شناسهٔ خبر: 74006168 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

رضا معممی‌مقدم مطرح کرد

پیاده‌روی اربعین حسینی؛ جلوه عینی فرهنگ قرآنی و جهاد تبیین

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه اربعین حسینی جلوه عینی فرهنگ قرآنی و جهاد تبیین است، گفت: اربعین نه فقط یک تجمع بزرگ انسانی، بلکه جلوه‌ای عینی از آموزه‌های قرآنی در میدان عمل است.

صاحب‌خبر -

رضا معممی مقدمراهپیمایی اربعین، نمادی از وحدت، عشق، ایمان و شور دینی است که میلیون‌ها انسان با مذاهب، زبان‌ها و ملیت‌های مختلف را در مسیری الهی گردهم می‌آورد. این حرکت عظیم نه تنها یک گردهمایی مردمی، بلکه تبلوری از آموزه‌های عمیق اسلام ناب محمدی است که ریشه در قرآن کریم دارد. قرآن به عنوان کتاب هدایت بشر، همواره راهنمای کسانی بوده که در پی حق، عدالت، آزادگی و معرفت هستند؛ همان اصولی که قیام امام حسین(ع) برای آن‌ها صورت گرفت. 

اربعین، نقطه‌ای است که نهضت عاشورا با روح قرآن به هم پیوند می‌خورد. در طول این مسیر نورانی، زائران نه تنها در پی زیارت مرقد سیدالشهدا(ع) هستند، بلکه در حقیقت با قدم‌های خویش آیات قرآن را تجسم می‌بخشند؛ آیاتی که سخن از صبر، توکل، جهاد، ایثار و شهادت دارند. عاشورا و اربعین بدون قرآن معنایی ندارد؛ چنانکه قرآن بدون فهم روح کربلا نیز ناتمام خواهد بود.  

راهپیمایی اربعین نه صرفا یک حرکت جسمانی، بلکه سفری روحانی است که از دل قرآن الهام می‌گیرد و با روح حسینی معنا می‌یابد. اگر کربلا تجلی عینی آیات الهی در زمین بود، اربعین، استمرار آن آیات در قلب‌هاست و قرآن روح زنده‌ای است که در پیکره‌ این حرکت عظیم دمیده شده است.

رضا معممی‌مقدم، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌و‌گو با ایکنا، با اشاره به نقش بی‌بدیل قرآن کریم در راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی گفت: اربعین نه فقط یک تجمع بزرگ انسانی، بلکه جلوه‌ای عینی از آموزه‌های قرآنی در میدان عمل است. راهپیمایی اربعین تجلی امت‌سازی قرآنی، وحدت اسلامی و مقاومت در برابر ظلم است. 

وی ادامه داد: قرآن کریم در راهپیمایی اربعین به عنوان منشور معرفتی، اخلاقی و وحدت‌آفرین شیعه و امت اسلامی نقش بی‌بدیلی دارد. راهپیمایی اربعین صرفا یک تجمع بزرگ انسانی نیست، بلکه تبلور آموزه‌های قرآن در میدان عمل است. ایستادگی در برابر ظلم آیه «كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ؛ پيوسته به عدالت قيام كنيد»، محبت و مودت به اهل ‌بیت(ع) آیه «قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى؛ بگو به ازاى آن (رسالت) پاداشى از شما خواستار نيستم مگر دوستى درباره خويشاوندان» و تمرین امت‌سازی بر پایه آیه «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ؛ در حقيقت مؤمنان با هم برادرند» و فرهنگ مقاومت نیز آیه «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ؛ و اگر مؤمنيد سستى مكنيد و غمگين مشويد كه شما برتريد» را به ما آموش می دهد.  

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در ادامه بیان کرد: در مسیر پیاده‌روی اربعین، قرائت و تلاوت قرآن صدای غالب در موکب‌هاست، محافل انس با قرآن در مسیر کربلا برپا می‌شود و آیات جهاد، صبر و مقاومت در شعارها و منبرها طنین‌انداز است. 

وی افزود: آیات قرآن کریم در مسیر کربلا از نجف تا کربلا طنین‌انداز است. شعارهای زائران اربعین لبریز از مفاهیم قرآنی است، موکب‌ها با تلاوت‌های نورانی جان تازه می‌گیرند و نوجوانان و جوانان در دل این حرکت عظیم با مفاهیم قرآنی تربیت می‌شوند. 

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به برنامه‌های ویژه قرآنی این سازمان در مسیر اربعین گفت: محافل انس با قرآن، جزء‌خوانی‌های روزانه در موکب‌ها، طرح ختم قرآن به نیت شهدا و شهدای مقاومت، موکب‌های تدبر کوتاه در آیات قرآن و مشاوره قرآنی از جمله برنامه‌هایی است که با مشارکت زائران اجرا خواهد شد. 

وی در پایان سخنان خود از راه‌اندازی محافل قرآنی ویژه غیر ایرانیان در کربلا و نجف خبر داد و تصریح کرد: با این برنامه‌ها اربعین را به صحنه جهاد تبیین قرآنی تبدیل می‌کنیم و با صدای رسا اعلام می‌کنیم امت قرآن در برابر ظلم، تحریف و استکبار ایستاده است.

انتهای پیام