به گزارش ایرنا، بهزاد برارزاده روز پنجشنبه در جریان بازدید از آزمایشگاه مرکزی آب و فاضلاب مازندران در ساری افزود: شرکت آبفای مازندران با در اختیار داشتن ۲۰ واحد آزمایشگاهی و بهرگیری از کارشناسان و متخصان کنترل کیفیت آب، از ابتدای امسال تاکنون ۳۵۳ هزار و ۹۳۸ آزمون کلرسنجی، ۱۸ هزار ۲۲۳ آزمون میکروبی، ۳۵۸ هزار و ۳۲۰ آزمون فیزیک و شیمیایی را با هدف ارزیابی و کنترل کیفیت آب آشامیدنی استان را انجام داده است.
وی با بیان اینکه پایش مستمر کیفیت آب و پساب یک ضرورت و مسئولیت اجتماعی است، اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب مازندران بر اساس وظایف ذاتی و قانونی خود، مسئولیت کنترل کیفیت و بهداشت آب و پساب تولیدی را در سامانه های آبرسانی و تصفیه فاضلاب بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: پایش مستمر کیفیت آب و پساب نه تنها یک ضرورت قانونی بلکه یک مسئولیت اجتماعی و زیست محیطی است که غفلت از آن می تواند به فاجعه انسانی، اقتصادی و اکولوژیکی منجر شود، بنابر این سرمایه گذاری در سامانه های پایش و ارزیابی محیطی راهکار کلیدی برای تضمین کیفیت آب و پساب است.
وی تصریح کرد: همچنین در راستای بررسی کارامدی سامانه های تصفیه آب و فاضلاب و با هدف تصفیه آب و فاضلاب مطابق استانداردهای ملی ایران و ضوابط زیست محیطی موجود در بخش تصفیه خانه های آب، در سه ماهه نخست امسال ۲ هزار و ۵۱۱ نمونه کلرسنجی، یکهزار و ۴۱۲ مورد مونه برداری میکروبی و ۶۵۱ مورد نمونه برداری فیزیکوشیمیایی، ۷۰۴ نمونه برداری بیولوژیکی و ۹۲۰ آزمون خاص تصفیه خانه آب انجام داده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران اظهار کرد: در همین ارتباط دربخش تصفیه خانه های فاضلاب، یکهزار و ۲۳ مورد نمونه برداری کلرسنجی، ۳۱۷ مورد نمونه جهت بررسی عامل های فیزیکی و شیمیایی و ۹۳ مورد نمونه برداری میکروبی انجام شد.
برارزاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه افزایش گرما و ورود مسافران به مازندران، افزایش مصرف آب و فشار بر منابع آبی استان را به همراه داشته است، گفت: تمهیدات ویژه ای برای کنترل کیفیت آب در این ایام اتخاذ شد ضمن اینکه افزایش نظارت های دوره ای نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آبفای مازندران، پایش و نظارت مستمر کیفیت آب، افزایش نمونه برداری و آزمایش آب در مناطق پرتردد به ویژه شهرها وروستاهای ساحلی و گردشگر پذیر حتی در شرایط تعطیل. اندازه گیری پارامترهای کلیدی مانند کلر باقیمانده، کدورت، و باکتری های کلیفرم، فعالیت روزانه آزمایشگاه های آب وفاضلاب برای جبران کمبود نیروی انسانی در دوران تعطیلی و کنترل برداشت غیرمجاز از چاه ها و سایر منابع آب به دلیل آلودگی آب های زیرزمینی را از جمله راهکارهای کلیدی برای مدیریت کیفیت آب ذکر کرد.
برارزاده، بازرسی و کنترل مخازن ذخیره سازی آب آشامیدنی در مخازن آبی مطمئن برای جلوگیری از قطعی احتمالی آب و حفاظت از کیفیت آب در شبکه های توزیع در اوج مصرف، پیشگیری از آلودگی آب با انجام تمهیدات اضطراری و تشکیل تیم های واکنش سریع برای رسیدگی به کیفیت بهداشت آب را از دیگر اهکارهای کلیدی برای مدیریت کیفیت آب عنوان کرد.
وی ادامه داد: با اجرای پایش هوشمند، مدیریت منابع، آموزش عمومی و تمهیدات اضطراری می توان از بحران های احتمالی جلوگیری کرد،
برارزاده، سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری را ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و افزود: از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.