شناسهٔ خبر: 73944186 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۹۰ درصد حریق‌ِ منابع طبیعی اصفهان ناشی از «خطای انسانی» است

اصفهان–ایرنا–مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بیش از ۹۰ درصد از حریق‌های رُخ‌ داده در عرصه‌ منابع طبیعی استان ناشی از «خطای انسانی» بوده است.

صاحب‌خبر -

منصور شیشه‌فروش روز چهارشنبه در نشست هماهنگی اطفاء حریق در مراتع و منابع طبیعی استان با تاکید بر ضرورت آمادگی همه‌جانبه دستگاه‌های مسوول و مشارکت مردم برای پیشگیری از آتش‌سوزی‌ها افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد دلیل اصلی وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی، بی‌احتیاطی گردشگران، آتش زدن زباله‌ها، سهل‌انگاری کشاورزان در جمع‌آوری بقایای گیاهی و رفتارهای پرخطر انسانی است.

وی افزود: باید با اجرای آموزش همگانی، تجهیزات لازم و همکاری بین دستگاهی از تکرار این حوادث جلوگیری کرد.

شیشه‌فروش با اشاره به طرح‌های جامع مدیریت بحران در استان گفت: در این زمینه ۲ طرح مهم شامل «طرح کاهش خطر قبل از بحران» و «طرح پاسخ به بحران» با همکاری دانشگاه‌ها تدوین و به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی اضافه کرد: این طرح‌ها با شناسایی ۴۲ مخاطره مهم از جمله سیل، زلزله، خشکسالی، آلودگی هوا و بیابانزایی، نقشه راه اقدامات کوتاه‌مدت و بلندمدت دستگاه‌ها را تا افق ۱۰ سال آینده مشخص کرده‌اند.

وی با تأکید بر آمادگی پیشگیرانه، خواستار تهیه و ارسال ۲ برنامه عملیاتی از جمله برنامه کاهش خطر حریق و پاسخ به بحران حریق در ۲ هفته آینده توسط اداره‌کل منابع طبیعی و دیگر دستگاه‌های مسوول شد.

شیشه‌فروش گفت: این برنامه‌ها باید در اختیار فرمانداری‌ها قرار گیرند تا امکان بسیج امکانات و هماهنگی‌های بین بخشی فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد:در مدیریت بحران، همه دستگاه‌ها از جمله فرمانداران، شهرداران، دهیاران، نیروهای مسلح، بسیج، هلال‌احمر، جهاد کشاورزی، راهداری و هواشناسی باید خود را جزو ساختار پاسخ بدانند و در زمان بحران، تجهیزات، نیروی انسانی و توان عملیاتی خود را در اختیار ستاد بحران قرار دهند.

به گفته وی، در قانون مدیریت بحران، آموزش عمومی، بیمه اموال منقول و غیرمنقول، تدوین پیوست کاهش خطر در طرح‌های توسعه و ایجاد بانک اطلاعاتی ماشین‌آلات و نیروی انسانی از جمله وظایف قانونی دستگاه‌هاست.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین خواستار تشکیل قرارگاه ۲۴ ساعته پیشگیری از حریق در منابع طبیعی استان تا پایان فصل گرما(آبان‌) شد و افزود: دهیاری‌ها، بخشداری‌ها، شهرداری‌ها و صنایع باید تجهیزات اطفاء حریق خود را در حالت آماده‌باش نگه دارند.

شیشه‌فروش، استفاده از ظرفیت نیروهای بسیج، سپاه، ارتش و گروه‌های مردمی برای آموزش و مشارکت در پیشگیری از حریق در مراتع را ضروری دانست و گفت: محتوای آموزشی باید از سوی اداره‌کل منابع طبیعی و جهاد کشاورزی تهیه و در اختیار کشاورزان، عشایر و مردم قرار گیرد.

وی با اشاره به نیاز تجهیزاتی استان در اطفاء حریق گفت: باید دو پایگاه دائمی در مناطق پرخطر مانند «سمیرم» و «چادگان» ایجاد و بالگرد مجهز به سبد آبپاش در این مناطق مستقر شود.

وی از میراث فرهنگی، اداره ورزش و جوانان و هیأت‌های کوهنوردی خواست با منابع طبیعی تفاهمنامه همکاری امضا کرده و گردشگران را آموزش دهند تا خود به‌عنوان همیاران طبیعت در پیشگیری از حریق عمل کنند.

وی همچنین از آمادگی مدیریت بحران استان برای حضور در مانور استانی پیشگیری از حریق با مشارکت شهرستان‌های پرخطر خبر داد.

شیشه فروش با تأکید بر اینکه پایداری مدیریت بحران نیازمند آمادگی قبل از بحران، انسجام حین بحران و ثبات بعد از بحران است از فرمانداران خواست تا در هفته آینده جلسه ویژه مدیریت بحران برای پیشگیری از حریق را برگزار کنند.