شناسهٔ خبر: 73990474 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

قالیباف: پیام رسان‌های داخلی باید رایگان در صداوسیما تبلیغ شوند

تهران-ایرنا-رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس سازمان صداوسیما گفت: یکی از وظایف صداوسیما تبلیغ بدون هزینه پیام رسان‌های داخلی در رسانه ملی است که در اجرای این بند کوتاهی می‌شود، به آقای جبلی تذکر می‌دهم که حتما باید آن را اعمال کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد باقر قالیباف امروز سه شنبه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و پس از اظهارات وزیر ارتباطات در مورد ارتقا امنیت شبکه در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، بر لزوم توجه ویژه به حوزه امنیت سایبری تاکید کرد و گفت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی، مصوبه‌ای ۳۲بندی در حمایت از سکوهای داخلی تصویب شده که وظایف مشخصی را برای دستگاه‌ها، از جمله صدا و سیما، تعیین می‌کند. یکی از این وظایف، تبلیغ بدون هزینه سکوهای داخلی در رسانه ملی است.

وی با بیان اینکه متاسفانه صدا و سیما در اجرای این بند کوتاهی کرده است، اظهار کرد: باید سکوهای(پیام رسان‌های) داخلی بدون اخذ وجه مورد تبلیغ در صداوسیما قرار گیرند، از این‌جا به رئیس سازمان صداوسیما ـ آقای جبلی ـ تذکر می‌دهم که حتما باید آن را اعمال کند و دولت باید خدمات عمومی را بر بستر این سکوهای داخلی بگذارد؛ این دولت گامی که تاکنون برداشته نشده بود را برداشت و این ظرفیت خوبی برای شبکه‌های داخلی ماست.

قالیباف تصریح کرد: در یک کلام باید توجه کنیم این حوزه را مانند حوزه خودرو داغون نکنیم و بدانیم ما در یک فضای رقابتی در دنیا قرار داریم و در فضای رقابتی کار باید به جدیت دنبال شود تا نیروهای قابل پیشرفت کنند. همچنین امروز باید بحث‌های مالی نیروهای نخبه خود را در شرکت های دانش بنیان حل کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم، نیروهای نخبه و قابل ما خارج می شوند. به همین جهت باید توجه کنیم، در حوزه فناوری ابتدای مسیر منابع انسانی است.

وی تاکید کرد: امروز موضوعات فناوری در همه ابعاد زندگی ما اثرگذار است، یعنی ما در سبک زندگی، مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و به تبع آن در مسائل امنیتی و دفاعی باید همه جانبه به آن نگاه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهم ترین اولویت ما که ۱۳ یا ۱۴ سال قبل توسط رهبری ابلاغ شد بحث سیستم عامل بومی و شبکه ملی اطلاعات است، تصریح کرد: ما تأکید کرده‌ایم که شبکه ملی اطلاعات نباید با کمبود اعتبار داشته باشیم، چرا که از مسائل مهم و اساسی کشور است.

قالیباف گفت: انتظار ما این است که مجلس، دولت، بخش خصوصی و شهرداری‌ها همگی به این موضوع به‌عنوان یک اولویت نگاه کنند. در هماهنگی بین دولت و شهرداری ضعف‌های جدی داریم. حدود ۷۰ درصد جمعیت، ما در ۱۱ نقطه متمرکز هستند و بخشی از این کارها را می توانند انجام دهند.

وی با بیان اینکه بخشی از سرمایه بخش خصوصی می‌تواند به سمت شبکه ملی اطلاعات هدایت شود، اما همواره می‌خواهیم با پول دولتی این مسائل را حل و فصل کنیم، گفت: آسیب فرهنگی، امنیتی و نظامی، اقتصادی و هزینه‌های تحمیلی مختلف ناشی از بی توجهی به شبکه ملی اطلاعات است و در حالی که تکنولوژی هر ۲، ۳ سال یکبار تغییر می‌کند و ما هنوز این سیستم را تکمیل نکرده‌ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص آمادگی‌های لازم در مقابله با آسیب‌ها، گفت: پدافند غیرعامل، پلیس فتا، وزارت ارتباطات، مرکز راهبردی افتا و ساختارهای متعدد دیگر در حوزه‌های فناوری اطلاعات را برای یک کار داریم و هماهنگی این بخش ها یکی از معضلات ما است و این نیز یک اشکال است.

قالیباف افزود: فصل سیزدهم قانون برنامه بر موضوع فناوری اطلاعات و به اهداف کمی و کیفی پرداخته است و موضوع «جی پی اس» نیز در این فصل مورد اشاره قرار گرفته، همین‌طور حوزه فضایی نیز مورد تاکید قرار گرفته و می‌توانیم با بهره‌گیری از توان کشورهایی که با آن‌ها توافقات راهبردی داریم و همچنین با استفاده از ظرفیت‌های فنی داخلی موضوع را پیش ببریم.

وی در بخش دیگر صحبت‌های خود با اشاره به لزوم توجه به منابع انسانی، خاطرنشان کرد: در حوزه منابع انسانی در بخش فناوری و فضای مجازی امروز در جمهوری اسلامی ایران در بهترین نقطه طی پنجره جمعیتی طلایی خود قرار داریم و تردید نکنید ۷ سال دیگر این فرصت را نداریم و داریم این فرصت را در حوزه جمعیتی و در حوزه نیروهای قابل و جوان از دست می‌دهیم، براین اساس باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا آسیب‌های مختلف در حوزه فرهنگی، اجتماعی، امنیتی بر ما وارد نشود و ما نیز در مجلس باید در این مسیر کمک کنیم؛ چه در برنامه‌های توسعه‌ای و چه در اعتبارات سالانه این موضوع باید دیده شود.  

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ان شاءالله دوستان در وزارت ارتباطات باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند، گفت: همچنین به کسب وکارهای دیجیتالی حتما باید توجه شود تا این کسب و کارها در این فراز و نشیب‌ها آسیب نبینند و لازم است مورد حمایت قرار گیرند. البته من با حمایتی که جنبه رانتی پیدا کند مخالف هستم و باید سیستم‌های دانش بنیان و حوزه شرکت‌های دانش بنیان و کسب و کارها مورد توجه قرار گیرد.