شاکررضا مریدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با تأکید بر نقش تحول آفرین سامانه مؤدیان در جلوگیری از فرار مالیاتی اظهار کرد: قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان بهعنوان کلید اصلی اصلاح نظام مالیاتی نقش اساسی در شفافسازی تراکنشهای مالی، کاهش فرار مالیاتی و افزایش عدالت مالیاتی ایفا میکند.
وی ادامه داد: این قانون با الزام مؤدیان به ثبت اطلاعات مالی در سامانهای متمرکز، امکان نظارت دقیقتر بر فعالیتهای اقتصادی را فراهم و به گذار از نظام مالیاتی سنتی به نظام مالیاتی هوشمند کمک میکند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ثبت الکترونیکی معاملات و صورتحسابها، یکپارچهسازی اطلاعات مالیاتی، شفافسازی فعالیتهای اقتصادی، اعمال جرایم سنگین برای متخلفان مالیاتی و اعطاء معافیتهای مالیاتی هدفمند و کنترلشده از مهمترین موارد پیشبینیشده برای مبارزه با فرار مالیاتی است.
مریدی افزود: بهطور کلی سامانه مؤدیان با ترکیبی از فناوری، شفافیت و نظارت دقیق، ضمن پذیرش خوداظهاری مودیان مالیاتی در اجرای ماده (۴) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، در مواردی که مؤدی از ثبتنام در سامانه امتناع کرده و یا به ترتیبی که در ماده (۹) این قانون ذکر شده، اثبات شود که در ثبت اطلاعات خود در سامانه مؤدیان تخلف کرده است، حق مراجعه به محل فعالیت مؤدی و مطالبه دفاتر، اسناد و مدارک وی و رسیدگی به آنها برای مأموران مالیاتی محفوظ است.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی با بیان اینکه سیاستهای نظام مالیاتی همواره در راستای حمایت از فعالین اقتصادی شفاف و شناسنامهدار و بهویژه تولیدکنندگان بوده است، اظهار کرد: کلیه تولیدکنندگان در صورت پایبندی به قوانین و مقررات، میتوانند از مشوقهای مالیاتی مصوب شامل تقسیط بلندمدت، بخشودگی جرایم و اعطای معافیتهای مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و تمدید مواعد قانونی بهرهمند شوند.
مریدی اشاره کرد: با توجه به درخواستهای مکرر مودیان، مهلت قانونی اعتراض به اوراق مالیاتی و آراء هیئتهای حل اختلاف مالیاتی در بازه زمانی ۲۳ خرداد تا هفت تیرماه ۱۴۰۴ به مدت یک ماه و مهلت تسلیم اظهارنامه (اظهارنامههای موضوع مواد ۸۰، ۱۰۰، ۱۱۰، ۱۱۴، ۱۱۶ و ۱۲۶ قانون مالیاتهای مستقیم) که آخرین مهلت انقضای تسلیم آنها در بازه زمانی ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ لغایت قبل از پایان شهریورماه سال ۱۴۰۴ بوده، تا پایان شهریورماه تمدید شده است.
وی با اشاره به لزوم آموزش برای ارتقاء سطح آگاهی مودیان بهویژه خردهفروشان و کسبوکارهای کوچک، بیان کرد: با توجه به اینکه بخش عمدهای از چالشهای مودیان با نظام مالیاتی ناشی از ناآگاهی آنان نسبت به قوانین و مقررات مالیاتی است، لذا به منظور افزایش آگاهیبخشی مؤدیان، اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی با برگزاری دورههای آموزشی رایگان تحت عنوان سهشنبههای مالیاتی و همچنین برنامه های آموزشی تخصصی به درخواست اتحادیهها، انجمنها و... در صدد ارتقای دانش مالیاتی مودیان است.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی تاکید کرد: چنانچه هر یک از اتحادیه، کانون یا هر گروه از فعالان اقتصادی درخواست برگزاری دورههای آموزشی تخصصی را به اداره کل ارائه دهند، اداره آموزش اداره کل امور مالیاتی خراسان رضوی در اسرع وقت نسبت به برنامهریزی و برگزاری دورههای آموزشی اقدام میکند.
مریدی در پاسخ به این پرسش که مهمترین نقطه قوت و ضعف سامانه مؤدیان چیست، اظهار کرد: سامانه مؤدیان بهعنوان یک سامانه یکپارچه الکترونیکی دارای جوانب مختلفی است. افزایش شفافیت مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی، کاهش نیاز به مراجعه حضوری مؤدیان، تسهیل فرآیندهای مالیاتی، حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی شفاف و شناسنامهدار و افزایش امنیت و نظارت بر پایانههای فروشگاهی از مهمترین نقاط قوت سامانه مؤدیان است.
وی خاطرنشان کرد: کاهش پیچیدگیهای فنی و انعطافپذیری بیشتر سامانه در مواجهه با مشاغل خرد میتواند به ارتقاء سامانه کمک کند.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی با هدف سادهسازی و بهبود فرآیندها، افزایش شفافیت، کاهش فرار مالیاتی، افزایش سطح تمکین و دستیابی به عدالت مالیاتی، یکی از مهمترین تحولات در حوزه مالیاتستانی است.
مریدی ادامه داد: باتوجه به اینکه مطابق ماده چهار قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، اصل بر صحت اطلاعات ثبتشده مؤدی در سامانه مؤدیان است، مگر خلاف آن اثبات شود و مأموران مالیاتی، جز در مواردی که مؤدی از ثبتنام در سامانه امتناع کرده و یا در ثبت اطلاعات خود در سامانه مودیان تخلف کرده است، حق مراجعه به محل فعالیت مؤدی و مطالبه دفاتر، اسناد و مدارک وی و رسیدگی به آنها را ندارند لذا از فعالان اقتصادی استان درخواست میشود که از ظرفیت قانونی ایجاد شده جهت بهبود فرآیندهای مالیاتی کسب و کار خود استفاده کنند.
انتهای پیام