به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از ایسنا؛ یک مطالعه جدید نشان میدهد که شرکت گوگل چگونه از حسگرهای حرکتی گوشیها برای گسترش هشدارهای زلزله به کشورهای بیشتری استفاده میکند. این غول فناوری بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ با استفاده از حسگرهای حرکتی بیش از دو میلیارد گوشی موبایل، زلزلهها را شناسایی کرده و سپس هشدارهای خودکار را به میلیونها نفر در ۹۸ کشور ارسال کرده است.
به نقل از نیچر، دانشمندان اعلام کردند که این فناوری بیش از ۱۱ هزار زلزله را ثبت کرده و عملکردی همتراز با لرزهنگارهای استاندارد داشته است.
پژوهشگران زلزله که در این آزمایش مشارکت نداشتهاند، تحت تأثیر عملکرد این سامانه قرار گرفتهاند، اما استدلال میکنند که مقامات عمومی قبل از اتکا به این فناوری، نیاز به دسترسی به اطلاعات بیشتری در مورد این فناوری اختصاصی دارند.
سامانههای هشدار زلزله در دهههای گذشته با استفاده از لرزهنگارهای استاندارد در مکانهایی از جمله مکزیک، ژاپن و سواحل غربی آمریکا مستقر شدهاند، اما گوگل در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که یک سامانه جمعسپاری شده برای شناسایی لرزشها در مراحل اولیه با ردیابی لرزشهای جمعی گوشیهای اندرویدی ایجاد خواهد کرد. نتایج سه سال اول فعالیت این سامانه نشان میدهد که این فناوری کارآمد است و در طول زمان بهبود یافته است.
گوگل میگوید به طور متوسط، سالانه هزاران نفر در اثر زلزله جان خود را از دست میدهند و با وجود سامانه هشدار مبتنی بر موبایل، از سال ۲۰۱۹ تعداد افرادی که به هشدارهای زلزله دسترسی دارند، 10 برابر شده است.