شناسهٔ خبر: 73956676 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

اپن ای‌آی مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی را کسب کرد

برنا - گروه علمی و فناوری: یک مدل تحقیقاتی از اپن ای‌آی موفق شد در آزمونی معادل المپیاد جهانی ریاضی، امتیازی در حد مدال طلا کسب کند. برنا - گروه علمی و فناوری: یک مدل تحقیقاتی از اپن ای‌آی موفق شد در آزمونی معادل المپیاد جهانی ریاضی، امتیازی در حد مدال طلا کسب کند.

صاحب‌خبر -

در نقطه‌عطفی مهم برای پیشرفت هوش مصنوعی، یک مدل تحقیقاتی منتشرنشده از سوی شرکت اپن ای‌آی توانسته در رقابتی شبیه‌سازی‌شده با المپیاد جهانی ریاضی (IMO)، به امتیازی دست یابد که معادل دریافت مدال طلای این رقابت بین‌المللی محسوب می‌شود.

به گزارش انگجت، الکساندر وی، از پژوهشگران ارشد اپن ای‌آی، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد این مدل توانسته ۳۵ امتیاز از مجموع ۴۲ امتیاز ممکن را در مجموعه‌ای از سوالات دشوار المپیاد بین‌المللی ریاضی کسب کند. برای درک اهمیت این موفقیت، کافی است بدانیم در رقابت واقعی امسال، تنها حدود ۱۰ درصد از ۶۳۰ شرکت‌کننده موفق به کسب مدال طلا شده‌اند.

المپیاد جهانی ریاضی یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی برای محک زدن قدرت استدلال و خلاقیت ریاضی است. شرکت‌کنندگان آن باید مسائل بسیار پیچیده‌ای را در حوزه‌هایی مانند جبر، هندسه و نظریه اعداد حل کنند؛ مسائلی که حتی برای ریاضی‌دانان باتجربه نیز چالش‌برانگیز هستند.

این موفقیت، فراتر از توان پردازشی رایج در مدل‌های هوش مصنوعی به حساب می‌آید و نشان‌دهنده توانمندی یک مدل در انجام استدلال‌های چندمرحله‌ای، ساختارمند و دقیق با کیفیتی شبیه به ذهن انسان است. وی در این باره نوشت: «ما به مدلی دست یافته‌ایم که می‌تواند استدلال‌هایی پیچیده، شفاف و هم‌سطح با ریاضی‌دانان انسانی ارائه دهد.»

با وجود این دستاورد چشمگیر، وی و سم آلتمن، مدیرعامل اپن ای‌آی، تأکید کرده‌اند که دستیابی به این سطح از توانایی در نسخه‌های آتی مدل‌های عمومی این شرکت در آینده نزدیک بعید به نظر می‌رسد. به گفته آنها، نسخه‌های آینده مانند GPT-۵ ممکن است پیشرفت‌هایی داشته باشند، اما بعید است بتوانند در کوتاه‌مدت به چنین عملکرد خارق‌العاده‌ای در حوزه ریاضیات پیچیده دست یابند.

این دستاورد، نه‌تنها معیار جدیدی برای سنجش توان هوش مصنوعی در حوزه استدلال نمادین و ریاضیات فراهم می‌کند، بلکه پرسش‌های مهمی را نیز درباره آینده آموزش، تحقیق و حتی رقابت انسان و ماشین در حل مسائل انتزاعی مطرح می‌سازد.

انتهای پیام/