علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش درباره اقدامات آموزش و پرورش در جنگ ۱۲روزه با بیان این که در اولین روز حمله رژیم صهیونی به کشور، در آموزش و پرورش ستاد هماهنگی و مدیریت در شرایط جنگی تشکیل شد، گفت: در این ستاد ۱۴ کمیته شکل گرفت که مهم ترین آنها کمیته خدماترسانی در مسائل جاری، جنگ شناختی، امنیت سایبری، خدمات اجتماعی و مشاوره بوده است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی با تأکید بر این که در جریان جنگ ۱۲ روزه با چندین کلان مسئله در آموزش و پرورش مواجه بودیم، افزود: برگزاری آزمون سمپاد و نمونه دولتی، تصحیح ۵۰ میلیون برگه امتحانات نهایی و اعلام به موقع آن، آزمون فرهنگیان و ارزیابی ۷۰ هزار داوطلب، ثبت نام بیش از ۵۰۰ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، اعزام دانش آموزان المپیادی به رقابت های جهانی از جمله آنها بود.
کاظمی با تأکید بر این که در این شرایط سخت، تمامی مسائل به خوبی به سرانجام رسید، گفت: به همت مسئولان، باشگاه دانشپژوهان جوان و خانواده ها و از طریق مسیر سخت زمینی دانش آموزان در دو تیم ریاضی و شیمی، به استرالیا و فرانسه اعزام شدند. جالب آن که دانش آموزان ریاضی در این رقابت ها در رقابت با ۳۲ کشور در چین، رتبه دوم را کسب کردند و در المپیاد ریاضی در استرالیا نیز ۷ پله نسبت به سال گذشته صعود کردند. همچنین دانش آموزان اعزامی ما در پنجاه و هفتمین دوره مسابقات المپیاد شیمی در دبی،۴ مدال نقره کسب کردند. هم اکنون هم تیم دانش آموزان برای شرکت در در المپیاد فیزیک به فرانسه اعزام شدند.
وی با تأکيد بر اينکه آموزش و پرورش در شرایط جنگی، علاوه بر مسائل جاری و ساری اقداماتی در شهر تهران انجام داده است، گفت: حدود ۴۵۰ مدرسه را ساماندهی و برای ارایه خدمات حمایتی، در اختیار نهادهای مختلف قرار دادیم. ۲۳۰ مدرسه را به عنوان پناهگاه ساماندهی و جهت حضور مردم در شرایط بحرانی آماده کردیم و در حال حاضر ۱۲۰ مدرسه باکمک شهرداری تهران در حال ساماندهی برای مواقع بحرانی است.
وی افزود: ۵۶ مدرسه را در اختیار افراد آسیب دیده و ۲۵ مدرسه را نیز در اختیار مدیریت بحران قرار دادیم.
کاظمی با اشاره به اینکه در این جنگ مردم آسیب دیدند و مظلومانه به شهادت رسیدند، گفت: در جنگ ۱۲ روزه بسیاری از کودکان و دانش آموزان در بستر خواب به شهادت رسیدند که در میان آن ها ۳۴دانش آموز و ۵ فرهنگی به مقام رفیع شهادت رسید.
وی به دیگر اقدامات وزارت آموزش و پرورش در بستر شبکه شاد اشاره کرد و گفت: با ۷ موضوع روایت گری درست جنگ، فعالیتهای انگیزشی، آموزش مهارت های تاب آوری، فعالیت های معنوی، اطلاع رسانی؛ ۶۱ پویش در استان ها راه اندازی شد که میلیون ها دانش آموز در این پویشها و مسابقات شرکت کردند و محور اغلب پویش ها مضامینی چون وطن، همدلی و وحدت ملی بود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ارائه خدمات ۷۵۰ مرکز مشاوره در ایام جنگ گفت: با استفاده از خط شبانه روزی ۱۵۷۰ خدمات بسیاری بصورت شبانه روزی و در سطوح مختلف به دانش آموزان و فرهنگیان ارایه شد و در این ایام قریب به ۲۱ هزار تماس با موضوعاتی نظیر مسائل جاری آموزش و پرورش، استرس جنگ و مشکلات خانوادگی، با خط ۱۵۷۰ گرفته شد.
وی در ادامه به آسیب ۳۶مدرسه در ایام جنگ اشاره کرد و افزود: تقریباً تمامی مدارس تعمیر، ترمیم و به روند عادی بازگشتند.
کاظمی به سناریوهای مختلف در شرایط ویژه و ارائه خدمات آموزشی اشاره کرد و گفت: شبکه شاد جهت آموزش و استفاده از ظرفیت مدرسه تلویزیونی از جمله آنها خواهد بود. هر چند در این ایام با رییس جمهور محترم و وزیر ارتباطات برای تقویت زیرساخت شبکه ملی شاد رایزنیهایی انجام شده است و به عبارتی میتوان گفت در هر صورتی، آموزش تعطیل نخواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در کتب درسی امسال موضوع جنگ ۱۲ روزه گنجانده می شود، گفت: ۸۴۹ عنوان کتاب درسی با ۱۵۸ میلیون تیراژ در حال چاپ است تا نیاز مدارس برطرف شود. تا این لحظه بیش از ۱۲۰ میلیون جلد کتاب چاپ و در اختیار مناطق آموزشی قرار گرفته آماده توزیع در مدارس است از این رو نمیتوان در کتب سال جاری این مهم را فراهم کرد، اما با کمک سازمان پژوهش، ویژه نامه ای غنی با تحلیل دقیقی از شرایط جنگی را برای همه مقاطع تحصیلی دانش آموزان تدوین خواهیم کرد.
وی به میزان ثبت نام دانش آموزان در مدارس اشاره کرد و گفت: با تمهیدات صورت گرفته در شرایط جنگی و فداکاری معلمان و مدیران قریب به ۸۵ درصد دانش آموزان پایه اول انجام شده و قریب ۹۹ درصد نوآموزان غربالگری شده اند و نسبت به سال گذشته ۱۰۰ هزار دانش آموز بیشتر ثبت نام شده است.
انتهای پیام/