شناسهٔ خبر: 73961273 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

افزایش سه‌برابری بودجه سامانه‌های نوین آبیاری/ اجرای آبیاری نوین در ۷۰ هزار هکتار با تأمین اعتبار

برنا - گروه اقتصادی، مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از اختصاص بیش از ۷ هزار میلیارد ریال اعتبار در بودجه امسال برای توسعه این سامانه‌ها خبر داد. برنا - گروه اقتصادی، مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری از اختصاص بیش از ۷ هزار میلیارد ریال اعتبار در بودجه امسال برای توسعه این سامانه‌ها خبر داد.

صاحب‌خبر -

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری گفت: مجلس برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در قانون بودجه امسال بیش از ۷ هزار میلیارد ریال تصویب کرده که نسبت به سال گذشته افزایش ۳ برابری را نشان می‌دهد.

فریبرز عباسی افزود: در صورت تامین این اعتبار، ۷۰ هزار هکتار از اراضی آبی کشاورزی را در سال جاری به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز می‌کنیم.

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون نیز سامانه‌های نوین آبیاری در سطح ۷۵۰۰ هکتار از اراضی آبی اجرا شده است با آن که تاکنون اعتباری برای این حوزه دریافت نکرده‌ایم.

عباسی با بیان این که برنامه هفتم پیشرفت، اجرای سالانه ۳۵۰ هزار هکتار سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی آبی کشاورزی را هدفگذاری کرده است، اما برای تحقق این برنامه، الزاماتی باید فراهم شود که از جمله تامین اعتبار می‌باشد.

وی توضیح داد: ۷۵۰۰ هکتار اراضی آبی در قالب آبیاری تحت فشار مجهز شده که بخش زیادی از آن زیر پوشش روش‌های موضعی شامل آبیاری قطره‌ای سطحی، زیرسطحی و تیپ و بخشی هم آبیاری کم‌فشار است.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: روش‌های کم‌فشار با توجه به شوری بخشی از منابع آب‌وخاک، شور شدن تدریجی این منابع تولید و همچنین کم‌هزینه‌تر بودن، بیشتر مورد استقبال کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد به دلیل ادامه خشکسالی و کاهش بارندگی و در نتیجه کاهش تخصیص آب از سوی وزارت نیرو به بخش کشاورزی، دولت منابع مالی مورد نیاز را برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری به‌منظور افزایش بهره‌وری آب به‌موقع تخصیص دهد.

عباسی اضافه کرد: علاوه بر اجرای ۷۵۰۰ هکتار سامانه‌های آبیاری از ابتدای امسال تاکنون، در دفاتر دیگر معاونت آب و خاک مانند دفتر توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی در قالب طرح‌هایی به ویژه شبکه‌های فرعی آبیاری زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور که در شش تا هفت استان اجرا می‌شود، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری نیز داریم که تا پایان امسال نزدیک به ۲۰ هزار هکتار به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: بخش مهمی از اقدامات ما به منابع مالی وابسته است، زیرا ۸۵ درصد اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری را باید دولت تامین کند.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهادکشاورزی خاطرنشان کرد: از ابتدای اجرای این طرح در کشور تاکنون بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار انواع سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی آبی کشور اجرا شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: