شناسهٔ خبر: 73997222 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حضور سه تیم منابع طبیعی در جنگل ابر برای پیشگیری از حریق دوباره

سمنان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: آتش‌سوزی در جنگل ابر شهرستان شاهرود با مشارکت نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، گروه‌های امدادی، بسیج و جوامع محلی به‌طور کامل مهار شد و در حال حاضر سه تیم منابع طبیعی برای جلوگیری از بروز آتش‌سوزی دوباره در منطقه مستقر هستند.

صاحب‌خبر -

علیرضا رهایی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اعزام سریع نیروها به محل حادثه، بیان کرد: بامداد دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ وقوع حریق در محدوده جنگلی بین مناطق میغان و ابر گزارش شد و از طریق شماره‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی به اطلاع اداره‌کل و دیگر دستگاه‌های مسوول رسید.

وی افزود: به‌محض دریافت گزارش، چهار تیم منابع طبیعی در نخستین ساعات به محل اعزام شدند و عملیات مهار حریق آغاز شد. استفاده از ظرفیت بالگرد، ارتش و جمعیت هلال احمر نیز روند مهار آتش را تسریع کرد و سرانجام آتش تحت کنترل درآمد.

استقرار نیروهای یگان حفاظت در محل تا رفع کامل خطر

مدیرکل منابع طبیعی سمنان با تاکید بر احتمال شعله‌ورشدن مجدد آتش زیر خاکستر، تصریح کرد: سه گروه از نیروهای یگان حفاظت شامل ۱۵ نفر در منطقه مستقرند و در حال انجام عملیات لکه‌گیری و پایش مستمر هستند.

رهایی با بیان اینکه از شب گذشته نیروهای مردمی و یگان حفاظت برای کنترل شرایط در منطقه حضور یافته‌اند، گفت: این استقرار تا زمان رفع کامل خطر و پایان عملیات اطمینان‌بخش ادامه می‌یابد.

وی جنگل ابر را ذخیره‌گاهی ارزشمند از گونه‌های نادر گیاهی و جانوری دانست و افزود: بخشی از پوشش جنگلی در این حادثه آسیب دید که لزوم توجه بیشتر به حفاظت این زیست‌بوم را یادآور می‌شود.

علت آتش‌سوزی جنگل ابر در دست بررسی است

رهایی بیان کرد: بررسی علل دقیق وقوع این آتش‌سوزی در دستور کار کارشناسان قرار دارد و همزمان با پایش میدانی، روند لکه‌گیری نیز ادامه می‌یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان با قدردانی از همراهی مجموعه مدیران استانی و محلی، گفت: تلاش‌های استاندار، معاون عمرانی، فرماندار ویژه شاهرود و مدیران دستگاه‌های اجرایی در کنار مشارکت نیروهای امدادی، نظامی، بسیجی و مردم محلی، نقش بسزایی در مهار این حادثه ایفا کرد.

وی تاکید کرد: در شرایط بحرانی، سرمایه واقعی کشور همبستگی مردم و هماهنگی مدیران اجرایی است.

به گزارش ایرنا، آتش‌سوزی روز گذشته در منطقه‌ای بین میغان و ابر شاهرود در منطقه‌ای صعب‌العبور رخ داد که آتش‌سوزی ابتدا در عرصه‌هاس مرتعی بود و سپس به عرصه‌های جنگلی اورس و سپس پهن‌برگ سرایت کرد.

ارزش جنگل ابر به عنوان بخشی از جنگل هیرکانی

جنگل ابر شاهرود بخشی از جنگل‌های هیرکانی به‌جامانده از دوران سوم زمین‌شناسی، یا همان دوران دایناسورهاست و ارزش طبیعی و تاریخی قابل توجهی دارد.

از جنگل های هیرکانی با نام فسیل زنده یا موزه طبیعی نیز یاد می‌شود زیرا بسیاری از گونه‌های گیاهی موجود در این جنگل‌ها امروزه به صورت فسیل در اروپا یافت می‌شود.

مجموعه جنگل‌های هیرکانی به ثبت جهانی رسیده است.