شناسهٔ خبر: 73963325 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

عضو شورای شهر شیراز:

صدور مجوز تاکسی‌های اینترنتی به شهرداری و نیروی انتظامی واگذار شود

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت (ع) شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به وضعیت تاکسی‌های اینترنتی تأکید کرد که صدور مجوز این نوع تاکسی‌ها باید به شهرداری و نیروی انتظامی واگذار شود.

صاحب‌خبر -

محمدرضا هاجری بعدازظهر یکشنبه ۲۹ تیر در نطق پیش از دستور صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز درباره وضعیت حمل‌ونقل اینترنتی گفت: اکنون بیش از هشت میلیون راننده در ۲۳۲ شهر کشور در تاکسی‌های اینترنتی فعالیت می‌کنند، در حالی که شرکت اوبر در ۱۰ هزار شهر دنیا ۷.۸ میلیون راننده دارد. صدور مجوز باید به شهرداری و نیروی انتظامی سپرده شود تا نظارت به درستی انجام شود.

وی ادامه داد: صدور مجوز توسط دستگاه‌های متعدد دیگر باعث ایجاد اخلال و ضعف نظارت در حمل‌ونقل شهری شده است و بهتر است مدیریت شهری محور اصلی در این زمینه باشد.

هاجری با اشاره به پروژه‌های بزرگ مدیریت شهری شیراز، افزود: شورا و شهرداری با وجود بحران‌ها، تحریم‌ها و جنگ اخیر دوازده‌روزه، پروژه‌های متعددی را در دست اجرا دارند که بخش قابل توجهی از آنها تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز به برخی از مهم‌ترین اقدامات اشاره کرد و گفت: حمایت از برپایی ۳۴۴ موکب حسینی در ایام محرم در نقاط مختلف شهر، تکمیل ورزشگاه بزرگ پارس، برگزاری نمایشگاه کتاب جنوب کشور، تکمیل بزرگ‌ترین کتابخانه عمومی شرق شیراز و ساخت کتابخانه مرکزی از جمله این اقدامات است.

وی همچنین از پیشرفت پروژه‌های شهربازی و آکواریوم جبل‌دراک، ساخت ورزشگاه بین‌المللی سه‌هزار نفری بلوار مأذون قشقایی و ورزشگاه بانوان حجاب ۲ به نام کوثر خبر داد و اظهار کرد: بیش از ۱۵۰ مرکز فرهنگی، ورزشی و باغات خانواده نیز در قالب طرح‌های تابستانه خدمات‌رسانی می‌کنند.

هاجری با تقدیر از عملکرد نیروهای شهرداری در جنگ دوازده‌روزه گفت: ستاد بحران، آتش‌نشانی، خدمات شهری، سازمان‌های فرهنگی و خدماتی با آمادگی کامل در خدمت شهروندان بودند و توانستند پروژه‌های عمرانی را بدون توقف ادامه دهند. این نشان‌دهنده کارآمدی مدیریت شهری شیراز است.

احیای بافت تاریخی و فرسوده؛ اولویت مدیریت شهری

عضو شورای شهر شیراز بر لزوم بازسازی بافت‌های تاریخی و فرسوده شهر تأکید کرد و گفت: این امر نیازمند همکاری تمام دستگاه‌های مرتبط از جمله شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، گردشگری، استانداری و اوقاف است. شهرداری آمادگی کامل برای ورود به این موضوع را دارد اما انتظار می‌رود دیگر دستگاه‌ها نیز مشارکت کنند.

هاجری در ادامه با اشاره به خروج اتباع خارجی از کشور گفت: از خروج عزتمندانه آنها استقبال می‌کنیم و از شهرداری و سازمان حمل‌ونقل برون‌شهری می‌خواهیم با همکاری اداره اتباع، زمینه تسریع و تسهیل این فرایند را با رعایت کرامت انسانی فراهم کنند تا توطئه‌های تبلیغاتی دشمنان خنثی شود. چنان‌که در میزبانی از مهاجران پیشقدم بودیم، باید در بدرقه آنها نیز سنگ‌تمام بگذاریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حماسه حضور مردم ایران در داخل و خارج از کشور، از همبستگی ملی و مقاومت نیروهای مسلح در برابر کودتای سه‌جانبه غربی، عبری و منطقه‌ای تقدیر کرد و آن را نقطه عطفی در مقابله با توطئه‌های دشمنان خواند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت (ع) شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه ایرانیان با شعار «هیهات مناالذله» در میدان عمل عزت و اقتدار خود را اثبات کرده‌اند، اظهار کرد: ملت ایران، هم عزت‌طلب و هم صلح‌جوست و این دو ویژگی را در دفاع از حریم کشور به رخ جهانیان کشیده است.

هاجری در بخش دیگری از سخنانش به شهادت سردار سرافراز غلامحسین غیب‌پرور اشاره کرد و گفت: روحیه جهادی و انقلابی این سردار بزرگ، الگویی برای نسل جوان است و امیدوارم خداوند روح پاک ایشان را با شهدای کربلا محشور کند.

تذکر شفاهی باید به‌عنوان ابزار نظارتی شورا در شیراز احیا شود

ابراهیم کمالی، عضو دیگر شورای شهری شیراز در نطق پیش از دستور جلسه علنی این شورا سپس به دو تذکر خطاب به هیئت رئیسه شورا اشاره کرد و افزود: اولین تذکر من در خصوص تعیین‌تکلیف مجموعه یاوران شورا است. با وجود پایان مهلت یک‌ماهه‌ای که فرماندار محترم تعیین کرده بودند، هنوز اقدام مشخصی انجام نشده است. لذا از حسینی و هیئت رئیسه می‌خواهم هرچه سریع‌تر این موضوع را تعیین‌تکلیف کنند.

کمالی در ادامه به حذف تذکر شفاهی در صحن شورا پرداخت و گفت: تذکر شفاهی به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم نظارتی از ابتدای سال جاری در شورای شهر شیراز حذف شده است. این تصمیم در حالی اجرا شده که استعلام‌های ما از دیگر کلان‌شهرها از جمله تهران، مشهد، تبریز و اصفهان نشان می‌دهد این ابزار نظارتی همچنان در این شهرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: در آخرین جلسه رسمی شورای اصفهان در ۲۳ تیرماه، سه تذکر شفاهی ارائه شده است. در تبریز نیز آخرین تذکر شفاهی در ۸ تیرماه قرائت شده و در شورای تهران در ۱۸ تیرماه شاهد بیان این ابزار نظارتی بوده‌ایم. همچنین تماس‌های تلفنی ما با اعضای شوراهای تهران و مشهد نشان داد که تذکر شفاهی در این شهرها به قوت خود باقی است.

عضو شورای شهر شیراز با طرح این پرسش که اگر قانون جدید شوراها حذف تذکر شفاهی را الزامی کرده، چرا این قانون در سایر شهرها اجرا نشده است؟ تأکید کرد: چگونه است که این قانون تنها در شورای اسلامی شهر شیراز به اجرا درآمده است؟ اگر ظرفیت قانونی وجود دارد که دیگر کلان‌شهرها از آن بهره می‌برند، انتظار داریم این ظرفیت برای شهر شیراز نیز فعال شود تا اعضا بتوانند دغدغه‌ها و نظرات نظارتی خود را بیان کنند.

کمالی تصریح کرد: اعضای شورا با رأی مردم روی این صندلی‌ها نشسته‌اند و قانون به آن‌ها حق اعتراض و طرح مسائل شهری را داده است. این اعتراض ممکن است به مذاق برخی خوش نیاید، اما از حق قانونی اعضا چیزی کم نمی‌شود.

وی در پایان خطاب به هیئت رئیسه شورا گفت: همان‌طور که در گذشته برخی اعضا با صلابت و روحیه انقلابی از حق نطق و تذکر استفاده می‌کردند، امروز هم تک‌تک اعضای شورا باید این حق را داشته باشند. انتقاد و مطالبه‌گری به معنای تخریب نیست و نباید منتقدان به دلیل بیان دیدگاه‌هایشان آماج حملات قرار گیرند.

خدمات شهرداری به نام افراد خاص مصادره نشود 

غلامحسن اسکندری، عضو دیگر شورای شهر شیراز هم در نطق پیش از دستور صحن علنی شورای شهر شیراز با اشاره به ضرورت حفظ تمرکز شورا بر وظایف اصلی خود اظهار کرد: گاهاً به ما می‌گویند در مدت باقی‌مانده کار کنید و به مردم برسید، اما عده‌ای تلاش می‌کنند نمایندگان مردم را سرگرم مسائل حداقلی مانند آسفالت یا پروژه‌های فرهنگی کنند؛ در حالی که این امور وظایف ذاتی شهرداری است و چه ما باشیم چه نباشیم انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه وظیفه اصلی یک عضو شورا نظارت و پیگیری سیاست‌های کلان شهری است، گفت: نماینده مردم باید مسیر درست سیاست‌گذاری و نظارت را تقویت کند و اجازه ندهد خدمات شهرداری به اسم افراد خاص مصادره شود. برخی افراد که در پی آینده سیاسی خود هستند، دیگران را متهم می‌کنند و با برج‌سازی رسانه‌ای، حرف دل مردم را کمرنگ می‌کنند.

اسکندری خطاب به برخی جریانات رسانه‌ای افزود: اجازه دهید ما وظیفه نظارت خود را انجام دهیم. اینقدر گزارش‌های دروغ منتشر نکنید، باندبازی و سیاسی‌کاری نکنید و بر گلوی کسانی که صدای مردم را منتقل می‌کنند، فشار نیاورید.

وی با تقدیر از عملکرد نیروهای شهرداری تأکید کرد: پروژه‌ها وظیفه شهرداری است و نیروهای خدوم این مجموعه با دقت در حال انجام آن هستند. هیچ‌یک از اعضای شورا بالاتر از کارکنان زحمتکش شهرداری نیستند و نباید خود را محور خدمات معرفی کنیم.

عضو شورای شهر شیراز با اشاره به انتشار نامه‌ای ۱۲ صفحه‌ای از سوی خود به مردم گفت: دو سال در برابر برخی اتفاقات سکوت کردم اما ناچار شدم نامه‌ای به مردم بنویسم. گاهی که می‌خواهیم نظارت کنیم، رسماً به ما اعلام می‌شود که این موضوع به شما ارتباطی ندارد. متأسفانه کسانی که شأن شورا را تخریب می‌کنند، حتی حمایت و تقدیر هم می‌شوند.

اسکندری با انتقاد از «استانداردهای دوگانه» در برخورد با حوادث افزود: اگر یک اتفاق برای دوستان برخی آقایان بیفتد، یک جور برخورد می‌شود و اگر برای مخالفان باشد، طور دیگری. این رویه قابل قبول نیست.

وی با اشاره به قانون داخلی شورا یادآور شد: در ماده ۱۹ تبصره ۲ به‌وضوح آمده است که هر عضو می‌تواند تمام یا بخشی از زمان نطق پیش از دستور خود را به عضو دیگری واگذار کند، اما چون نمی‌خواهند صدای برخی شنیده شود، قانون‌سازی می‌کنند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: تخریب‌های مجازی و فریادهای غیرمودبانه، ما را از مسیرمان منحرف نمی‌کند. وظیفه ما یادآوری این نکته است که شورا و شهرداری متعلق به مردم هستند و هیچ فردی حق ندارد آن را به نام خود مصادره کند.

اسکندری در ادامه سه نکته و یک تذکر را مطرح کرد و گفت: اول از مردم می‌خواهم اتفاقات صحن شورا را در هفت یا هشت ماه آینده پیگیری کنند، چراکه برخی رفتارها حقایق را روشن خواهد کرد. دوم از افراد مؤثر شهر می‌خواهم در برابر شایعات و سخنان خلاف واقع که علیه ما منتشر می‌شود، سکوت نکنند و به ما اجازه دهند واقعیت‌ها را با اسناد بیان کنیم.

وی با اشاره به ضرورت هوشیاری علما و نخبگان بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) فرموده‌اند خداوند از علما پیمان گرفته است که در برابر ظلم سکوت نکنند و مظلوم را تنها نگذارند. انتظار داریم بزرگان شهر در برابر جریان فریب و دروغ بایستند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز در پایان به دو موضوع قانونی اشاره کرد و افزود: دو عضو شورا که دوره محکومیت‌شان به پایان رسیده، قانوناً عضو شورا هستند و باید جلسه شورا با حضور آنها برگزار شود. همچنین از استاندار فارس می‌خواهم پیگیری صدور حکم هیئت حل اختلاف درباره شکایت بنده از یک کارمند متخلف که یک سال پیش مطرح شده است را تسریع کند.

انتهای پیام