شناسهٔ خبر: 74021013 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در جمع نمایندگان مدیران مسئول در کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی:

رسانه‌ها می‌توانند در تقویت تاب‌آوری اجتماعی نقش موثری ایفا کنند

دکتر سید محمد بطحایی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور تاکید کرد: تاب‌آوری اجتماعی و فردی امری قابل افزایش است و رسانه‌ها می‌توانند در تقویت این تاب‌آوری نقش موثری ایفا کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا، دکتر سید محمد بطحایی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: امروز یکی از اثربخش‌ترین عواملی که می‌تواند در کنترل و جلوگیری از شیوع آسیب‌ها دخالت کند، موضوع تاب‌آوری فردی و اجتماعی است. تقویت تاب‌آوری اجتماعی و فردی مهمترین راهبرد در کاهش آسیب‌های اجتماعی است. تاب‌آوری یعنی توانایی افراد و جامعه برای تحمل مشکلات و بحران‌ها بدون فروپاشی و این توانایی قابل افزایش است.

بطحایی با اشاره به نقش فضای مجازی گفت: امروزه فضای مجازی می‌تواند هم بستری برای آگاهی‌بخشی باشد و هم اگر مدیریت نشود باعث کاهش تاب‌آوری اجتماعی و افزایش فشار روانی شود.

این مقام وزارت کشور خاطرنشان کرد: امروز وقتی صحبت از تاب‌آوری می‌شود منظور بالا بردن آستانه تحمل است چرا که آستانه تحمل بین افراد در جوامع مختلف، متفاوت است. این آستانه تحمل متغیری است که می‌تواند در بروز آسیب‌ها می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

وی با اشاره به اهمیت توجه سیاستگذاران به مسائل اجتماعی گفت: موضوعات اجتماعی باید در اولویت سیاستگذاری باشد زیرا بی‌توجهی به آنها در بلندمدت هزینه‌های سنگینی به جامعه تحمیل می‌کند.

بطحایی با تاکید بر این که موضوع تاب‌آوری هم در حیطه فردی و هم در حوزه اجتماعی مصادیق زیادی دارد، خاطر نشان کرد: یکی از عواملی که امروزه باید به عنوان تکلیف به آن بپردازیم این است که چگونه می‌توان تاب‌آوری را در دوران کودکی، نوجوانی و در مدرسه افزایش داد. ما در عرصه ارتقای سطح تاب‌آوری در کشور دچار غفلت شده‌ایم. در حالی که باید همواره تمرین افزایش تاب‌آوری در میان کودکان و نوجوانان انجام شود. کاهش تاب‌آوری در انسان باعث می‌شود به محض کوچکترین شکست، تمام شیرازه ذهنی و روحی فرد به هم بریزد.

وی با اشاره به اینکه باید مهارت‌های افزایش تاب‌آوری را به فرزندان خود در مسیر تربیت آنها در محیط مدرسه و دانشگاه آموزش دهیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه ما اصلا به این موضوعات کلیدی توجه نکرده‌ایم و این فقدان به محیط‌های آموزشی و بخشی نیز به عدم تعهد رسانه‌های ارتباط جمعی برمی‌گردد.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور به نقش افزایش آگاهی و آموزش در ارتقای تاب‌آوری افراد جامعه اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل موثری که می‌تواند به بالا بردن سطح تاب‌آوری افراد کمک کند، ارتقای سطح دانش، آگاهی و آموزش افراد جامعه است که باید در این زمینه نیز دقت عمل بیشتری داشته باشیم.

بطحایی در پایان با اشاره به نقش رسانه‌ها در مساله تاب‌آوری تاکید کرد: تاب‌آوری اجتماعی و فردی قابل افزایش است حتی در شرایطی که وضعیت معیشتی سختی داریم. همچنین پخش اخبار، دروغ‌ها و شایعات در فضاهای مجازی می‌تواند در کاهش تاب‌آوری اجتماعی تاثیرگذار باشد و مشکلاتی برای فرد و جامعه ایجاد کند.