شناسهٔ خبر: 73958831 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گستردگی چتر حمایتی تامین اجتماعی برای ۷۷۰ هزار لرستانی

خرم آباد _ ایرنا _ سازمان بیمه گر تامین اجتماعی با رسالت توسعه امنیت اجتماعی ۷۷۰ هزار نفر از جمعیت استان لرستان را زیر چتر حمایتی خود قرار داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سازمان تامین اجتماعی در راستای تأمین امنیت اجتماعی و اقتصادی افراد جامعه در برابر خطرات و مشکلات مختلفی مانند بیکاری، بیماری ها، از کارافتادگی و بازنشستگی تأسیس شده است تا در جهت تحقق رسالت بهبود و ارتقاء معیشت مستمری‌بگیران و کاهش شکاف طبقاتی یاری گر جامعه تحت پوشش باشد.

سازمان تامین اجتماعی نخستین و بزرگ‌ترین سازمان تأمین اجتماعی و درمانی در ایران و متعلق به بیمه‌شدگان است که پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با تصویب لایحه‌ای در شورای انقلاب در سال ۱۳۵۸، سازمان تأمین اجتماعی دوباره احیا شد.

طی این سالیان سازمان تامین اجتماعی به عنوان نهادی مردمی و خدمت محور؛ همواره همراه و حمایتگر مردم است و با وجود محدودیت‌ها و مشکلات موجود، بر استمرار و پایداری خدمات درمانی، بیمه‌ای و مالی و همچنین تحول و توسعه در خدمت‌رسانی با اجرای طرح‌های بیست‌گانه تحول‌آفرین و توسعه‌ای با همراهی شرکای اجتماعی تاکید دارد.

مهمترین تعهدات و خدمات سازمان تامین اجتماعی بر مبنای قانون تامین اجتماعی و مقررات مربوط شامل حمایت در برابر حوادث، بیماری‌ها و بارداری، مستمری بازنشستگی، مستمری از کار افتادگی، مستمری بازماندگان، مقرری بیمه بیکاری، غرامت دستمزد ایام بیماری، غرامت دستمزد ایام بارداری، پرداخت هزینه وسایل کمک پزشکی، کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه کفن و دفن است.

در قانون تامین اجتماعی، بیمه شده به فردی اطلاق می‌شود که خود مشمول مقررات تامین اجتماعی است و با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مقرر در قانون تامین اجتماعی را دارد اما بیمه شدگان تامین اجتماعی در گروه‌های بیمه شده اجباری، اختیاری، حرف و مشاغل آزاد (دانشجویان و زنان خانه دار)، خاص (رانندگان، بافندگان، کارگران ساختمانی، کارفرماین صنفی، باربران، خادمین مساجد و زنبورداران)، بیمه توافقی مانند نویسندگان وروزنامه نگاران، بیمه بیکاری و بیمه شدگان تبعی تقسیم‌بندی می‌شوند.

این در حالی است که به منظور ارتقای خدمات وحمایت های این سازمان از مخاطبان طی سال گذشته اقدامات برجسته و تحول آفرینی در این سازمان رقم خورده است که می توان به سه اقدام برجسته و تحول‌آفرین این سازمان از جمله اجرای متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران و حفظ قدرت خرید مخاطبان، اجرای طرح هوشمندسازی دریافت لیست حق بیمه و برنامه ریزی، طراحی و شروع اجرای ۲۰ طرح تحولی اشاره کرد.

همچنین برنامه ریزی، طراحی و شروع اجرای ۲۰ طرح تحولی برای سازمان تامین اجتماعی با تکیه بر نظرات کارشناسی و خرد جمعی برای حل مهمترین مسائل و مشکلات این سازمان در نظر گرفته شده است.

این طرح های ۲۰ گانه شامل طرح پزشک خانواده، نظام ارجاع و حفاظت مالی بیمه شدگان با ماژول نوبت دهی و سیر حرکت بیمار، طرح پذیرش، رسیدگی و پرداخت الکترونیکی اسناد پزشکی (رسا) با تمرکز بر راهنماهای بالینی و قواعد بیمه گری است، طرح اصلاح ساختار مدیریتی درمان، طرح بیمه متمرکز و یکپارچه سازی شعب، طرح تسهیل خدمات بیمه فضای کسب وکار، طرح ساماندهی بیمه کسب وکارهای نوین، طرح تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای (توسعه خدمات غیرحضوری)، طرح مدیریت تعهدات بیمه‌ای سازمان (تعهدات بلندمدت و کوتاه مدت)، طرح ارتقای مدیریت وصول منابع سازمان و طرح ساماندهی مشاغل سخت و زیان‌آور و اصلاح عناوین شغلی است.

براساس اخرین آمارها اکنون بیش از ۴۸ میلیون نفر معادل ۵۳ درصد از جمعیت کشور مستقیم و غیرمستقیم از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند هستند؛ از این رو اجرای طرح‌های گوناگون از جمله ۲۰ طرح تحولی و حفظ قدرت خرید مستمری بگیران در دستورکار این سازمان قرار دارد.

در حال حاضر ۷۷۰ هزار نفر از جمعیت حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری لرستان تحت پوشش خدمات تامن اجتماعی قرار دارند.

گستردگی چتر حمایتی تامین اجتماعی برای ۷۷۰ هزار لرستانی

۱۳۰ هزار و ۹۱۶ نفر بیمه شده اصلی تحت پوشش تامین اجتماعی لرستان است

مدیرکل تامین اجتماعی لرستان گفت: اکنون تامین این استان دارای ۱۱ شعبه شهرستانی؛ هفت شعبه کارگزاری و پنج شعبه اقماری در حال خدمات دهی به شرکای اجتماعی ارائه می دهد.
وی با بیان اینکه در سطح شعب استان ۱۳۰ هزار و ۹۱۶ بیمه شده اجباری تحت پوشش و در کارگاه های فعال این استان مشغول به کار هستند اظهار داشت: ۱۸ هزار و ۶۶۳ کارگاه فعال در استان وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین بیمه شدگان اختیاری و خاص در سطح استان در مجموع ۲۳۳ هزار و ۵۰ نفر و بازنشسته ها و مستمری بگیران استان نیز ۹۵ هزار نفر هستند.

وی با اشاره به جمعیت یک هزار و ۶۶۲ نفری دریافت کنندگان بیمه بیکاری در این استان عنوان کرد: در مجموع ۷۷۰ هزار نفر و بیمه شده اصلی و اختیاری و مستمری بگیران اصلی یا افراد تبعی آنها تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بابت تعهدات کوتاه مدت ۹۷۶ میلیاردریال پرداخت شده است یادآور شد: سال گذشته ۱۰۸ میلیارد ریال مستمری بلند مدت در این استان پرداخت شده است.

گودرزی گفت: این مبالغ تاجوبه به قوانین جدید و در راستای افزایش پرداختی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی افزایش خواهند یافت.

سه هزار و ۳۰۱ نفر به تعدادبیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی افزوده شد
مدیرکل تامین اجتماعی لرستان گفت: سالانه در این استان پنج هزار نفر ازبیمه شدگان به صورت میانگین بازنشسته می شوند.

وی با اشاره به بازرسی و نظارت های مستمر کارشناسان تامین اجتماعی از کارگاه های فعال استان افزود: در این راستاطی سال گذشته تعداد کارگاه های سال گدشته ۲ هزار و ۴۶۵ کارگاه کشف و موظف به ارایه لیست کارکنان شدند.

گودرزی اظهار داشت: براین اساس سه هزار و ۳۰۱ بیمه شده جدید در این کارگاه ها شناسایی و به تعداد بیمه شدگان استان اضافه شد.

وی ادامه داد: براساس آخرین جمعبندی وگزارش های تهیه شده بدهی کارفرماها و دستگاه های اجرایی شهرداری های استان به تامین اجتماعی یک همت گزارش شده است.

وی با اشاره به استخدام های انجام شده طی سال گذشته در این استان عنوان کرد: استخدام در سازمان تامین اجتماعی کاملا بصورت آزمونی و متمرکز است و استان هیچگونه مداخله ای در این روند ندارد.

به گفته گودرزی ۴۳ درصد جمعیت لرستان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.

وی با اشاره به اینکه رضایت مندی ارباب رجوع از شاخص های رتبه بندی استان است افزود: تکریم ارباب رجوع از اولویت های این نهاد خدمت محور به شمار می رود.

وی در ادامه به استقبال از اجرای طرح های صنعتی در استان اظهار داشت:تامین اجتماعی در اجرای این طرح ها و سرمایه گذاری ها ذی نفع و حمایت کننده است.

گستردگی چتر حمایتی تامین اجتماعی برای ۷۷۰ هزار لرستانی

۲۰ هزار و ۶۴۵ کارگر ساختمانی از خدمات تامین اجتماعی لرستان

مدیرکل تامین اجتماعی لرستان گفت:۲۰ هزار و ۶۴۵ کارگر ساختمانی هم اکنون از خدمات تامین اجتماعی در این استان بهره مند هستند.

وی بیان کرد: مجموع افراد تحت پوشش تامین اجتماعی استان طی سال گذشته ۷۸۱ هزار و ۶۵۴ نفر بود که از این تعداد ۲۲۸ هزار و ۲۵۳ نفر بیمه شده اصلی و ۹۳ هزار و ۸۰۱ نفر مستمری بگیر هستند.

مدیرکل تامین اجتماعی لرستان با بیان اینکه رسالت تامین اجتماعی ایجاد امنیت و آرامش خاطر برای بیمه شدگان در دوران اشتغال و مستمری بگیران و بازنشستگان در دوران فراغت از کار است؛ اظهار داشت: طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی از دستاوردهای مهم این سازمان است که بر سه قشر دانشجویان، زنان خانه دار و دختران تحت پوشش تمرکز دارد.

وی عنوان کرد: دانشجویان می توانند از دفترچه های درمانی پدر استفاده و مبلغ محدودی بابت حق بیمه بازنشستگی پرداخت و در زمان فارغ التحصیلی از سوابق بیمه بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۳۲ هزار و ۲۹۲ فقره بازرسی از کارگاه های فعال استان انجام شده است افزود: بازرسی از کارگاه ها با هدف شناسایی کارگران جدید و حمایت از آنان صورت می پذیرد که در همین راستا با بازرسی های انجام شده است.

گودرزی ادامه داد: توجه ویژه به این قشر عظیم از جامعه لرستان و جلب رضایتمندی آنها کار دشوار و نیازمند همدلی و تلاش مضاعف کارکنان تامین اجتماعی است بنابراین باید در راستای ارائه خدمت درست به ذینفعان سازمان به خصوص بیمه شدگان و مستمری بگیران تلاش کنیم.

گستردگی چتر حمایتی تامین اجتماعی برای ۷۷۰ هزار لرستانی

تحول و توسعه همراه با شرکای اجتماعی شعار هفته تامین اجتماعی

مدیرکل تامین اجتماعی لرستان گفت:۱۹ تا ۲۵ تیرماه در تقویم رسمی کشور با عنوان هفته تامین اجتماعی نامگذاری شده که شعار سال ۱۴۰۴ برای برگزاری این هفته و برنامه‌ها «تحول و توسعه همراه با شرکای اجتماعی» انتخاب شده‌است.

وی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی به عنوان نهادی مردمی و خدمت محور؛ همواره همراه مردم است و ‌به‌رغم محدودیت‌ها و مشکلات موجود همچنان بر استمرار و پایداری خدمات درمانی، بیمه‌ای و مالی و تحول و توسعه در خدمت‌رسانی با اجرای طرح‌های بیست‌گانه تحول‌آفرین و توسعه‌ای با کمک شرکای اجتماعی، تاکید دارد.

وی افزود: بر همین اساس، روزشمار هفته تأمین‌ اجتماعی در سال ۱۴۰۴ که مقارن با پنجاهمین سالگرد تصویب قانون تامین اجتماعی است،با روز شمارهای تأمین اجتماعی؛ پشتیبان اشتغال، تولید و سرمایه‌گذاری؛ تقویت سرمایه اجتماعی با توسعه خدمات بیمه‌ای و درمانی؛ تأمین اجتماعی؛ قانون و سیاست‌های کلی، پشتوانه تحقق عدالت و رفاه اجتماعی؛ تأمین اجتماعی؛ پیشگام در تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات؛ تأمین اجتماعی؛ تحول‌آفرینی با مشارکت فعال بیمه‌شدگان، کارفرمایان و بازنشستگان؛ تأمین اجتماعی؛ امانت‌دار ذخایر بین‌نسلی با مدیریت منابع و مصارف؛ تأمین اجتماعی؛ اجرای طرح‌های بیست‌گانه برای توسعه و تحول تعریف شده است.

وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی برای ایفای تعهدات خود به بازنشستگان و کارگران باید منابع حق بیمه را به موقع دریافت کند و همه دستگاه ها از جمله شهرداری‌ها باید همکاری لازم را داشته باشند و قانون تامین اجتماعی باید به درستی اجرا شود.

وی با بیان اینکه تامین اجتماعی در دوران سخت زندگی همچون بیماری، بیکاری و سالمندی پشتیبان جامعه تحت پوشش است، گفت: در شرایط اجتماعی و اقتصادی سخت جامعه نیز اقشار تحت پوشش تامین اجتماعی دلگرم به حمایت این سازمان هستند.