به گزارش ایرنا، در حالی مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمان آغازگر این نشست بود که این نشست از تعدادی از فعالان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی و همچنین نمایندگان بخش خصوصی میزبانی می کرد که هر کدام از مسئولان به بیان نکته نظرات خود پرداختند.
کرمان در صدر استانهای مواد گردشگری روستایی قرار میگیرد
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان در این نشست گفت: در صورت تحقق پروژه های تعریف شده، کرمان در صدر استانهای مولد در حوزه گردشگری روستایی قرار میگیرد.
مرتضی نیکرو با بیان اینکه ما میخواهیم کرمان را با زبان فرهنگ و هنر به دنیا معرفی کنیم افزود: بیش از ۴۰ درخواست برای احداث و راه اندازی اقامتگاههای بومگردی در استان دریافت کردیم.
وی اظهار داشت: هر واحد بوم گردی حداقل هشت تا ۱۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد کرد و بیش از ۴۰۰ فرصت جدید شغلی در این بخش به ویژه در روستاهای استان کرمان ایجاد خواهد شد.
آغاز پروژه های مرمت میراث فرهنگی کرمان
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان با اشاره به آغاز چندین پروژه مرمتی در استان و بازدید های میدانی از طرح ها گفت: مرمت خانه تاریخی بردسیر از هفته آینده آغاز می شود و چندین خانه خلاق صنایع دستی و همچنین راه اندازی بازارچه های این حوزه در دستور کار داریم.
وی عنوان کرد: چندین نمایشگاه از جمله بین المللی فرش تهران، صنایع دستی و گردشگری تهران و گردشگری در خارج از کشور در دستور کار این اداره کل قرار دارد، ضمن آنکه پیمان خواهر خواندگی و هفته های فرهنگی را در پیش داریم.
نیکرو افزود: سرپرست میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه پرونده های ثبتی شبیه خوانی ده زیار کرمان را آماده کردیم افزود: ثبت ملی این مراسم را پیگیری می کنیم.
وی تصریح کرد: هیچگونه تفاهم نامه ای برای احداث آتش نشانی در خانههای تاریخی امضا نکردیم و از این خانه برای ساخت ایستگاه استفاده نمی شود مگر از املاک مجاور استفاده کنیم.
سرمایه گذاری ۹ همت پروژه در کرمان
معاون سرمایهگذاری ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: ۱۱۰ پروژه با سرمایه گذاری ۹ همت در استان در حال سرمایه گذاری است.
رضا بردبار افزود: با توجه به شعار سال اهتمام ویژه ای در تحقق اهداف این شعار داریم لذا ۲۲ پروژه طی چهار ماه اخیر با سرمایه یک همت در استان کرمان سرمایه گذاری می شود.
وی بیان کرد: همچنین ۲ ردیف تسهیلات با اعتبار ۱۷۹ میلیارد تومان و ۱۶۶ میلیارد تومان در دستور کار این اداره کل است.
کمبود هتل پنج ستاره در کرمان
این مسئول با بیان اینکه کمبود هتل پنج ستاره در استان کرمان داریم گفت: کرمان در هتل های چهار و سه ستاره مشکلی ندارد اما برای میزبانی مسابقات جهانی نیازمند احداث حداقل ۲ هتل پنج ستاره بودیم.
بردبار ادامه داد: سه هتل پنج ستاره زیگورات، بافت و رفسنجان در مرحله ساخت قرار دارند و مجوز یک هتل را در ماهان کرمان دریافت کردیم اما فرایند تخصیص زمین این طرح دشوار شده است اگر بتوانیم این هتل را احداث کنیم سال آینده به چهار هتل پنج ستاره در استان می رسیم.
لبخند دنیا به کرمان
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی استان کرمان هم در این نشست گفت: لبخند دنیا به کرمان شعاری بود که استاندار کرمان در بدو ورود آن را مطرح کرد، ما هشت نشست تخصصی در استان داشتیم که ماحصل این نشست ها در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استاندار کرمان ارائه شد.
مصطفی زینت بخش تصریح کرد: میراث فرهنگی کرمان پیشگام ادارات کل در تنظیم سند توسعه ذیل برنامه هفتم توسعه کشور بوده که برشی از استان را ارائه کرده است که گزارش نهایی آن پس از تایید استاندار منتشر خواهد شد.
وی با انتقاد از جزیره ای عمل کردن برخی دستگاه ها افزود: بدون پیوست های فرهنگی کارهایی در استان انجام می شود که نتایج آن در دراز مدت مشخص می شود اما عملکرد چهار ماهه استان با دوره های قبل قابل قیاس نیست.
این مسئول با بیان اینکه ضریب اشتغال هتل ها در جنگ ۱۲ روزه بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است تصریح کرد: تمرکز استاندار کرمان بر تعریف محور جدیدی گردشگری بوده است که مطالعات آن هنوز کامل نشده است و اجرای آن کاری بلند مدت است.
تدوین شیوه نامه برای سرمایه گذاری در تخت سرتشتک رابر
زینت بخش اضافه کرد: نشستی تخصصی در خصوص تخت سرتشتک رابر مشابه دشت لوت برگزار کردیم و مقرر شد طرحی به شورای تامین ارایه و سرمایه گذاری در آن محدوده با تفاهم نامه این اداره کل به بخش خصوصی واگذار شود.
وی ابراز داشت: تخت سرتشتک رابر با حفظ آثار طبیعی و بدون آسیب به مسایل زیست محیطی، ضوابط مقرراتی برای اجرای طرح گردشگری خواهد داشت.
این مسئول ادامه داد: در این خصوص مقرر شد که با فرماندار رابر، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل ورزش و جوانان، منابع طبیعی و میراث فرهنگی مباحث مربوط به ضوابط مقررات اقلیمی را طبق دستور العمل این وزارتخانه بین دستگاه های اجرایی تنظیم کنیم.
وی تاکید کرد: سرمایه گذاری با روش علم و شیوه نامه مربوطه و حفظ محیط زیست در تخت سرتشتک تعریف می شود.
فشارهای شدید اقتصادی بر دوش هتل داران
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز با اشاره به وجود فشار شدید اقتصادی بر دوش هتلداران، دفاتر گردشگری و کارکنان گفت: حدود ۸۰ درصد به مسافران در دوران جنگ ۱۲ روزه تخفیف دادیم.
محمدرضا بهرامی افزود: در صورتی که حمایت فوری از هتلها صورت نگیرد، مجبور به اخراج نیروهایی میشویم که سالها آموزش های لازم را فرا گرفتند.
وی ادامه داد: حتی پیشنهاد دادیم تورهای دروناستانی فعال شود تا نفس صنعت گردشگری در شرایط سخت فعلی قطع نشود.