شناسهٔ خبر: 73994855 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

قزوین سالانه ۸۰۰ هزار تن شیر به سایر استان‌ها صادر می‌کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: استان قزوین با تولید سالانه یک میلیون تن شیر در جایگاه پنجم کشوری قرار گرفته است، با این حال تنها ۲۰ درصد از این حجم در داخل استان مصرف و ۸۰ درصد آن یعنی معادل ۸۰۰ هزار تن شیر به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، فرامرز حریری‌مقدم ظهر امروز _سه‌شنبه سی‌ویکم تیر_ در نشست شورای معاونان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تأکید بر ظرفیت‌های ویژه استان در حوزه دام و طیور اظهار کرد: قزوین با دارا بودن زیرساخت‌های مناسب، نیروی انسانی متخصص، و سرمایه‌گذاری‌های گسترده در حوزه دامپروری به یکی از کانون‌های تولید محصولات دامی کشور تبدیل شده است.

وی با اشاره به جایگاه قزوین در تولید تخم‌مرغ افزود: سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن تخم‌مرغ در استان تولید می‌شود که تنها ۱۵ درصد آن در داخل استان مصرف می‌شود، قزوین با این حجم تولید، رتبه پنجم کشور را در اختیار دارد و بخش عمده‌ای از تولیدات آن به استان‌های همجوار و بازارهای ملی ارسال می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه قزوین با ۶۲۰۰ تن تولید سالیانه گوشت بوقلمون جایگاه سوم کشوری را در اختیار دارد، گفت: حدود ۲۵ درصد از این میزان در استان مصرف شده و مابقی آن در زنجیره تأمین گوشت کشور توزیع می‌شود. توسعه پرورش بوقلمون در سال‌های اخیر یکی از محورهای اصلی ارتقای امنیت غذایی و تنوع پروتئینی در استان بوده است.

حریری‌مقدم اضافه کرد: استان قزوین با تولید سالیانه یک میلیون تن شیر در جایگاه پنجم کشوری قرار گرفته و با این حال تنها ۲۰ درصد از این حجم در داخل استان مصرف می‌شود و ۸۰ درصد آن یعنی معادل ۸۰۰ هزار تن شیر به سایر استان‌ها صادر می‌شود که نقش بزرگی در صنایع لبنی کشور نقش‌آفرینی می‌کند.

وی ادامه داد: سالانه ۹۵ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می‌شود که حدود ۵۰ درصد از آن در داخل استان مصرف شده و نیمی دیگر به سایر نقاط کشور ارسال می‌شود. همچنین قزوین در تولید گوشت مرغ رتبه یازدهم کشور را در اختیار دارد و به همین خاطر حمایت از واحدهای مرغداری یکی از برنامه‌های راهبردی سازمان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به جایگاه قزوین در تولید گوشت قرمز گفت: سالانه ۳۸ هزار تن گوشت قرمز در قزوین تولید می‌شود که ۳۰ درصد آن در داخل استان مصرف شده و ۷۰ درصد مابقی به سایر استان‌ها منتقل می‌شود. قزوین از این حیث رتبه هفتم کشور را دارد که نشان‌دهنده اهمیت قابل‌توجه دامداری سنتی و صنعتی در این منطقه است.

حریری‌مقدم تصریح کرد: میزان تولید عسل در استان حدود ۱۰۰۰ تن در سال است، جالب آن‌که برخلاف سایر محصولات ۷۰ درصد از این میزان در داخل استان به مصرف می‌رسد. در ضمن طبیعت متنوع، اقلیم کوهستانی در برخی مناطق و وجود گونه‌های متنوع گیاهی شرایط مناسبی برای پرورش زنبور و تولید عسل مرغوب در استان فراهم کرده است.

وی با تأکید بر نقش راهبردی استان قزوین در تأمین امنیت غذایی کشور عنوان کرد: سیاست‌گذاری در مسیر تقویت زنجیره تولید، فراوری و توزیع محصولات دامی در اولویت برنامه‌های جهاد کشاورزی استان است و تلاش می‌کنیم با حمایت از تولیدکنندگان، قزوین همچنان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید کشور بدرخشد.