آیت الله محامی امروز ۳۱ تیر در دیدار با با علما، روحانیون، معتمدین، ریشسفیدان منطقه سیستان با بیان چند نکته راهبردی درباره پیشرفت سیستان تأکید کرد: راهحل مشکلات منطقه سیستان تنها زمانی محقق میشود که خود مردم با اتحاد و انسجام وارد میدان شوند و تا زمانی که مردم خودشان نخواهند و اقدام نکنند، اتفاقی نمیافتد و باید اختلافات کنار گذاشته شود و یکصدا و همدل برای مطالبه حقوق مردم تلاش شود.
وی با اشاره به تجربه پرهزینه و کمنتیجه طرحهایی چون چاه ژرف و طرح ۴۶ هزار هکتاری گفت: سرمایهگذاریهایی که بهدرستی هدایت نشدهاند، موجب تأسف است و اگر طرحها با کار کارشناسی و همراهی مردم دنبال نشود، به نتیجه نخواهد رسید.
امام جمعه زاهدان همچنین با انتقاد از فرهنگ ضعیف کار در منطقه اظهار کرد: بسیاری از پروژهها به دلیل نبود کارگر متوقف میمانند، در حالیکه جوانان منطقه جویای کار هستند، اما حاضر به انجام برخی مشاغل نیستند از سوی دیگر، برخی سرمایهگذاران سیستانی که قصد خدمت در منطقه را دارند، به دلیل عدم استقبال و همکاری لازم، سرمایه خود را به استانهای دیگر میبرند.
وی افزود: این فرهنگ باید اصلاح شود؛ اگر از سرمایهگذار داخلی استقبال نمیکنیم، چگونه انتظار داریم که سرمایهگذاران خارجی به منطقه بیایند؟ باید پذیرای کسانی باشیم که میخواهند در سیستان کار کنند و اشتغالزایی کنند.
آیتالله محامی با بیان اینکه بودجههای دولتی به تنهایی پاسخگوی همه نیازهای سیستان نیست، تأکید کرد: مشارکت مردم در کنار حمایت دولت شرط اصلی موفقیت در توسعه منطقه است برای مثال من بارها تأکید کردم که مثلا ساخت خانه برای مردم بدون مشارکت آنها در فرآیند ساخت، نهتنها قدرشناسی به دنبال ندارد بلکه زمینه نارضایتی و سوءتربیت اجتماعی را فراهم میکند.
وی با ابراز رضایت از فضای کاری خوب و همدلی در استان گفت: در دورههای مختلف مسئولان اقدامات خوبی صورت گرفته و فضا برای کار فراهم بوده است و اکنون نیز با حضور استاندار جدید و عنایت رهبری و دولت جدید، فرصت مناسبی برای پیشرفت وجود دارد که باید از آن بهرهبرداری کرد.
آیتالله محامی در ادامه سخنان خود به موضوع تقسیم استان نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه این موضوع از ابتدا سیاسی شد و هیچگاه بهصورت کارشناسی دنبال نشد و باید بدون توجه به جنجالهای سیاسی، جوانب کارشناسی تقسیم استان بررسی و بر اساس منافع منطقه تصمیمگیری شود.
نماینده ولیفقیه در استان همچنین با تأکید بر لزوم تدوین یک نقشه جامع برای توسعه سیستان اظهار کرد: سالهای گذشته نیز این موضوع را در جمع دانشگاهیان و علما مطرح کردم، اما هنوز خروجی مشخصی نداشتهایم و باید یک بسته کارشناسی شده با مشارکت همه نخبگان و مسئولان تهیه شود و چهار تا پنج مسئله زیرساختی و اولویتدار بهصورت سالانه و مستمر پیگیری شود.
آیتالله محامی در ادامه با اشاره به شرایط کنونی و فضای آتشبس گفت: این آتشبس بدون توافقنامه صورت گرفته است و حتی اگر توافقنامهای هم باشد، نمیتوان به آن اعتماد کرد، چراکه اسرائیل پیشتر نیز با حماس و حزبالله توافقنامه امضا کرده و عهدشکنی کرده است چنانکه قرآن کریم میفرماید: "لَا إِیمَانَ لَهُمْ" آنها پایبند به هیچ عهد و پیمانی نیستند.
وی افزود: در شرایط فعلی باید تلاش کنیم تا نقاط قوت خود را تقویت کنیم و نقاط ضعف را برطرف سازیم و همچنین باید برای دفاع جانانه از میهن اسلامی آماده باشیم و اگر دشمن مجدداً دست از پا خطا کرد، پاسخ کوبندهای دریافت کند.
نماینده ولیفقیه در استان بر لزوم انجام «جهاد تبیین» در این شرایط تأکید کرد و گفت: در برابر شایعهسازیها، تردیدافکنی، ایجاد ترس و ناامیدی، باید ایستاد. هم خودمان فریب نخوریم و هم دیگران را نسبت به این فریبها آگاه کنیم. این هوشیاری عمومی باید در فضای جامعه جاری باشد.
وی ادامه داد: نکته مهم این بود که مردم ما، با وجود وضعیت جنگی، زندگی عادی خود را ادامه دادند و این روحیه باید حفظ شود و در عین حال، باید آمادگی لازم برای مدیریت بحران داشته باشیم، به اقشار آسیبپذیر کمک کنیم و در قالب شبکههای محلی، مساجد و پایگاههای محلات، همراه و همدل باشیم و همکاری با نهادهای امنیتی نیز امری ضروری است.
آیتالله محامی با اشاره به گزارش مسئولان امنیتی استان گفت: خوشبختانه در استان، همراهی مردم بسیار بهتر از گذشته بود و وضعیت امنیتی در دوران جنگ از قبل هم بهتر شده بود و این نتیجه حساس شدن مردم و همکاری آنها با دستگاههای اجرایی و مدیریت استان است.
وی ابراز امیدواری کرد: انشاءالله همچنان شاهد ایران مقتدر با رهبری مقتدر و مردمی بصیر و هوشیار باشیم و از این سرمایههای بزرگ الهی در مسیر پیشرفت و عزت کشور بهرهمند گردیم.
نماینده ولیفقیه در استان با اشاره به مطالب و دغدغههای مطرحشده توسط حاضران، ضمن قدردانی از سخنان و نکات دقیق آنها اظهار کرد: سخنان مطرح شده از سوی عزیزان در جلسه امروز عمدتاً درست و راهگشاست و جلسهای از این دست باید محلی برای بیان مشکلات و مطالبات باشد.
وی با اشاره به برخی اقدامات مثبت اخیر گفت: از جمله مسائلی که جای شکر دارد، حضور امت اسلامی در حمایت از ایران در جنگ ۱۲روزه و نیز همکاریهای گسترده در موضوع بازگشت مهاجران افغانستانی است و با وجود مشکلات اولیه در مرز میلک، اکنون شرایط به حالت عادی بازگشته و همه دستگاهها از دولتی و جهادی گرفته تا موکبها و خیرین شیعه و سنی، در کنار یکدیگر برای خدمت به این عزیزان تلاش کردهاند که جلوهای از وحدت اسلامی را به نمایش گذاشتند.
انتهای پیام