شناسهٔ خبر: 73947131 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

صنایع زنجان زیر ذره‌بین مدیریت استان؛ از تأمین ارز تا مشکلات برق و زمین

استاندار زنجان با بازدید میدانی از صنایع بزرگ شهرستان ابهر، روند سرمایه‌گذاری‌های ارزی و ریالی را بررسی و مشکلات زیرساختی، بانکی و توسعه‌ای را پیگیری کرد.

صاحب‌خبر -

سیدمحسن صادقی شنبه ۲۸ تیر در جریان سفر یک‌روزه به ابهر در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان با بیان اینکه در سفر به ابهر از شش شرکت بازدید شد، اظهار کرد: یکی از این شرکت‌ها در سلطانیه فعال است که ۹۰۰ اشتغال ایجاد کرده با سرمایه‌گذاری ریالی ۲.۱ هزار میلیارد تومان و ارزی ۲۶ میلیون یورو، مشغول تولید سیگار است که سالانه ۱۵ هزار تن توتون میزان تولید این شرکت است.

وی در ادامه بیان کرد: چند مشکل در این شرکت‌ها از نزدیک مشاهده شد؛ از جمله بهینه‌سازی فرآیند تأمین ارز مواد اولیه و تکمیل سقف ظرفیت ارزی کد تعرفه‌ای که قرار شد این موضوعات را از بانک مرکزی و وزارت صمت پیگیری کنیم تا ثبت سفارش انجام شود. 

او افزود: این شرکت ۲۲ هکتار زمین برای طرح توسعه در اختیار دارد که اخیراً پاسخ استعلام افزایش ظرفیت مثبت بوده و سند آمایش آن نیز در کارگروه زیربنایی تأیید شد. 

صادقی با اشاره به بازدید از شرکتی دیگر در ابهر که در زمینه تولید پارچه پرده فعال است، ادامه داد: این شرکت نیز برای ۳۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است که با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد تومان ریالی و ۵۷ میلیون یورو ارزی تأسیس شده و انواع پارچه پرده‌ای تولید می‌کند. کیفیت پارچه‌های تولیدی این شرکت از نمونه‌های خارجی، حتی پارچه‌های ترک نیز بالاتر است. تولید سالانه ۵ هزار تن است.

استاندار زنجان درباره مشکلات این شرکت نیز گفت: مشکل اصلی آنها حسابرسی سالانه تأمین اجتماعی بود که مربوط به نصب ماشین‌آلات است؛ این مورد برای کمیته بررسی ارسال خواهد شد.

استاندار زنجان با اشاره به بازدید از یک شرکت در خرم‌دره، افزود: در این شرکت زمینه ۱۶۵۰ نفر با ۳.۵ همت سرمایه‌گذاری ایجاد شده است و سالانه ۹۰ هزار تن بیسکویت و تنقلات غذایی تولید می‌کند. مشکل اصلی آن‌ها تفاوت قیمت خرید گندم با قیمت فروش به تولیدکنندگان ماکارونی بود که باید بررسی شود.

وی گفت: در ادامه از یک شرکت در ابهر بازدید شد که این شرکت با ۲۸۰ نفر اشتغال، ۱.۵ همت سرمایه‌گذاری ریالی و ۲۷ میلیون یورو ارزی، بزرگ‌ترین صنعت عصاره مالت و نوشیدنی مبتنی بر مالت در خاورمیانه است. تولید سالانه آن‌ها ۴۰ هزار تن عصاره مالت و ۸۱ هزار تن انواع نوشیدنی است که درخواست افزایش ۲ مگاوات برق داشتند.

نماینده عالی دولت در استان با اشاره به بازدید از یک شرکت  واگن‌سازی در ابهر نیز فزود: این شرکت با ۱۳۰ نفر اشتغال و میزان ۲ همت سرمایه‌گذاری، در حوزه تولید انواع واگن، ریل، قطارهای مترو و قابلیت تولید هزار دستگاه در سال فعالیت دارد. بازار این شرکت عمدتاً شهرداری‌ها و دولت هستند. در حال حاضر زیر ۵ درصد ظرفیت کار می‌کنند که مقرر شد برای خرید دولتی از این شرکت پیگیری شود.

صادقی در ادامه با اشاره به بازدید از یک شرکت ریخته‌گری آلومینیوم،  ادامه داد: این شرکت با ۷۰۰ نر ظرفیت اشتغال، ۱.۶ همت سرمایه‌گذاری، در حوزه قطعات خودرو و سیلندر فعالیت دارد. میزان تولید فعلی ۱۶ هزار تن و در حال افزایش به ۱۶ هزار تن است. مشکل آنها أخذ اجاره بابت انعقاد قرارداد بستر مسیر فصلی با شرکت آب منطقه‌ای بود که مقرر شد این مشکل پس از ۲۰ سال، رفع شود. 

نماینده عالی دولت در استان زنجان عنوان کرد: با توجه به شرایط ناشی از جنگ تحمیلی دوازده‌روزه، دولت نیز تصریح کرده که هیچ‌یک از دستگاه‌های خدمات‌رسان و بانک‌ها اجازه شکایت یا اقدام قضائی برای انسداد حساب بانکی شرکت‌های صنعتی و کشاورزی به دلیل انجام تعهدات به این دستگاه‌ها را ندارند.

استاندار زنجان درباره سوخت جایگزین و قطع برق زنجان نیز اظهار کرد: در موضوع قطع برق صنایع بزرگ با مصرف بالای یک مگاوات، مقرر شد فهرستی تهیه شده و به توانیر اعلام شود تا سهمیه به استان اضافه شود. پس جابه‌جایی داخلی استان کفایت نمی‌کند و نیازمند منابع جدید هستیم.

صادقی درباره استعلام‌های قدیمی و طرح‌های توسعه گفت: برای شرکت‌هایی که قبلاً مجوز داشتند و اکنون طرح توسعه دارند، نباید به استعلام‌های ۲۰ سال پیش استناد کرد. این مورد نیز پیگیری خواهد شد.

استاندار زنجان در پایان درباره قطع برق بدون اطلاع قبلی نیز تأکید کرد که هرگونه قطع برق بدون اطلاع قبلی ممنوع است و این موضوع در جلسات قبلی نیز مطرح شده بود. 

انتهای پیام