یوسف غفارزاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: ۶۵ درصد آب شرب تبریز از سدهای شهید کاظمی بوکان و نهند تامین و توزیع می شود و با توجه به اینکه میزان بارش ها در سال جاری ۳۰ درصد نسبت به سال قبل کمتر شده و کم بارشی و خشکسالی های پنج سال اخیر موجب کاهش روان آب ها و ورودی آب سدها شده است میزان آب در پشت این سدها به یک سوم سال قبل کاهش یافته است.
وی هشدار داد: با توجه به گرمای هوا و مصرف بالای آب در صورت ادامه روند فعلی در مصرف و در نظر گرفتن آبی که در پشت سدها جمع شده است شاید بعد از یک ماه با تنش شدید مواجه شویم از این رو نیاز است که مردم همراهی کنند و با صرفه جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی، پیک تابستانی را بدون قطعی و جیره بندی پشت سر بگذاریم.
غفارزاده افزود: به دنبال استفاده از منابع جایگزین و محدود کردن مصرف در بخش کشاورزی هستیم تا بتوانیم آب شرب مورد نیاز شهرهای دارای تنش آبی را تامین کنیم.
وی ادامه داد: البته راهکارهایی نیز در کنار صرفه جویی مردم از جمله محدود کردن سهم کشاورزی از آب پشت سدها و پیدا کردن منابع جایگزین را در دستور کار قرار دادیم اما تاکید می کنم که اگر مردم صرفه جویی نکنند این راهکارها تاثیرگذار نخواهد بود و چاره ای جز جیره بندی در ماه های پیش رو نخواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، در هر ثانیه حدود ۶ متر مکعب آب در تبریز تصفیه و مصرف می شود و با توجه به جمعیت ۲ میلیون نفری این شهر و مصرف روزانه حدود ۲۵۰ لیتر از سوی هر فرد، نیاز روزانه این شهر به آب شرب بیش از ۵۰۰ هزار مترمکعب است.
آب شهرستان تبریز از چهار منبع خط آبرسانی زرینه رود ۵۵ درصد، خط آبرسانی نهند ۱۳ درصد، چاهها (هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) ۳۱ درصد و قنات ها یک درصد تأمین میشود.