باشگاه خبرنگاران جوان - جلسه هم اندیشی و توجیهی با معاونان ۳۰ دانشگاه دولتی که موفق به اخذ مجوز آموزش به زبان دوم، ویژه دانشجویان بین الملل شدهاند، با حضور عباس قنبری باغستان معاون بورس و دانشجویان خارج و سیدمحمدباقر جعفری مدیرکل امور دانشجویان بین الملل سازمان امور دانشجویان برگزار شد.
قنبری باغستان با بیان فرایند اخذ مجوز آموزش به زبان دوم برای ۳۰ دانشگاه منتخب گفت: مجوز صادر شده برای ۳۰ دانشگاه منتخب براساس ارزیابیهای دقیق از کیفیت آموزش و توانمندیهای این دانشگاهها توسط دفتر گسترش آموزش عالی معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده که پس از مطالعه و بررسی کارشناسانه، در کارگروه جذب و پذیرش شورای راهبردی سیاستگذاری کلان برای دانشجویان خارجی مورد موافقت قرار گرفته است.
رئیس کارگروه جذب و پذیرش شورای راهبردی سیاستگذاری کلان برای دانشجویان خارجی افزود: براساس ضوابط و مقررات در تمامی اسناد و آیین نامه بالادستی، آموزش به زبان دوم برای دانشجویان بین الملل بسته به مقطع تحصیلی، محدود به یک تا سه ترم در ابتدای دوره تحصیلی است و به هیچ عنوان جایگزینی برای آموزش به زبان فارسی نیست.
قنبری یادآورشد: در واقع فراگیری زبان فارسی توسط دانشجویان بین الملل و آموزش آنها به زبان فارسی از سوی دانشگاهها الزامی است و دانشجویان بین الملل این ۳۰ دانشگاه نیز باید همانند دانشجویان بین الملل دیگر دانشگاهها حتما مدرک آزمون بسندگی زبان فارسی را نیز دریافت کنند.
مجوز «اجرای آموزش به زبان دوم» صرفا برای دانشجویان بین الملل و ویژه ۳۰ دانشگاه است و سایر دانشگاهها الزاما باید آموزش را در تمامی مقاطع تحصیلی برای دانشجویان بین الملل به زبان فارسی ارائه دهند.
دانشگاههای تهران، تبریز، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، علامه طباطبایی، صنعتی امیر کبیر، شهید بهشتی، اصفهان، فردوسی مشهد الزهرا (س)، صنعتی اصفهان، شیراز، صنعتی شیراز، خواجه نصیر، محقق اردبیلی، ارومیه، خوارزمی، شهید چمران اهواز، مازندران، گیلان، صنعتی نوشیروانی بابل، شهیدباهنرکرمان، یزد، رازی کرمانشاه، بوعلی سینا همدان، تربیت مدرس، بینالمللی امام خمینی (ره)، اراک، کردستان و ایلام در فهرست ۳۰ دانشگاهی هستند که موفق به اخذ مجوز از کارگروه جذب و پذیرش شورای راهبردی سیاستگذاری کلان برای دانشجویان خارجی شدهاند.
منبع: سازمان امور دانشجویان