به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، کارشناس اداره مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: این کتاب های چاپ سنگی شامل «طوفان البکاء» در سال ۱۲۷۴ قمری در تبریز منتشر شده، «تحفه الذاکرین» در سال ۱۲۸۰ قمری در تهران به چاپ رسیده و «روضه المجاهدین» مشهور به مختارنامه در سال ۱۳۲۵ قمری در تبریز منتشر شده است.
سید رضا صداقت حسینی افزود: هم اکنون تعداد کتابهای چاپ سنگی کتابخانه آستان قدس رضوی با موضوع کربلا و عاشورا به دو هزار و ۲۵۰ نسخه می رسد.
وی ادامه داد: از این تعداد ۷۵۰ جلد به زبان عربی، هزار و ۳۱۰ جلد به زبان فارسی، ۱۳۰ جلد به زبان اردو و ۶۵ جلد به زبان ترکی است.
وی بیان کرد: کتاب هایی که پس از ورود صنعت چاپ سنگی در ایران توسط مؤلفان ایرانی در قرن ۱۳ قمری تألیف، ترجمه و تلخیص و منتخب شدند، چندین برابر نسخه های خطی است که از قرن دوم تا دوازدهم قمری در موضوع عاشورا تألیف شده بودند.
کارشناس اداره مخطوطات کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: این صنعت و فناوری توانست پیام عاشورا را از انحصار خواص خارج و به زبان و توده مردم نزدیک کند.
سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با ۵۸ کتابخانه در مشهد و شهرستان ها، دارا بودن چندین هزار اثر موزه ای، ۲ میلیون نشریه ادواری، ۱۰۶ هزار نسخه خطی، ۶۵ هزار کتاب چاپ سنگی و همچنین ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار برگ سند تاریخی از بزرگترین و جامع ترین کتابخانه های جهان اسلام است.