شناسهٔ خبر: 73964491 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:

شورای فرهنگ عمومی باید مسوولانه و هماهنگ به وظایف خود عمل کند

دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور گفت: این شورا به عنوان مرجع اصلی هدایت فرهنگی استان‌ها باید مسوولانه، هماهنگ و فعالانه به وظایف عمل کند، به همین دلیل جلسات آن حتی زمان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در اوج بحران‌ها هم متوقف نشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی اداره کل کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، قادر آشنا عصر شنبه در دویست و بیست و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی قم در سالن جلسات مجتمع فرهنگی شهید آوینی، با مروری بر تحولات ماه‌های اخیر، به‌ویژه جنگ ۱۲ روزه و بازتاب‌های آن در فضای افکار عمومی کشور افزود: ما امروز با یک وضعیت فرهنگی پیچیده و متراکم روبه‌رو هستیم که این فضا حاصل جنگی است که دشمن با تمام ابزارهای رسانه‌ای، شناختی و سایبری علیه ملت ایران به راه انداخته‌است.

وی تاکید کرد: در چنین شرایطی، شورای فرهنگ عمومی به عنوان مرجع اصلی هدایت فرهنگی استان‌ها باید مسوولانه، هماهنگ و فعالانه عمل کند، به همین دلیل، جلسه‌های این شورا حتی در اوج بحران‌ها هم متوقف نشد و ما هر هفته در سطح ملی آن را برگزار کردیم ،این استمرار به‌معنای آن است که فرهنگ باید در خط مقدم دفاع نرم باقی بماند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با موضوع آمادگی فرهنگی در شرایط جنگ نرم، نقش رسانه در مدیریت بحران، و ضرورت بومی‌سازی سیاست‌های فرهنگی همچنین با اشاره به نقش رسانه‌ها در کاهش آسیب‌های روانی جامعه یادآور شد: ما نباید جامعه را در برابر موج اخبار مسموم تنها بگذاریم، رسالت ما آرام‌سازی فضای فکری، بازتولید امید، و تقویت باور عمومی به کارآمدی نظام است، رسانه‌ها باید به جای آنکه فقط بحران را بازنشر دهند، محتوای پر مفهوم تولید کنند.

وی همچنین گفت: نیروهای مسلح در دفاع از کشور خوش درخشیدند، اما این وظیفه ماست که در ذهن مردم، این ایثار را جاودانه کنیم.

وی در ادامه افزود: رهبری معظم انقلاب، با هدایت خردمندانه در بحران اخیر، حجت را بر همه تمام کردند، حالا نوبت ماست که پیام این مدیریت را به‌درستی به مردم منتقل کنیم.

قم، الگویی برای سیاست‌گذاری فرهنگی بومی

استاندار قم نیز در این جلسه با تاکید بر جایگاه منحصربه‌فرد قم در معادلات فرهنگی کشور، گفت: قم به‌عنوان مرکز تولید اندیشه دینی، حوزه‌های علمیه، نهادهای مرجع فرهنگی و مراکز بزرگ علمی کشور، نمی‌تواند در چارچوب کلی و یکنواخت فرهنگی استان‌ها گنجانده شود، این استان باید در ردیف استان‌های ویژه در سیاست‌گذاری، بودجه‌بندی و تدوین برنامه‌ها دیده شود.

اکبر بهنام‌جو چالش‌های فرهنگی روز را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در مواجهه با مسائلی مانند حجاب، سبک زندگی، فضای مجازی و ناهنجاری‌های اجتماعی، نباید با نسخه‌های عمومی و یکسان پیش رفت، ما در قم به یک نگاه بومی، جامعه‌شناسانه و مشارکت‌محور نیاز داریم که از درون ساختار اجتماعی این شهر بجوشد.

وی گفت: طرح‌هایی که از بالا به پایین طراحی می‌شوند، اگر متناسب با روحیه مردم قم نباشند، اثربخشی لازم را نخواهند داشت، به همین دلیل در موضوع‌هایی مثل ارتقای فرهنگ عفاف و حجاب یا فرهنگ زیست شهری، قم برنامه ویژه خود را تنظیم کرده است.

استاندار قم همچنین با اشاره به تلاش‌ها برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگی در استان، از پیشرفت طرح اردوگاه‌های فرهنگی تربیتی غدیر و ملاصدرا خبر داد و افزود: این دو اردوگاه می‌توانند به پایگاه‌های هویتی و معنوی نسل نوجوان تبدیل شوند، با مشارکت نهادهای مختلف، تلاش داریم نسل جدید را در فضای معنوی، پرنشاط و خلاقانه تربیت کنیم.

وی به برنامه‌های اجرا شده در محله‌های هدف اشاره کرد و گفت: در شیخ‌آباد و مناطق کم‌برخوردار، با حمایت نهادهای فرهنگی، اقدام‌های متعددی در حوزه آموزش دینی، مدرسه‌سازی، تقویت مساجد و مشاوره خانواده انجام گرفته که آثار اجتماعی آن مثبت و مشهود است.

در این جلسه حضتر آیت‌الله سعیدی نماینده ولی فقیه در قم، بهنام‌جو استاندار قم، روان‌بخش نماینده مجلس، آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، سوقندی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و بسیاری از مسئولان دیگر استان حاضر بودند.