شناسهٔ خبر: 74016263 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مسئول ترویج جهاد کشاورزی مه‌ولات مطرح کرد

کمبود آب مهم‌ترین بحران پیش روی قطب پسته خراسان رضوی

مسئول ترویج جهاد کشاورزی مه‌ولات گفت: کمبود آب مهم‌ترین بحران پیش روی پسته کاران این شهرستان به عنوان قطب پسته خراسان رضوی است.

صاحب‌خبر -

مرتضی اربابی یکم مرداد در حاشیه مراسم برگزاری روز مزرعه که به صورت استانی در این شهرستان برگزار شد در گفت و گو با ایسنا، انتقال دانش و تبادل تجربیات میان پسته کاران را از مهم‌ترین اهداف روز مزرعه دانست و افزود: شهرستان مه‌ولات قطب پسته خراسان رضوی است.

وی از این شهرستان به عنوان خواستگاه اصلی رقم بادامی در ایران نام برد و بیان کرد: این نوع پسته به دلیل کیفیت بالا و طعم بی‌نظیرش، در بازارهای داخلی و خارجی بسیار مورد توجه قرار دارد.

مسئول ترویج جهاد کشاورزی مه‌ولات با بیان اینکه گرچه پسته کاران با مشکلات فراوانی مواجه هستند اما مهم‌ترین آن در بخش کشاورزی بحران آب است، برای مقابله با این بحران، اتخاذ تدابیر مناسب و راهکارهای مؤثر و همچنین لزوم مدیریت بهینه منابع آب را ضروری دانست.

وی با تأکید بر اینکه کشاورزان باید به دنبال روش‌های نوین آبیاری و کشت باشند تا بتوانند در شرایط کم‌آبی، بهره‌وری محصولات خود را افزایش دهند، گفت: شهرستان مه‌ولات با وجود چالش‌هایی نظیر کمبود آب، پتانسیل‌های بالایی در تولید پسته دارد.

اربابی با اشاره به اینکه کشاورزان با کمبود منابع آبی مواجه هستند و این مسئله می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر روند تولید پسته داشته باشد، بیان کرد: این منطقه به دلیل ویژگی‌های خاص جغرافیایی و اقلیمی، شرایط مناسبی برای کشت پسته فراهم کرده است؛ با توجه به اینکه پسته یکی از محصولات باارزش و اقتصادی در ایران محسوب می‌شود، مه‌ولات جایگاه ویژه‌ای در صنعت کشاورزی کشور دارد.

وی با بیان اینکه این شهرستان دارای ۲۱ هزار و ۳۴۰ هکتار زمین زیر کشت پسته است، خاطرنشان کرد: این شهرستان سالانه بیش از ۱۴۰ هزار تن پسته تولید می‌کند که شامل ۱۲۰ هزار تن پسته تر و باقی پسته خشک می‌شود.

مسئول ترویج جهاد کشاورزی مه‌ولات ادامه داد: به منظور حفظ کیفیت پسته در مه‌ولات حدود ۹۰ واحد ترمینال و ۱۲۰ خط فرآوری و خشک کردن پسته فعالیت می‌کنند؛ این واحدها به کشاورزان کمک می‌کنند تا محصولات خود را به بهترین شکل ممکن پردازش و نگهداری کنند؛ ضمن اینکه این واحدها مجهز به انبارهای نگهداری پسته خشک هستند که به حفظ کیفیت و ماندگاری این محصول کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد از جمعیت این شهرستان به تولید پسته مشغول هستند، تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد از تولید پسته در مه‌ولات از گونه بادامی سفید به دست می‌آید؛ این نوع پسته به عنوان یکی از بهترین و معروف‌ترین پسته‌های ایران شناخته می‌شود و در بازارهای جهانی نیز مورد استقبال قرار دارد.

حدود ۱۸ هزار و ۱۴۰ هکتار از باغات پسته شهرستان بارور هستند و حدود ۳۰ درصد به صورت تازه خوری و نوبرانه به بازارهای داخلی نظیر تهران، اصفهان، شیراز، مشهد و ... و همچنین کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و افغانستان و... عرضه و مابقی در ترمینال‌های ضبط پسته فرآوری و خشک می‌شود.

شهرستان مه‌ولات به مرکزیت شهر فیض‌آباد در ۲۰۷ کیلومتری جنوب مشهد و همسایه تربت‌حیدریه، کاشمر و گناباد است.

انتهای پیام