شناسهٔ خبر: 73974618 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فودپرس | لینک خبر

صرفه جویی ٥٠٠ میلیون دلاری با حذف ارز ٢٨٥٠٠ هزار تومانی روغن خام

در حالی زمزمه‌های تخصیص ارز ترکیبی به جای ارز ترجیحی برای واردات روغن نباتی نگرانی‌هایی را در صنعت ایجاد کرده که انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران امروز هشدار داد که این اقدام مشکلات موجود را اضافه می کند.

صاحب‌خبر -

علیرضا شریفی، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران، در نشست خبری به تشریح تبعات ناشی از زمزمه‌های اخیر مبنی بر تخصیص ارز ترکیبی به جای ارز ترجیحی برای واردات روغن پرداخت. وی با اشاره به قیمت‌های فعلی روغن نباتی، اظهار داشت که میانگین قیمت فروش هر کیلوگرم روغن با ارز ترجیحی ۹۲,۵۰۰ تومان، با ارز ترکیبی ۱۳۵,۰۰۰ تومان و با ارز توافقی (تالار دوم) ۱۶۵,۰۰۰ تومان است.

شریفی به شدت نسبت به این تغییر رویکرد هشدار داد و تاکید کرد که تخصیص ارز ترکیبی نه تنها مزایای حذف ارز ترجیحی را به همراه نخواهد داشت، بلکه مشکلات و تبعات منفی آن را نیز حفظ می‌کند.

وی افزود مهم‌ترین اشکال این است که تخصیص ارز خام روغن ماه‌ها پس از ترخیص، مصرف و فروش روغن وارداتی صورت می‌گیرد. از آنجایی که نرخ ارز توافقی متغیر است، کارخانه از نرخ ارزی که قرار است در آینده دریافت کند، اطلاعی ندارد. این عدم قطعیت منجر به فروش مبهم محصول و ایجاد نگرانی و ریسک تجاری برای تولیدکنندگان می‌شود.

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی پیشنهاد داد اگر دولت می‌خواهد ارز ترکیبی اختصاص دهد بهتر است که کلاً ارز توافقی پرداخت کند که در صورت اختلاف، قیمت روغن با ارز ترکیبی تنها ۳۰ هزار تومان خواهد شد. علیرضا شریفی، دبیر این انجمن، پیشنهاد داد در صورت اصرار دولت بر ارز ترکیبی، بهتر است به طور کامل ارز توافقی(۷۱۵۰۰) جایگزین شود که در این صورت حداقل سالانه ۵۰۰ میلیون دلار برای دولت صرفه‌جویی ارزی خواهد داشت.

علی فاضلی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران نیز در این نشست خبری به بیان محاسن حذف کامل ارز ترجیحی پرداخت که شامل کاهش مصرف روغن در خانوار و صنایع، حذف یارانه پنهان در صادرات محصولات غذایی، کاهش قاچاق، و کاهش هزینه‌های نظارت می‌شود.

وی همچنین صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیون دلاری در سال به دلیل کاهش سرانه مصرف از ۲۳ به ۱۹ کیلوگرم و کمک ۸۰ همتی به بودجه دولت را از دیگر مزایای این اقدام برشمرد. به گفته وی، حذف ارز ترجیحی گامی در جهت نزدیک شدن به نظام تک‌نرخی ارز و رقابت سالم است. انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران معتقد است که رویکرد فعلی در خصوص احتمال تخصیص ارز ترکیبی برای واردات روغن، نه تنها به نفع مصرف‌کنندگان نیست، بلکه ثبات بازار و برنامه‌ریزی تولیدکنندگان را نیز مختل می‌کند و تبعات اقتصادی و تجاری نامطلوبی را به همراه خواهد داشت.

کد خبر 56251