به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد نورصالحی امروز _چهارشنبه یکم مرداد_ جلسه هیئت امنای مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تشکیل این هیئت در این دوره مدیریت شهری اقدامی راهبردی و قابل تقدیر بوده است، اظهار کرد: تفاوتی مهم که در این دوره شاهد آن بودیم، تبدیل اعضای هیئت امنا از اشخاص حقیقی به شخصیتهای حقوقی نظیر رؤسای دانشگاههای اصفهان و رئیس حوزه علمیه استان است و این اقدام موجب تقویت جایگاه حقوقی، نهادی و تأثیرگذاری هیئت امنای مرکز پژوهشها شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس ساختار مصوب، جلسات هیئت امنا باید هر شش ماه یکبار برگزار شود، افزود: اگرچه به دلایل مختلف، گاه در برگزاری منظم این جلسات وقفههایی ایجاد شده، اما امیدوارم با توجه به نکات ارزشمند مطرحشده در این جلسه و تأکیدات اعضا، استمرار در تشکیل این جلسات محقق شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تأکید بر تفاوت میان پژوهش نظری و پژوهش مسئلهمحور تصریح کرد: یکی از نگرانیهایی که گاه در شورا مطرح میشود، این است که آیا پژوهشها صرفاً برای تولید مقاله و محتوا صورت میگیرند یا با هدف حل یک مسئله واقعی در شهر؟ آنچه باید مدنظر باشد، تبدیل موضوعات شهری به خطوط پژوهشی پایدار است؛ مسیری که حتی اگر افراد تغییر کنند، مسئله همچنان در اولویت باقی بماند و در نهایت به راهحل اجرایی برای شهر ختم شود.
نورصالحی تأکید کرد: اصفهان در بسیاری از حوزهها به عنوان الگو در کشور شناخته میشود و در حوزه پژوهش شهری نیز میتواند الگویی ملی برای سایر کلانشهرها باشد و اگر کار علمی با جدیت و استمرار دنبال شود، حتی میتوان به جایی رسید که در بسیاری از حوزهها، شهر بینیاز از آزمون و خطا شده و بر اساس دانش بومیشده حرکت کند.
وی با تاکید بر ضرورت استمرار جلسات هیئت امنا اظهار کرد: پیشنهاد من این است که جلسه بعدی حتماً در بازه ششماهه آینده برگزار شود، همچنین نکاتی که امروز توسط اعضای محترم هیئت امنا و مهمانان جلسه مطرح شد، به صورت رسمی برای همه ارسال شود تا اگر نیاز به اصلاح یا تکمیل وجود دارد، امکان بررسی و اعمال نظر فراهم شود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: از دکترها و متخصصانی که امروز نکات بسیار خوبی را مطرح کردند، میخواهم که کمک کنند تا جمعبندی این مطالب، مستند شود و در جلسه بعدی، بازخورد آنچه مصوب و پیگیری شده نیز بررسی شود.
نورصالحی با اشاره به دغدغه برخی اعضای شورا درباره نبود بهرهبرداری اجرایی از پژوهشها گفت: این نگرانی وجود دارد که خروجی برخی مطالعات در مرحله گزارش باقی بماند، اما اگر این زنجیره پژوهشی بهدرستی مدیریت شود، میتوان از نتایج مطالعات و حتی پایاننامهها در تصمیمگیریهای شورا و شهرداری بهرهمند شد.
وی ادامه داد: مکاتباتی که اعضای مرکز پژوهشها بهطور مرتب انجام میدهند، نشاندهنده پیوستگی اقدامات پژوهشی است و بعضی از مطالعات مطرحشده در همین جلسه، هماکنون در تصمیمات شورا مورد استفاده قرار گرفتهاند، باید از این تجربه بهره برد و مطالعات آینده را نیز بهگونهای طراحی کرد که قابلیت اجرا داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه برای بهرهگیری بیشتر از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان، باید فضای مناسبی ایجاد شود، گفت: پیشنهاد میکنم که در جلسات بعدی، تعداد بیشتری از اساتید دانشگاهها دعوت شوند، همچنین پیشنهاد میشود که تفاهمنامهای بین شهرداری و نهادهای دانشگاهی و حوزوی تنظیم و امضا شود تا مسیر بهرهبرداری از ظرفیت علمی نهادینه شود.
نورصالحی تأکید کرد: در حال حاضر، میتوان گفت ما در نیمه راه هستیم، اما اگر تلاش کنیم که این ارتباط بین دانشگاه، حوزه و نهاد مدیریت شهری به یک خط پایدار و نهادینه تبدیل شود، خروجی آن برای شهر بسیار ارزشمند خواهد بود.
وی با اشاره به موفقیت ملی مرکز پژوهشها گفت: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در ارزیابی سال گذشته شورای عالی استانها، به عنوان مرکز پژوهشی برتر کشور معرفی شد و این موفقیت حاصل تلاش همکاران حاضر در این جلسه و مجموعه همدل و پرتلاش مرکز پژوهشها است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: امیدوارم با استمرار این مسیر و بهرهگیری از ظرفیت نهادهای علمی، مرکز پژوهشها بتواند نقش مؤثرتری در حل مسائل راهبردی شهر ایفا کند و اصفهان را به الگویی برای سایر شهرهای ایران تبدیل کند.