شناسهٔ خبر: 73965268 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

مهندسان چینی از پروژه‌های فناورانۀ پنتاگون کنار گذاشته می‌شوند

پس از انتشار گزارشی تحقیقی درباره استفاده مایکروسافت از مهندسان مستقر در چین برای پشتیبانی فناوری سامانه‌های ارتش آمریکا، وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد کل استفاده از نیروی مهندسی چین در پروژه‌های ابری خود را متوقف می‌کند و بازبینی فوری قراردادهای ابری در دستور کار قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

شرکت مایکروسافت اعلام کرد به دنبال نگرانی‌های مطرح‌شده درباره امنیت سایبری و پس از انتشار گزارشی توسط پروپابلیکا، استفاده از مهندسان مستقر در چین برای پشتیبانی فنی پروژه‌های ابری مرتبط با ارتش آمریکا را متوقف می‌کند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که سناتور تام کاتن، رئیس کمیته اطلاعات سنا، با ارسال نامه‌ای خطاب به وزیر دفاع ایالات متحده خواستار شفاف‌سازی درباره استفاده از نیرو‌های چینی در پروژه‌های حساس نظامی شد.

طبق گزارش یادشده، مهندسان چینی تحت نظارت موسوم به «اسکورت‌های دیجیتال» استخدام شده توسط پیمانکاران آمریکایی، در توسعه و پشتیبانی سیستم‌های ابری ارتش آمریکا همکاری داشته‌اند. با این حال این افراد که دارای مجوز امنیتی بوده‌اند، اغلب فاقد مهارت‌های فنی لازم برای تشخیص تهدیدات سایبری یا تخلفات بوده‌اند.

مایکروسافت، که یکی از بزرگ‌ترین پیمانکاران دولتی ایالات متحده محسوب می‌شود و پیش‌تر سابقه نفوذ هکر‌های چینی و روسی به سامانه‌هایش وجود داشته، اعلام کرد روند ارائه خدمات به مشتریان دولتی را اصلاح کرده و هیچ تیم مستقر در چین در ادامه فرایند پشتیبانی فنی پروژه‌های پنتاگون نقش نخواهد داشت.

سناتور کاتن در نامه خود خطاب به وزیر دفاع بر لزوم شناسایی و مقابله با تهدیدات ناشی از حضور چین در بخش تامین‌کنندگان فناوری اطلاعات ارتش ایالات متحده تاکید کرده و خواستار ارائه فهرستی از پیمانکاران دارای نیروی چینی شده است.

در همین راستا، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در پیامی ویدیویی اعلام کرد بازبینی دو هفته‌ای تمامی قرارداد‌های مرتبط با زیرساخت‌های ابری وزارت دفاع را آغاز کرده و مشارکت نیروی انسانی چینی را به طور کامل و فوری قطع می‌کند. او تاکید کرد دولت ایالات متحده هرگونه تهدید سایبری را به طور مستمر رصد و با آن مقابله خواهد کرد تا امنیت شبکه‌های نظامی و زیرساخت‌های حساس تامین شود.

این تصمیم بخش جدیدی از رویکرد دولت آمریکا در حفاظت اکید از زنجیره تأمین فناوری و مقابله با تهدیدات ناشی از حضور نیرو‌های غیرآمریکایی در پروژه‌های نظامی و راهبردی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/