی ما شایسته‌سالاری است و مسئولیت‌ها را تنها به کسانی می‌سپاریم که از توانمندی و صلاحیت آن‌ها اطمینان داریم.

استاندار لرستان با بیان اینکه بن‌بستی در مسیر توسعه استان وجود ندارد، گفت: لرستان ظرفیت‌های فراوانی دارد و باید پروژه‌هایی را که سال‌ها معطل مانده‌اند به سرانجام برسانیم. توسعه نیازمند اقدام‌های اساسی و هدفمند است و بدون آن، حرکت رو به جلو ممکن نخواهد بود.

شاهرخی با تأکید بر ضرورت هم‌صدایی در مسیر تحقق مطالبات مردمی تصریح کرد: باید با تحلیل‌های کارشناسی، یک‌صدا و با انسجام، حقوق مردم را پیگیری کنیم. ما خدمتگزار یک‌میلیون و ۷۶۰ هزار نفر در این استان هستیم و برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تحقق عدالت توسعه‌ای، به همدلی و وحدت نیاز داریم.

وی با تأکید بر توسعه متوازن در سطح استان خاطرنشان کرد: هیچ نقطه‌ای از لرستان نسبت به منطقه دیگر برتری ندارد و هر منطقه ظرفیت‌های خاص خود را دارد و بر همین اساس نیز برنامه‌ریزی‌های مشخصی انجام شده است.

استاندار لرستان با اشاره به زیرساخت‌های مهم استان افزود: فرودگاه خرم‌آباد از مهم‌ترین فرودگاه‌های کشور به شمار می‌رود و شور و اشتیاق مردم برای راه‌اندازی پروازهای بین‌المللی، نشان از ظرفیت بالای این مجموعه دارد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت پروژه آزادراه خرم‌آباد – بروجرد – اراک گفت: علی‌رغم کندی پیگیری در استان مرکزی، ما این پروژه را با جدیت دنبال کرده‌ایم، زیرا مزایای آن برای مردم لرستان ملموس است، بهره‌برداری از این آزادراه، فاصله خرم‌آباد تا مرکز کشور را حدود ۳۵ کیلومتر کاهش می‌دهد.

شاهرخی به دیدارهای اخیر خود با رئیس‌جمهور اشاره کرد و گفت: در این دیدارها، ابعاد مختلف طرح توسعه لرستان بررسی شد و به زودی بخش‌هایی از آن به اطلاع عموم خواهد رسید. اطمینان داریم مسیر پیش روی استان متفاوت و مؤثر خواهد بود.

وی از آزادسازی پادگان امام حسین (ع) در پاییز امسال نیز خبر داد و افزود: این اقدام گامی بزرگ در جهت روان‌سازی ترافیک و بهبود مسیرهای عبور و مرور شهری است.

استاندار لرستان همچنین با اشاره به تلاش‌ها برای راه‌اندازی پروازهای مستقیم حج از فرودگاه خرم‌آباد گفت: اعزام حجاج، حق مردم لرستان است. با وجود مخالفت‌های ابتدایی، با تکیه بر ظرفیت‌ها و تجربه‌های قبلی، این مطالبه به نتیجه رسید و امروز شاهد آغاز پروازهای حج تمتع از فرودگاه شهدای خرم‌آباد هستیم.

وی با تجلیل از نقش کارگزاران حج استان، آن‌ها را سرمایه‌های انسانی ارزشمندی دانست که با صداقت، تجربه و خلوص در خدمت زائران بیت‌الله‌الحرام و عتبات عالیات بوده‌اند.

شاهرخی با اشاره به عملکرد مثبت کاروان‌های حج لرستان افزود: با وجود چالش‌ها، اعزام زائران به خوبی انجام شد و سطح رضایتمندی مردم در این حوزه در مقایسه با دیگر استان‌ها، بسیار بالا بوده است.

افزایش ظرفیت انتقال آب شرب خرم‌آباد

شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود به پروژه مهم تأمین آب شرب خرم‌آباد از سد مخمل‌کوه اشاره کرد و گفت: در طرح اولیه، تونلی با قطر چهار متر پیش‌بینی شده بود، اما با پیگیری‌های مستمر و اخذ مجوزهای لازم از وزیر نیرو و معاون رئیس‌جمهور، این تونل اکنون به قطر ۱۲ متر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه این پروژه از انتهای خیابان ولیعصر عبور کرده و از زیر محدوده موسوم به «کمرسیاه» می‌گذرد، افزود: این تونل حدود ۹۹۰ متر طول دارد و نقش مهمی در رفع گره‌های ترافیکی و توسعه محدوده شهری «دپیر» ایفا خواهد کرد. تلاش داریم این پروژه با سرعت اجرا و در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد.

شاهرخی با تأکید بر بهره‌برداری از ظرفیت‌های مغفول استان اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی ما، جهانی‌سازی لرستان از طریق توسعه گردشگری است. «دره تاریخی خرم‌آباد» می‌تواند به‌عنوان یکی از محورهای اصلی گردشگری، سکوی پرتابی برای توسعه اقتصادی استان باشد. در این زمینه، برنامه‌ریزی‌های دقیقی در دست اجراست.

وی از آغاز چند پروژه عمرانی مهم در ماه‌های اخیر خبر داد و گفت: هفته گذشته عملیات اجرایی آزادراه اراک–خرم‌آباد که حدود پنجاه سال بلاتکلیف مانده بود، آغاز شد؛ پروژه‌ای مهم و راهبردی که می‌تواند اتصال لرستان به کریدورهای اصلی کشور را تسهیل کند.