به گزارش ایرنا، داریوش اسماعیلی روز چهارشنبه در آیین افتتاح طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات معدنی در پهنه نایین در اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: در طرح تحول جدید، با هدف ارتقاء بهرهوری، تغییر رویکرد سازمان زمینشناسی در دستور کار قرار گرفته و برای نخستینبار مشارکت جدی بخش خصوصی و دانشگاهها در تهیه نقشههای زمینشناسی و پروژههای اکتشافی آغاز شده است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به ظرفیتسازی در حوزه تولید دادههای پایه گفت: در سال جاری ۳۶۰ پروژه شامل ۱۲۰ نقشه زمینشناسی با سه لایه مختلف تعریف شده که این رقم، هفت برابر میانگین سالهای گذشته است و بخشی از این پروژهها به دانشگاههای معتبری چون تهران، شیراز، خوارزمی، شهید بهشتی و زنجان واگذار شده است.
اسماعیلی از نهایی شدن طرحی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در اکتشافات معدنی خبر داد و افزود: در قالب این طرح، یک ساختار سهجانبه بین سازمان زمینشناسی، معاونت معدنی و سرمایهگذاران بخش خصوصی طراحی شده و انتظار میرود در سال جاری حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری جذب شود.
به گفته وی، این بستهها از پنج هزار تا ۳۰ هزار کیلومتر مربع را شامل میشود و میتواند با کاهش ۶۰ تا ۶۵ درصدی ریسک اکتشاف، شرایط مناسبی را برای ورود بخش خصوصی فراهم کند.
اسماعیلی شفافسازی و دسترسی آزاد به دادههای تولیدی سازمان را از دیگر محورهای تحول برشمرد و گفت: سازمان زمینشناسی طبق قانون مکلف به انتشار دادههای پایه زمینشناسی است و این موضوع در برنامههای توسعهای کشور نیز تاکید شده است.
رییس سازمان زمینشناسی تاکید کرد: نقش سازمان زمینشناسی، تولید دادههای پایه و بسترسازی برای سرمایهگذاران است و با این نگاه جدید، میتوان مسیر اکتشاف و توسعه معادن کشور را با ریسک کمتر و بهرهوری بیشتر طی کرد.
۷۰ درصد از مساحت استان اصفهان تحت پوشش ژئوفیزیک هوایی قرار میگیرد
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بیش از ۳۳ هزار کیلومتر مربع از اراضی استان اصفهان در برنامه ژئوفیزیک هوایی قرار گرفته که این میزان معادل ۷۰ درصد از مجموع مساحت قابل اکتشاف در استان است.
اسماعیلی افزود: از مجموع حدود ۵۰ تا ۵۵ هزار کیلومتر مربع اراضی قابل اکتشاف کشور با ابزارهای موجود، بیش از ۳۳ هزار کیلومتر مربع آن در استان اصفهان برنامهریزی شده است.
اسماعیلی با بیان اینکه استان اصفهان به رغم پتانسیل بالای معدنی، در گذشته کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: اولویتهای اکتشافی در گذشته به دلایل غیرکارشناسی نادیده گرفته شده بودند، در حالی که این استان در قلب ایران مرکزی واقع شده و از نظر ساختار زمینشناسی و ظرفیت معدنی بسیار غنی است.
به گزارش ایرنا، در ادامه طرحهای تحولی حوزه زمینشناسی، آیین افتتاحیه طرح تحولی زمینشناسی در پهنه نایین روز چهارشنبه با حضور رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، معاون زمینشناسی، معاون اکتشافات معدنی این سازمان، نماینده مردم نایین و خور و بیابانک در مجلس، مدیران کل سازمانهای حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی استان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان و جمعی از معدنداران استان، در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.
این برنامه در چارچوب سیاستهای کلان دولت برای کاهش مخاطرات زمینشناختی، توسعه پایدار معدنکاری و شناسایی ظرفیتهای پنهان معدنی کشور بود.