به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، لیلا محسنیان با اشاره به اینکه گرمازدگی، تاول پا و درد عضلانی از مشکلات شایع در مسیر پیادهروی اربعین است، اظهار کرد: این موارد هرچند اورژانسی محسوب نمیشود، اما توجه به پیشگیری و مراقبت، میتواند از بروز آنها جلوگیری کند.
وی افزود: نوشیدن مایعات فراوان به ویژه مایعات دارای الکترولیت، مانند دوغ و محلول ORS، اهمیت زیادی دارد، همچنین توصیه میشود زائران قرص جوشان ORS به همراه داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه بهتر است زائران پیادهروی را در ساعتهای خنکتر روز مانند اوایل صبح، غروب و شب انجام دهند، بیان کرد: زائران لازم است از حداقل لباس استفاده کنند و لباسهای نخی بپوشند؛ استفاده از کلاه، چتر، نقاب و کرم ضدآفتاب و داشتن استراحتهای مستمر در طول مسیر در محلهای سایه و خنک از دیگر توصیهها برای جلوگیری از گرمازدگی است.
محسنیان استفاده از کفش مناسب و راحت که پیشتر پوشیده شده است را برای پیشگیری از تاول پا در طول مسیر پیادهروی، حائز اهمیت دانست و گفت: تعویض مرتب جوراب و شستوشوی مکرر پاها در مسیر میتواند در جلوگیری از ایجاد تاول پا، کمک کننده باشد.
وی با تاکید بر اینکه در صورت ایجاد تاول پا، تا حد امکان نباید آن را تخلیه کرد یا ترکاند، افزود: توصیه میشود که زائران در طول شب، از پماد ویتامین A و D روی پاشنه پا استفاده کنند و در صورت امکان، پاها را ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر بالاتر نگه دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: زائران پیادهروی آرام و منسجم داشته باشند، چراکه پیادهروی با شتاب و زیاد در روز اول باعث گرفتگی عضلات و اسپاسم میشود و استفاده از کولهپشتی و حمل نکردن وسایل با دست، از دیگر نکاتی است که باید مد نظر قرار گیرد.
محسنیان افزود: همراه داشتن یک وسیله در یک دست، فشار زیادی روی شانهها و ستون فقرات وارد میکند و باعث خستگی زودرس میشود، همچنین در این مسیر زائران ممکن است دچار عرقسوز شدن بدن شوند و توصیه میشود کرمهای زینک اکساید، کالاندولا یا پودر تالک را به همراه داشته باشند.
وی گفت: زائران لازم است داروهای خود را با نسخه پزشک به همراه داشته باشند و با مصرف به موقع داروها از بروز آسیبهای جدی در طول مسیر پیادهروی جلوگیری کنند، توصیه میشود بیماران دیابتی از جوراب سفید استفاده و مرتب پای خود را بازدید کنند تا دچار عفونت و زخم پای دیابتی نشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: زائران ضمن رعایت بهداشت فردی به ویژه بهداشت دستها، مقداری خرمای خشک، انجیر خشک، کشمش، مغز دانههای آجیل و کشک خشک در طول مسیر پیادهروی به همراه داشته باشند.