به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، جبار علی ذاکری امروز_چهارشنبه یکم مرداد_ در حاشیه دیدار با مسئولان راهآهن جمهوری آذربایجان در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: همانطور که میدانید یکی از سرمایهگذاریهای حوزه ریلی در پایانه آستارا توسط راهآهن دو کشور جمهوری آذربایجان و ایران انجام شده است.
وی افزود: امروز به همراه معاون عمرانی استانداری و مدیران استانی بازدیدی از روند پیشرفت پروژه و بررسی مسائل آن داشتیم که با توافقی که در اوایل سال میلادی با راهآهن کشور جمهوری آذربایجان شد، طرفین متعهد شدند باقیمانده کار تا پایان سال میلادی جاری تکمیل کنند.
مدیرعامل راهآهن کشور گفت: جلسه مشترک امروز و بازدید از این پروژه به منظور بررسی مسائل و رفع مشکلات جاری و تسهیل شرایط برای رسیدن به هدفگذاریهای از پیش تعیین شده است، همچنین مدیران استانی موضوع انشعابات آب، گاز و برق و موارد مرتبط با این انشعابات را حل کردند و امروز هم در جلسه نتیجه اقدامات ارائه شد.
ذاکری تصریح کرد: در خصوص تملک اراضی هم بخش کوچکی از تملک اراضی مسیر راهآهن که باقی مانده بود، مقدمات آن فراهم شده و مقرر شده است که از روز شنبه آینده تیم ارزیابی مستقر شود و در این راستا اقدام کند.
وی گفت: یکی از مشکلات جدی که مردم این منطقه دارند، پل ورودی پایانه بار است که در تأمین مصالح مشکلاتی وجود داشت و به دلیل بالا بودن حجم مصالح مصرفی این پروژه طولانی شده است؛ ما قولی که از مدیران استانی و پیمانکار پروژه گرفتیم این است و تلاش شود ۱۰۰ هزار متر مکعب مصالح مورد نیاز پروژه در کوتاهترین زمان تأمین شود و مشکل تردد مردم در محور آستارا به حداقل برسد.
مدیرعامل راهآهن کشور افزود: با تکمیل شدن این پایانه مرزی عملاً ارتباط ریلی ما با کشور آذربایجان بیشتر خواهد شد و ترانزیت بار از کشور ما افزایش پیدا میکند.
ذاکری اظهار کرد: حلقه مفقوده مسیر ریلی کشور پروژه راهآهن آستارا به رشت است که در طول شش ماه گذشته جلسات متعددی برای آن برگزار شده، هیئتهای روسی نیز آمدند و در حال حاضر تیم ارزیابی فنی ما برای انجام آزمایشات خاک و خاکشناسی در منطقه مستقر شدهاند.
وی افزود: بخش قابل توجهی از مسیر تملک شده و پیگیریهای جدی انجام میشود تا این پروژه سریعتر عملیاتی شود و امیدواریم با اجرای آن تحول خوبی در این منطقه صورت گیرد. تکمیل و بهرهبرداری این پروژه در واقع به نوعی به عنوان یکی از مبادی ورودی بار از کشورهای آسیای میانه، آذربایجان، روسیه و بلاروس است.
مدیرعامل راهآهن کشور خاطرنشان کرد: ما در کشور کریدور شمال به جنوب و کریدور شمال به جنوب شرق را رایزنی میکنیم تا فعال شود و ارتباطات در این محور جهت انتقال بارهای کشورهای آسیای میانه و روسیه به کشورهای افغانستان و پاکستان در حال انجام است.
ذاکری اضافه کرد: امیدوارم با تکمیل این محور رونق اقتصادی در منطقه اتفاق بیافتد، اما این منوط به تکمیل و اجرایی شدن پروژه راهآهن آستارا به رشت است که به عنوان پروژه اولویتدار کشور توسط وزارت راه و نهاد ریاستجمهوری پیگیری میشود و با مدیران استان باید تسریع شود تا در کوتاهترین زمان عملیات اجرایی آغاز شود.