به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مرتضی محمودی امروز دوشنبه (۲۹ تیرماه) درباره نشست کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها که با حضور معاونان و مسئولانی از دستگاههای مرتبط درباره اقدامات و برنامههای ارائه شده برای پیاده روی اربعین ۱۴۰۴ برگزار شد به خبرنگاران گفت: مسئولان وزارتخانه متولی در ستاد اربعین گزارشهایی از پیشرفت برنامهها برای خدمات به زوار نسبت به سالهای قبل ارائه دادند.
وی افزود: حوزه خدمات رسانی به زوار، افزایش ظرفیت در حمل و نقل اعم از زمینی، ریلی، هوایی و همچنین مسائل امنیتی و انتظامی در مرزها، خدمات به موکبداران، هماهنگی با موکب داران در داخل و نقاط مرزی، مسیر حرکت زوار به سمت عراق برای ارائه خدمات بهتر و همچنین هماهنگی مراکز درمانی برای تأمین اقلام دارویی برای زوار از جمله مسائل ارائه شده بود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با اشاره به ارائه گزارشهای ستاد برگزاری مراسم درباره تدابیر امنیتی در مرزها با توجه به وضعیت خاص منطقه، اضافه کرد: اعضای کمیسیون شوراها نیز در ادامه پیشنهاداتی در راستای تأمین امنیت مرزها، چگونگی تردد اتباع به سمت عراق، چارهاندیشی برای حجم بالای زوار در هنگام بازگشت، نظارت بیشتر وزارت راه برای توزیع عادلانه بلیت، جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و برخورد با مسببان آن در راستای فراهم کردن سفری ارزان، آسان و امن برای زوار مطرح کردند.
محمودی یادآور شد: امیدواریم روند خدماترسانی و برگزاری این مراسم باشکوهتر از سالهای گذشته برگزار شود، همچنان که جلسات پیرامون این موضوع در فواصل باقی مانده تا برگزاری مراسم اربعین در کمیسیون ادامه خواهد داشت و چنانچه شکایتی از سوی مردم مطرح شود نیز جلساتی برای پیگیر و تذکر به مسئولین و رعایت حقوق مردم انجام خواهد شد.
در این نشست مسئولانی از وزارتخانههای امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور، راه و شهرسازی، معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری، جمعیت هلال احمر، بانک مرکزی، فرماندهی انتظامی و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، ستاد مرکزی اربعین ۱۴۰۴ در اطلاعیهای توصیههایی به زائران پیاده روی اربعین اعلام کرده است که به این شرح است:
۱- ستاد مرکزی اربعین در سال ۱۴۰۴ تدابیر خود را با در نظر داشتن ۵ هدف اصلیِ تامینِ امنیت، سهولت، سلامت، معنویت و عزت برای زائرین اربعین برنامه ریزی کرده و برای موفقیت در عمل به اهداف خود، با شعار: «اِنّا عَلی العَهد» و بر اساس زمانبندی اعلامی به شرح ذیل آغاز خواهد کرد، لذا از تمامی متقاضیان گرامی سفر اربعین حسینی توجه به توصیههای این ستاد را تقاضامند است.
۲- برنامه زمانبندی عملیات اجرایی ستاد مرکزی اربعین:
آغاز ثبت نام داوطلبین شرکت در مراسم معنوی اربعین ۱۴۰۴ در سامانه «سماح» با آدرس الکترونیکی: www.samah.haj.ir از تاریخ « ۲۷ / ۴ / ۱۴۰۴ » اعلام میگردد.
پوشش بیمه ای اربعین ۱۴۰۴ توسط شرکت بیمه معلم و در مدت زمان یکم لغایت سی ام ماه صفر معتبر می باشد.
آغاز ارائه خدمات ستاد مرکزی اربعین به صورت محدود از پنجم ماه صفر مصادف با هشتم مردادماه خواهد بود.
شروع و پایان رسمی عملیات اجرایی مدیریت اعزام زوار توسط ستاد مرکزی اربعین از دهم ماه صفر لغایت بیست سوم ماه صفر (۱۳ مرداد لغایت ۲۶ مرداد ماه) اعلام میگردد.
۳- سفر اربعین یک سفر زیارتی و خارجی محسوب می گردد لذا مستلزم رعایت برخی اصول با توجه به مقررات تردد مرزی می باشد. بنابراین متقاضیان برای عزیمت به کشور عراق و شرکت در این مراسم بین المللی، باید بر اساس قوانین دو کشور اقدام به سفر کنند.
۴- برای رفاه حال هم میهنان و محبان اهل بیت(ع)، و توافقات صورت پذیرفته با مسئولین کشور عراق، زائرین ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین حسینی(ع) صرفاً می توانند با در دست داشتن: گذرنامه بین المللی (دارای حداقل ۶ ماه اعتبار)، گذرنامه زیارتی که بر اساس ضوابط اداره گذرنامه فراجا و در سامانه سخا و اپلیکیشن پلیس من ارائه می گردد، اقدام و سپس به مبادی خروجی کشور مراجعه و عازم کشور عراق گردند.
۵- از آنجا که پیش بینی خدمات مناسب رفاهی، دریافت ارز زیارتی اربعین، حمل و نقلی، بیمه ای برای زوار اربعین، مستلزم ثبت نام در سامانه سماح است، لذا ارائه خدمات موصوف مشروط به ثبت نام زائران و متقاضیان در سامانه سماح میباشد.
۶- توجه به توصیه های مندرج در سامانه سماح برای تمامی متقاضیان شرکت در مراسم اربعین، مورد تاکید ستاد مرکزی اربعین است.
۷- ثبت نام در سامانه سماح با پرداخت حق بیمه، و پس از دریافت تاییدیه (کد رهگیری)، بیمه نامه و کارت شناسایی زائر، پایان یافته و ثبت نام کننده برابر تاریخ اعلامی سفر، می تواند از خدمات مورد نیاز بهرهمند شود.