به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ ترشی انبه زرد نهتنها طعم غذا را خاصتر میکند، بلکه منبعی طبیعی از فیبر و ویتامین سی است و شما از خواص انبه مانند تقویت سیستم ایمنی، کمک به گوارش و تامین انرژی بهرهمند میشوید. پس اینجا با طرز تهیه ترشی انبه زرد به همراه نکات آن آشنا شوید.
بیشتر بخوانید:
آموزش شیرینی پزی / طرز تهیه مربای انبه با طعم استوایی
آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی سالاد مشهدی با رب گوجه فرنگی
اگر به تهیه انواع ترشی انبه علاقه دارید، توصیه میشود حتما مطالب طرز تهیه ترشی انبه بندری، طرز تهیه ترشی انبه سبز با روغن زیتون و طرز تهیه ترشی انبه سبز با سرکه را مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی انبه زرد
انبه ۲ عدد
آب ۱/۲ پیمانه
سرکه سفید۱/۴ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
شکر۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی انبه زرد
مرحله اول: برش دادن انبهها از وسط
برای برش دادن انبه، ابتدا به شکل آن دقت کنید. یک طرف انبه صافتر است و طرف دیگر کمی پهنتر؛ چاقو را موازی با طرف صافتر قرار دهید و از بالا به پایین برش بزنید تا یک سمت انبه را جدا کنید.
سپس همین مراحل را برای سمت دیگر هم انجام دهید و چاقو را تا جای ممکن نزدیک به هسته ببرید. در نهایت، دو نیمه بزرگ انبه در اختیار خواهید داشت.
مرحله دوم: خرد کردن انبههای زرد
انبه را به اندازه دلخواه خرد کنید اما مراقب باشید چاقو داخل پوست نرود. فقط گوشت انبه را تا نزدیک پوست ببرید تا پوست سالم بماند.
بعد از برش دادن، با دست یا قاشق گوشت انبه را بهآرامی از پوست جدا کنید. همین کار را برای نیمه دیگر انبه هم تکرار کنید.
مرحله سوم: تهیه مایع شور ترشی
برشهای انبه را داخل یک شیشهی دردار (مثل شیشه مربا) بریزید و کنار بگذارید. در یک پیمانه یا لیوان مدرج، آب جوش، سرکه، نمک و شکر را بریزید. اگر مقدار بیشتری ترشی انبه درست میکنید، از یک پارچ بزرگ استفاده کنید.
مواد را هم بزنید تا نمک و شکر کاملا در مایع حل شوند. مایع آب و سرکه را روی برشهای انبه بریزید و مطمئن شوید که تمام انبهها به طور کامل در مایع غوطهور شوند. در شیشه را محکم ببندید و اجازه دهید تا قبل از قرار دادن در یخچال، به دمای محیط برسد و خنک شود.
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی انبه زرد
در این مطلب به سادگی با طرز تهیه ترشی انبه زرد آشنا شدید، با خواندن نکات تکمیلی زیر میتوانید جلوی یک سری از اشتباهات را بگیرید یا طعم ترسی انبه را کاملتر کنید:
انتخاب انبه مناسب
اگر انبههای خیلی رسیده انتخاب کنید، ترشی بافت نرم و لهیده پیدا میکند و طعم آن بیش از حد شیرین میشود. بهتر است انبههایی را بردارید که رسیدهاند اما هنوز کمی سفت باشند؛ وقتی آرام فشار میدهید کمی نرم شوند ولی لهیده نباشند.
اگر به طور اتفاقی انبههای بیش از حد رسیده انتخاب کردید، میتوانید از آنها برای موارد دیگر استفاده کنید. برای مثال شما میتوانید با خواندن مطالب طرز تهیه اسموتی انبه تابستانی با شیر و بستنی، طرز تهیه اسموتی انبه با بستنی وانیلی و طرز تهیه شیر انبه به خوبی از انبههای رسیده موجود خود استفاده کنید. همچنین به عنوان گزینه دوم میتوانید نسبت سرکه به آب را افزایش دهید.
نسبت صحیح سرکه و آب
نسبت درست بین سرکه و آب نقش مهمی در طعم و ماندگاری ترشی دارد. اگر آب زیادی اضافه کنید، ترشی طعم تند و مطلوب خود را از دست میدهد. از طرف دیگر، اگر سرکه را بیش از حد استفاده کنید، طعم انبه را میپوشاند و ترشی بیش از حد تند میشود. پس بهتر است نسبتها را طبق دستور اصلی رعایت کنید.
اگر حس کردید مایع ترشی زیادی آبکی یا زیادی سرکهای شده است، مواد را به شیشه بزرگتر منتقل کنید و با افزودن مقدار مناسب آب یا سرکه، طعم را متعادل کنید.
استفاده از طعمدهندههای اضافی در ترشی انبه
برای اینکه ترشی انبه طعم بهتری پیدا کند، میتوانید چند راه ساده را امتحان کنید. کمی ادویه مثل زنجبیل، دارچین، فلفل تند یا پودر فلفل قرمز به مایع ترشی اضافه کنید تا طعم آن تندتر و خوشعطرتر شود. مقدار ادویه را هم با توجه به سلیقه خودتان تنظیم کنید.
اگر اجازه بدهید انبهها مدت بیشتری در مایع ترشی بمانند، طعم آنها قویتر و خوشمزهتر میشود. این ترشی را میتوانید بعد از حدود ۱۵ دقیقه میل کنید، اما هرچه بیشتر بگذارید بماند، طعمش عمیقتر و بهتر میشود. برای طراوت و تازگی بیشتر هم میتوانید کمی پوست یا آب مرکباتی مثل لیمو یا پرتقال به ترشی اضافه کنید.
انتخاب جایگزین شکر
برای تهیه ترشی انبه زرد، به جای استفاده از شکر معمولی، میتوانید از جایگزینهای طبیعی مانند عسل یا شربت افرا (سیروپ افرا) استفاده کنید. این گزینهها علاوه بر افزودن طعمی ملایم و خوشمزه، گزینههای سالمتری برای شیرین کردن ترشی به شمار میآیند.
غوطه ور شدن کامل برش های انبه در مایع ترشی
اطمینان پیدا کنید که برشهای انبه را کاملا در مایع ترشی فرو میبرید، چون اگر بخشی از انبه بیرون بماند، ممکن است خراب شود یا طعمش یکنواخت نشود. اگر دیدید که مایع ترشی روی انبهها را بهطور کامل نمیپوشاند، میتوانید انبهها را بین ۲ شیشه تقسیم کنید یا مقدار بیشتری سرکه و آب به ترکیب اضافه کنید.
روشهای سرو و استفاده از ترشی انبه زرد
میتوانید ترشی انبه را بهعنوان یک میانوعده خوشمزه نوش جان کنید یا در کنار غذاهای مختلف از آن استفاده کنید. اگر یک سینی پنیر طبیعی آماده میکنید، این ترشی در کنار آن طعمی فوقالعاده به سفرهتان میدهد.
همچنین میتوانید آن را روی سالاد بریزید. مثلا در یک سالاد سریع انبه و خیار که در ۵ دقیقه آماده میشود، طعمی تازه و ترش ایجاد میکند. حتی میتوانید برشهای ترشی انبه را به سالادهایی که شامل سبزیجات تازه، مرغ گریلشده، مغزها و سایر افزودنیها هستند، اضافه کنید و مزهای خاص و متفاوت بسازید.در ساندویچ، رپ یا پنینی هم ترشی انبه بهخوبی خودش را نشان میدهد. کافی است چند برش به لایههای ساندویچتان اضافه کنید تا طعمی متضاد و لذتبخش در کنار موادی مثل بوقلمون برشته، پنیر و سبزیجات تازه به وجود بیاورید.ترشی انبه را به همراه برنج یا غلات پخته، سبزیجات و پروتئین دلخواه هم میتوانید ترکیب کنید تا یک وعده خوشرنگ و خوشطعم و در عین حال سالم برای خودتان آماده کنید.
انتهای پیام/